barfer/versvleesvoerder gezocht

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Barfplaats

DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Do 14 Aug 2003, 22:12

Hallo,
Ben als gast dus al eerder geweest. Heb eigenlijk een vraag, maar weet niet goed onder welk onderwerp deze te stellen. Vandaar maar hier. :-/
Ben de hele avond al weer aan het surfen op jullie site. Complimenten trouwens, bij veel onderwerpen/discussies erg goed en scherp en lig soms helemaal in een deuk! ;D
Kost me dus enorm veel tijd, veel is zo interessant dat ik niet achter de compu wegkom...Om kort te gaan: is er misschien een barfer/versvleesvoerder die in het oosten des lands woont en die mij telefonisch danwel persoonlijk ook een beetje op weg kan/wil helpen? Volgens mij gaat dat voor mij nl. sneller omdat ik natuurlijk nog behoorlijk onwetend ben en vaak vragen zal hebben. Niet om de site niet meer te bezoeken, want dat is hardstikke leuk, maar het kost natuurlijk voor mij als beginner enorm veel tijd en kan het alleen in de avond doen, als ik al niet voor pampers op de bank lig..... :-/
Alvast bedankt!

Diana
ester

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor ester » Do 14 Aug 2003, 22:15

paullllllllllllllllllllll??Lizzy????????????????? ??? ;D Roger???????? ;D

Andere?? ???
DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Do 14 Aug 2003, 22:19

Nog iets toevoegen.
Wegens ziekte dus nog geen versvleesvoer gekocht. Wel, jaja, een zoute haring gegeten (ik dan) en de staarten aan de honden gegeven. Weet helemaal niet of dat mag, een haring, maar ik vond het vreselijk eng, de borders vonden het trouwens het einde....

Diana
Ink

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Ink » Do 14 Aug 2003, 22:20

Andere dan maar.
Volgens mij werkt het zo niet. Ook al vind je iemand in het oosten, dan nog blijft het zeker in het begin zoeken en vragen. Het is niet een formule van 'Zo moet je het doen'.
Wat voer je nu? Wat wil je gaan doen? Af en toe een dag of volledig? Wat voor hond(en) heb je? Zijn ze (op het oog) gezond? Kun je aan grondstoffen komen om zelf te gaan samenstellen? Kom je van brokken af, is het dan niet slimmer om eerst complete versvleesvoedingen te gaan geven?
Dit waren er effe een paar uit de losse pols. Kan er nog wel een stapel bedenken. Ik denk dat je er toch het meest aan hebt om hier concreet je vragen te stellen.
Of met behulp van de Zoekoptie bovenaan te kijken of jouw vraag misschien al eerder gesteld is.

Zo, lekker geholpen he ;D?
DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Do 14 Aug 2003, 22:33

Hoi,
Een paar antwoorden: ik voer brok........Het is inderdaad de bedoeling om eerst over te gaan op versvleesvoer eerst, omdat dat makkelijker te krijgen is en je het kunt uitproberen op de hond en hoe het bevalt. Ik heb 1 border collie, uit werklijnen dus behoorlijk fanatiek, en een bastaard border, maar lijkt me meer een jachthond, haha, is nog jong een half jaar oud. De border doet t eigenlijk wel goed op brok, maar eet wel met lange tanden ???Dus dat kan beter.....De bastaard border is er een die ontzettend veel poept en snel last heeft van zijn darmen...Dat was in eerste instantie de reden om s te gaan surfen en dus te lezen dat vers voer het vaak beter doet.
Barfen zou ik ook wel willen doen, lijkt me gewoon leuk, maar nog geen idee hoe dat bevalt en hoeveel dagen, simpel omdat ik nog niet weet hoeveel tijd daar in gaat zitten en omdat ik nog geen enkel adres in de buurt heb waar ik botten, orgaanvlees e.d. kan kopen. Daar moet ik dus ook nog eerst achter komen, en dat kost ook weer tijd. Als je iemand persoonlijk kent, die dit dus allemaal al doet, lijkt het me gewoon iets makkelijker in deze regio...
Diana
Ink

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Ink » Do 14 Aug 2003, 22:53

Oeps, zie net je andere thread.

http://www.barfplaats.nl/cgi-bin/yabb/Y ... 1059566569

Volgens mij heeft Liz je daar een aardig end op weg geholpen. Ik denk dat het slimmer en sneller is 1 van de daar genoemde merken te kiezen en te kopen dan te wachten op iemand die 'het' je uit komt leggen.
DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Do 14 Aug 2003, 23:00

Ink,
Dank je wel. Snap ik wel vers vlees voer kopen is vrij simpel en snel te krijgen.
Maar het begin met barfen lijkt me chaos :-/
O.a. alleen al voor het zoeken naar adresjes, en dat is nog maar een detail van het barfen op zich..
Diana.
Ink

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Ink » Do 14 Aug 2003, 23:07

Perzies Diana. Dus kies een merk en je bent vertrokken. Ondertussen ga je hier op je gemak een beetje verder lezen. Dan ga je een keer naar een (islamitische) slager en/of supermarkt en vraagt eens wat rond over 'losse onderdelen'. Vervolgens ga je eens een maaltijd vervangen door een vis- of pensdinertje. Rustig aan. Eerst een paar maanden complete vleesvoedingen zonder daar iets bij te doen. Over een half jaar, een heel jaar is het dan eenvoudig om te besluiten of je zelf gaat samenstellen of niet. Maar ga geen dingen overhaasten!
OK, kijk nog even bij het antwoord van Liz voor verkooppunten in je buurt. En dan morgen op je fietsie en een koelbox achterop aan de slag!
DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Do 14 Aug 2003, 23:13

oke, oke,
niet boos zijn. Wist dus niet dat je er een behoorlijke tijd over moest doen, althans dat het in maanden en zelfs een jaar zou kunnen duren.

Bedankt.
Ink

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Ink » Do 14 Aug 2003, 23:26

Neeee bennie boos! Tuuk nie! Ik lees alleen soms dat mensen in hun enthousiasme een beetje hard van stapel (willen) lopen. En dan denk IK (...) dat het misschien beter is een beetje rustig aan te beginnen. En die maanden zijn maar een slag in de ruimte hoor. Beetje zoeken wat je moet doen, beetje onderdelen zoeken EN je honden aan vers laten wennen. Bij de een gaat dat allemaal sneller dan bij de ander.
Succes!
Lupa

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Lupa » Do 14 Aug 2003, 23:28

hoi diana,
bij me heeft het 3 jaar geduurd, het beste is heel veel zelf uitzoeken en heel veel lezen en uit proberen, het beste is inderdaad eerst met versvoeding beginnen en daar van dan verder uit bouwen, het komt van zelf geloof me ;D, je begint met een sardientje of een kippetje en je eindigt......nooit.
Probeer een islamitische slager te vinden en daar eerst zelf vlees voor je zelf te kopen(vriendjes maken) en dan kun je naar botten vragen enz, maar let op als je hond nog niet gewend is moet je voorzichtig beginnen.
Ayra
3-sterren
Berichten: 108
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 21:51
Locatie: weesp

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Ayra » Do 14 Aug 2003, 23:39

Ik ben ook begonnen met EINDELOOS googelen ;D. Boeken besteld en gelezen, daarna gaan zoeken naar 'leveranciers' (ook eerst een poosje versvlees gedaan). Ik heb toen ik net begon wel veel gehad aan voorbeeldmenus van anderen, verder heb ik alle info zelf gezocht op internet en via de boeken :)
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Nelly » Do 14 Aug 2003, 23:59

Lijkt mij ook hoor Diana, dat het zo het beste werkt :D Ben begin februari j.l. begonnen met bibi voor m'n beide witte herders, de eerste weken/maanden kregen ze niets anders. Toen ben ik af en toe een beetje groente/fruit mix gaan toevoegen samen met biogarde of kwark. Toen dat goed bleek te gaan, eens een rauw eitje erbij, daarna eens 'n blikje sardientjes, zalm of i.d. Daarna eens een rauw kippenekje-of vleugeltje, dat laatste overigens (nog steeds!) zorgvuldig ingeknipt met de snoeischaar. Ook af en toe wat tafelresten (gekookt aardappeltje en/of groente), toen als aanvulling 'n paar lappies vuile pens, enz. enz. Huidige stand: 6x per week bibi, om de andere dag aangevuld met biogarde, kwark of hüttenkäse, 2x per week rauw eitje, ca. 1x per 10 tot 14 dagen blikje vis (sardien, zalm, makreel), rauwe vis ben ik nog niet aan toe. Eén dag per week, meestal in 't weekend, feest! Grote lappen echte vuile pens (mèt maaginhoud!) gevolgd door kippekarkassen, -nekken en /of vleugels! Leuk om te geven hoor!
Zo zie je hoe er zelf, en je honden, langzaam in kunt groeien als je wilt gaan barfen. Jíj went eraan en je honden wennen eraan! :D
Succes en veel voer-plezier! :)
DianaB
1-ster
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 30 Jul 2003, 12:37

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor DianaB » Vr 15 Aug 2003, 22:02

Hoi,
Ben nu pas weer present. Ik blijk inderdaad voor mijn doen meer geduld te moeten hebben. Dacht dus dat ik het binnen een paar weken voor elkaar had. Ik zal inderdaad maar beginnen met vers vlees voer en veel lezen......
Een rauw ei, knoflook, etensresten soms (maar die zijn dan inderdaad gekookt) geef ik wel. Heb ooit bij een slager een bot gekocht (volgens mij een koeienknie oid) wat een joekel! Maar die hadden, let op, mij verteld dat ik dat ding zeker 1,5 uur moest koken! anders ging het bot splinteren........
Groetjes.
Diana.
Lupa

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Lupa » Vr 15 Aug 2003, 22:04

nou zo ben ik ook begonnen, botten koken ;D :-[
dus niet meer koken!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: barfer/versvleesvoerder gezocht

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten