Hoeveel?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoeveel?

Berichtdoor Barfplaats

Dunja/Kyra
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 31 Okt 2012, 13:10
Locatie: Putten

Hoeveel?

Berichtdoor Dunja/Kyra » Ma 05 Nov 2012, 21:27

Ik heb 2 Duitse herders (moeder en dochter) die ik 2 x per dag voer 's morgens ieder een pond bv Kip karkas, Geitenrib of Schapenstaart  's avonds elk een pond Rund, Lam, Kip of Kalf
Ze vinden het heerlijk.

Mijn vraag is is een kilo per hond per dag voldoende of juist te veel?

ik ben met vers vlees begonnen omdat de oude hond geen brokken verdroeg en erg vermagerde. mensen spraken mij er op aan dat ze zo mager was.....
ik ben nu 2 maanden bezig en je kent de hond niet meer terug.
het grote voordeel is ook dat ze niet zo veel meer schijten....

groet Gert
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1609
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: Hoeveel?

Berichtdoor Thea » Ma 05 Nov 2012, 21:36

Welkom.
Of je honden teveel of te weinig krijgen kan je hier uitrekeken.
http://www.barfplaats.nl/handleiding-to ... -rekenhulp
Ook de kan je daar vinden.

Fijn dat je hond zo is opgeknapt van Barf en ja kleinere hoopjes horen daarbij ;)
K&D
5-sterren
Berichten: 3030
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: Hoeveel?

Berichtdoor K&D » Ma 05 Nov 2012, 21:36

Mooi dat ze het zo goed doen  :)
Voor een volwassen hond is 1,5 a 2 % per kg LG over het algemeen genoeg, maar het is ook afhankelijk van de activiteit van de hond.
Als je even zoekt met de zoekfunctie op 'hoeveelheid KVV' in deze sectie vind je veel info, maar de hoeveelheid bepalen door te voelen aan de ribben is aan te raden. Voelen de ribben scherp, dan meer geven, en te vet...minderen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoeveel?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten