Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Barfplaats

mutsie
4-sterren
Berichten: 299
Lid geworden op: Wo 05 Jan 2005, 14:58
Contact:

Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor mutsie » Vr 15 Apr 2005, 13:18

Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Ik zal het even uitleggen:
Mijn hond Jesse heeft Leishmania.
Vorig jaar heel ziek geworden en m.b.v. spaanse therapie er weer bovenopgekomen. Spaans therapie wil zeggen: allopurinol tabletten in combinatie met Glucantime injecties.
Dit was afwijkend van de behandeling in Nederland. Mijn vorige DA(hij is weggegaan bij deze praktijk)stond hier niet helemaal achter maar wilde het wel begeleiden. Ze is opgeknapt.

Toen zij ziek werd had ze net een injectiekuur achter de rug: Rabies, coctail, kennelhoest, ziekte van weil. En at brokken. In die tijd las ik over BARF en sindsdien eten ze dus volgens deze methode.
Zelf denk ik dat de uitbraak van de ziekte een combinatie is geweest van entingen/brokken, dus lagere weerstand en dus een kweekvijver voor de parasiet die tot uiting kon komen.

In januari weer een bloedtest laten doen. Na drie weken uiteindelijk de uitslag gehad. De titer was nog steeds hoog. Nieren en lever acceptabel.
Mijn vraag naar de DA was wat nu verder. Zij wist het verder ook niet zo aangezien de ziekte niet zoveel voorkomt in Nederland, maar ze zou het met een collega overleggen. Ik heb inmiddels drie keer gebeld en ik zou teruggebeld worden.(zelf heb ik daar ook enige tijd tussen gelaten) Ik heb ook gezegd dat ik vind dat ik voor een uitslag niet weer een consult betaal. Ik moet nog steeds teruggebeld worden.
De bloedtest moet ik ook nog betalen wat ik ook gewoon wil doen maar ik vind wel dat een DA zich in een onbekende ziekte mag gaan verdiepen ook al hebben ze dat op de opleiding niet gehad.
Is dat nou zo veel gevraagd? Dat mag ik van een DA toch ook gewoon verwachten? In het ziekenhuis zeggen ze toch ook niet: nou die Griep nr.X kennen we niet hoor, ik weet het niet.

Met de entingen twijfel ik ook. Alleen helaas ziekte van Weil, aangezien ze veel zwemt.
De rest geef ik niet meer. Mijn vorige hond is 16,5 geworden en het laatst ge-ent toen ie drie was of zo.

Ik ben wel ervan overtuigd dat ze door BARf een betere conditie heeft en een betere afweer. Wel geef ik haar echinaforce(dr. vogel) om de weerstand te verhogen en solidago(ter ondersteuning van de nieren).
Dit aangezien ze weer gebroken nagels kreeg en een blaasonsteking.

Wat vinden jullie?

Karin
Ine
5-sterren
Berichten: 2237
Lid geworden op: Ma 21 Feb 2005, 11:46
Contact:

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Ine » Vr 15 Apr 2005, 13:32

Alleen even een reactie op het verdiepen in die ziekte.
Wat ik zou verwachten van mijn da is: Dat hij Utrecht belt en daar informatie haalt, desnoods ook in België bij de universiteit, maar in ieder geval zich in Utrecht op de hoogte laat stellen van oorzaak, behandeling en eventuele blijvende schade. Zodat hij/zij je verder kan begeleiden.
Irm-Joh
3-sterren
Berichten: 120
Lid geworden op: Wo 30 Mar 2005, 10:30

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Irm-Joh » Vr 15 Apr 2005, 14:21

Ik sluit me aan bij Ine. Je mag zeker verwachten dat de DA wat meer moeite doet. Ik wil je even nog wat moed geven. De hond van mijn buurvrouw heeft ook Leishmania (adoptiehond uit Spanje). Het ging in de eerste tijd helemaal niet goed met dat beestje. Het was zelfs zo dat haar DA het beestje in wilde laten slapen. Mijn buurvrouw heeft gewoon van DA gewisseld en bij een andere DA daar kregen ze het voor elkaar dat de hond mooi opknapte (het duurde wel een jaar of 2).
Trouwens mijn buurvrouw is 80 jaar oud - een dame met pit. Petje af, zou ik zeggen, dat ze niet gewoon naar haar eerste DA heeft geluisterd.
Mijn advies daarom: als je DA vindt geen moeite te moeten doen, neem dan een ander.
Sonja
5-sterren
Berichten: 3653
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Sonja » Vr 15 Apr 2005, 14:30

Ik vind ook dat je dierenarts wel wat meer moeite zou mogen doen om zich beter in deze ziekte te verdiepen. Kan natuurlijk best zijn dat hij er geen zin in heeft of er geen tijd voor kan vrijmaken. Maar dan moet hij daarin ook eerlijk zijn en je doorverwijzen naar iemand die er wel meer kaas van gegeten heeft. En niet jou consulten laten betalen waar je niets wijzer van wordt.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Hitam » Vr 15 Apr 2005, 14:32

Ik sluit me bij Sonja aan. Als hij er zlef geen tijd voor heeft doorsturen. Er zijn ook specialisten die er meer verstand van hebben.
rees

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor rees » Vr 15 Apr 2005, 15:02

Sonja schreef:Ik vind ook dat je dierenarts wel wat meer moeite zou mogen doen om zich beter in deze ziekte te verdiepen. Kan natuurlijk best zijn dat hij er geen zin in heeft of er geen tijd voor kan vrijmaken. Maar dan moet hij daarin ook eerlijk zijn en je doorverwijzen naar iemand die er wel meer kaas van gegeten heeft. En niet jou consulten laten betalen waar je niets wijzer van wordt.
Helemaal mee eens het kost genoeg >:(
bernerfan
3-sterren
Berichten: 189
Lid geworden op: Zo 25 Jul 2004, 22:24
Locatie: noord brabant
Contact:

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor bernerfan » Vr 15 Apr 2005, 16:01

wat een verhaal zeg :-\, ja ik sluit me aan bij de rest...als hij zijn werk niet goed doet , gewoon naar een ander gaan.
sterkte ;)
mutsie
4-sterren
Berichten: 299
Lid geworden op: Wo 05 Jan 2005, 14:58
Contact:

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor mutsie » Za 16 Apr 2005, 07:47

Ja het eerste deel is een heel verhaal, maar ik vond dat het erbji hoorde.

Ik denk dat ik maar eens naar die Toko daar toewandel en uitdrukkelijk alleen betaal voor het bloedonderzoek als ik schriftelijk de uitslagen erbij krijg.
Dan vraag ik wel een ''emailconsult'' bij een spaanse dierenarts(via via) die hier meer verstand van hebben.

En dan op zoek naar een andere DA hier in de buurt.

Karin
pippie
3-sterren
Berichten: 192
Lid geworden op: Di 08 Mar 2005, 11:55

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor pippie » Zo 24 Apr 2005, 08:35

Hoi Karin,
Ook ik heb een hond met leishmania gehad die inmiddels overleden is en nog niet zo lang geleden is mijn podenco pippie ook positief getest. Ik zou kontakt opnemen met Spanje als ik jou was, de dierenartsen daar zijn veel meer gespecialiseerd in lm.
Verder begrijp ik dat lever en nieren enigszins aangetast zijn ? Normalerwijze zou dan helemaal geen glucantamine gespoten mogen worden.
gr. addy
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Wat mag je verwachten van een dierenarts?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten