Wat vraagjes voor King

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat vraagjes voor King

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
choopy
5-sterren
Berichten: 1172
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 18:17
Locatie: Dronten
Contact:

Wat vraagjes voor King

Berichtdoor choopy » Vr 31 Aug 2012, 11:37

Zoals het er nu naar uit gaat zien, blijft King bij ons.
Vanaf dat hij hier is, is hij meteen op kvv gezet en dat eet meneer aardig goed. Voornamelijk de hondenvariant (met pens) gaat er het beste in.
Wel met natuurlijke calciumbron.
Was hij vorige week woensdag nog maar 980 gram en echt behoorlijk mager. Nu is meneer al bijna 1400 gram.
Ook met de honden gaat het goed, hij vindt alles prima en probeert zelfs eten uit de hondenbakken te jatten. Bora is nog wel heel nieuwsgierig en loopt hem continu achterna wat hij weer prachtig vind.

Het eten gaat dus goed, hij krijgt zo'n 10% van zijn lichaamsgewicht en dat gaat er makkelijk in per dag. Nu had ik ergens gelezen dat ze minimaal een keer of 4 per dag eten moeten hebben (hij is ongeveer 2 1/2 maand) maar hij eet zijn eten in 2 maaltijden makkelijk op. Is dit erg?? Of kan dit voor complicaties zorgen?

Verder krijgt hij om de dag een kuiken er extra bij. Is dit te vaak of mag dit?

's nachts slaapt hij in de bench en als ik er niet ben overdag, zit hij ook in de bench. Hij heeft hier alles, speeltjes, kattebak, krabpaal en vindt het zelf helemaal niet erg om hierin te zitten. Kan hij daar dan voorlopig in blijven? Ik vertrouw de honden namelijk nog niet genoeg om hem eruit te laten als ik er niet ben. En aangezien de honden deels op de gang en deels in de woonkamer zitten, heb ik geen veilige plek waar hij dan vrij kan lopen.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13358
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor koekje » Vr 31 Aug 2012, 14:46

Ik vind 2x per dag voor een kitten van die leeftijd wel te weinig. Een kittenmaag is nog erg klein en kan daarom per keer nog niet zoveel bevatten. Om toch genoeg voeding en voedingsstoffen naar binnen te krijgen, is meerdere keren aan te bevelen. Ik zou hem met deze leeftijd liever 3x per dag eten geven.
Ook kittens kunnen zichzelf overeten. Dan worden ze misselijk en gaan overgeven.

Om de dag een kuiken mag best, het wordt teveel als de hoeveelheid kuikens ten koste gaat van ander voedsel.

Het is wellicht heel persoonlijk, maar voor langere tijd ook overdag in de bench vind ik niet zo geslaagd. Een kitten moet veel bewegen en veel ontdekken, ook overdag en 's nachts. Dat kan niet in een bench. Ik snap je dilemma met de honden, maar ik zou in zulke gevallen het huis in 2 delen. Dus de honden de beneden verdieping en de kat helemaal boven. Zo doen wij dat ook als we de logeerhond hebben en beiden de deur uitgaan. De logeerhond gaat uit zichzelf niet naar boven, maar de katten normaal wel uit zichzelf naar beneden. Om confrontaties en conflicten te voorkomen zonder toezicht, gaan Ot en Sien dan boven met dichte deur.
fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor fem fatale » Vr 31 Aug 2012, 15:36

Misschien is het een idee om een kuiken af en toe te vervangen door iets anders? Een prooidiertje, of een kippennekje, en dan de keer daarna een stukje kipfilet ofzo.


Ik vind ook dat hij wat lang in de bench zit. Ik heb mijn katten als kittens in de huiskamer en keuken gehouden als ik weg was, omdat ik in een rolstoel zit en de deur helemaal opendoe als ik wegga of terugkom. Ik werk halve dagen, maar het was wel beperkend voor ze, omdat ze gewoon veel moeten spelen en het huis moeten ontdekken en omdat ik er 3 heb is het ook belangrijk dat ze in andere ruimtes kunnen liggen (nog nooit meegemaakt dat ze dat langer dan 5 minuten volhouden, maar die mogelijkheid is belangrijk). Nu zijn ze groter dus glippen ze niet meer zo snel door mijn rolstoelwielen door, en ze zijn wat ouder en zijn gewoon wat voorzichtiger geworden waardoor ze het ook niet meer proberen (al heb ik zowel Kai en Plien een keer buitengesloten, beiden kwamen meteen op de deur kloppen ;)).
Kan King niet op de slaapkamer, dat is al veel groter dan een bench?
Gebruikersavatar
choopy
5-sterren
Berichten: 1172
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 18:17
Locatie: Dronten
Contact:

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor choopy » Vr 31 Aug 2012, 21:16

Bedankt voor de antwoorden.

Zodra Minoes opgehaald is, zullen we een veilig plekje voor King zoeken. Dus dat wordt nog even 2 daagjes in de bench slapen iig.
Overdag zijn ze er verder wel continu uit, behalve op de momenten dat ik weg ben. Helaas momenteel niet aan het werk, dus ben gelukkig voor de poezels veel thuis.
Op de slaapkamer vindt mijn man niet zo geslaagd, die wil geen dieren boven, maar misschien dat de zolder nog een optie is. Dat wordt nog even overleggen en even controleren in hoeverre de zolder katproef is.

Qua eten krijgen ze wel 3x per dag, maar ze kunnen het wel in 2x op. Voorlopig zal ik hem dus maar op 3x per dag houden.
Spugen doen ze beiden niet als ze hebben gegeten, dus neem aan dat hun maagjes het wel aankunnen met het eten wat ze nu krijgen.

Omdat het vrij plotseling was dat de kittens kwamen en de winkel niks anders had dan kuikens, is het dus nu om de dag een kuiken extra. Maar ga, zodra ik weer ga bestellen, ook wel wat andere dingen voor King bestellen om lekker te knagen.

Ik heb nog wel eendennekken, maar denk dat dat nog een beetje teveel van het goede is.
Vis krijgt hij al wel, zowel zalm, haring als makreel in gemalen vorm.
fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor fem fatale » Vr 31 Aug 2012, 23:34

Mijn volwassen katten vinden een eendennek inderdaad wat teveel van het goede, dus ik kan me voorstellen dat dat voor kittentjes helemaal wat te groot en te hard is.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 7946
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor pearlsofpassion » Zo 02 Sep 2012, 11:59

Als je de eendennekken helemaal plat plat mept en dan in stukjes snijdt, moet dat misschien wel lukken.
Maar ik zou ook met kip beginnen, als is het maar dat eend niet altijd zo vlot verteerd.
Gebruikersavatar
choopy
5-sterren
Berichten: 1172
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 18:17
Locatie: Dronten
Contact:

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor choopy » Wo 05 Sep 2012, 14:11

Ik had nog gemalen kip voor meneer liggen, maar dat blieft ie niet.
Rundvlees, paard, eend gaat er wel in, maar kip ho maar. Terwijl kuikens wel weer goed gaan.

We hebben hem nu sinds 2 dagen los op de overloop als we er niet zijn of als we gaan slapen en dit gaat super. Ook zijn bak naar de overloop verhuisd en die weet hij feilloos te vinden.
Alleen als hij de wekker hoort 's ochtends, dan begint hij te mauwen. Maar geven we geen reactie, dan is hij ook zo weer stil.

Eigenlijk gaat het dus best goed, en valt het me heel erg mee. Het is dan wel anders dan een pupsel, maar ook dit krijgen we wel in de vingers
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wat vraagjes voor King

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten