Versnijden diepgevroren vlees

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Barfplaats

Deus
1-ster
Berichten: 11
Lid geworden op: Zo 19 Aug 2012, 16:35

Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Deus » Wo 12 Sep 2012, 15:07

Hallo,

Ik ben met mijn nieuwe pup beginnen te barfen (fokker deed dit eveneens).
Toch enkele practische problemen : het vlees wordt diepgevroren aangekocht bij Lupa.
Hoe portioneren jullie dit diepgevroren vlees.
Mijn eerste opties was een ijzerzaag, afgevoerd wegens onpractisch
Een allesnijder 200W, is een verbetering maar snijdt vrij dunne schellen waardoor vlees bijna carpaccio lijkt
Andere suggesties ?

Mvg,

André
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor lauraV » Wo 12 Sep 2012, 15:22

een beetje laten ontdooien  ;)
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor nienk » Wo 12 Sep 2012, 15:44

beetje laten ontdooien in de koelkast,

porties maken zodra het vlees enigszins bewerkbaar is

porties in zakjes/bakjes/net wat je handig vind

hup weer in de vriezer.
petralita
5-sterren
Berichten: 789
Lid geworden op: Wo 27 Jul 2011, 20:42

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor petralita » Wo 12 Sep 2012, 16:12

afhankelijk wat het is en hoe dik het is, met een degelijk, stevig en zwaar mes er door drukken
of een deels in de koelkast laten ontdooien.
Perdita
1-ster
Berichten: 21
Lid geworden op: Ma 13 Mar 2006, 18:57

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Perdita » Wo 12 Sep 2012, 16:17

Ik zet het vast in een bankschroef, en zaag het in stukken. Ik vind dat het erg vlot gaat.
Soms laat ik dingen wel eens een tikje ontdooien om dan in porties te doen, maar ik ben toch niet echt een fan van dat ontdooien, dus liever met de zaag.
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1609
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Thea » Wo 12 Sep 2012, 16:38

Beetje ontdooien en dan een goed diepvriesmes. ;)
Soms leg ik het sávonds in de koelkast en dan andere morgen zo met diepvrioesmes in stukken snijden dan in zakjes weer in vriezer.
Het is dan eigenlijk nog een groot hard stuk dus niet ontdooit maar wel snijbaar. :)
Gebruikersavatar
Xada
5-sterren
Berichten: 908
Lid geworden op: Za 25 Mar 2006, 18:33
Locatie: Aldeia da Mata, Portugal.
Contact:

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Xada » Wo 12 Sep 2012, 17:16

Electrisch lintzaagje kopen.
nicolette
4-sterren
Berichten: 296
Lid geworden op: Wo 08 Jun 2011, 08:02

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor nicolette » Wo 12 Sep 2012, 17:46

Ik zet er een scherpe bijl op en dan met een zware hamer sla ik er porties vanaf.
Cupcake
4-sterren
Berichten: 409
Lid geworden op: Do 29 Sep 2011, 19:12

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Cupcake » Wo 12 Sep 2012, 18:58

Zagen, hakken, een bijl, kan je wel lekker je frustatie op uiten, maar ik leg het ook gewoon een nachtje in de koelkast en dan met een goed scherp mes snijden. Bot voer ik gewoon per heel iets en daar pas ik de hoeveelheid spier en orgaan op aan. Omdat ik ook kvv voer pas ik de hoeveelheid daarvan aan zodat ze gewicht blijft.
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3939
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Mowgli » Wo 12 Sep 2012, 20:26

Ik heb maar 1 kat waarmee ik barf. Alles wat ik dus bestel is teveel, ik moet dus alles portioneren. Ik maak kleine porties (50 gram), dus ik moet bijna helemaal ontdooien om te kunnen portioneren. Dit ontdooien doe ik in de koelkast. Dit is geen probleem, ik vries het daarna ook gwoon weer in.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 5707
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor pearlsofpassion » Wo 12 Sep 2012, 23:18

Liekiepiekie schreef:Ik heb maar 1 kat waarmee ik barf. Alles wat ik dus bestel is teveel, ik moet dus alles portioneren. Ik maak kleine porties (50 gram), dus ik moet bijna helemaal ontdooien om te kunnen portioneren. Dit ontdooien doe ik in de koelkast. Dit is geen probleem, ik vries het daarna ook gwoon weer in.


Yep hier ook. Spier moet ik gewoon ontdooien met die kleine porties die nodig zijn.  Zeker als je nog iet of wat knaagwerk voor de katten wil behouden (en dat kan met die grote lappen die ik steeds koop).
Orgaan doe ik wel maar lichtjes ontdooit. Zeker lever geraak je dan zo doorheen.  Hart en nier laat ik iets meer ontdooien omdat ik er nog wat werk aan heb met vet wegsnijden of vliesjes afhalen.  Dat gaat beter als het ontdooit is.
Gebruikersavatar
rupa
4-sterren
Berichten: 441
Lid geworden op: Do 23 Jun 2011, 19:34

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor rupa » Do 13 Sep 2012, 00:22

nicolette schreef:Ik zet er een scherpe bijl op en dan met een zware hamer sla ik er porties vanaf.


zo doe ik het ook.

Perdita schreef:maar ik ben toch niet echt een fan van dat ontdooien, dus liever met de zaag.


ik ook niet.
als het goed is doe je dat voor je zelf ook niet.

gr.®
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Versnijden diepgevroren vlees

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast