HD Termen

Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

HD Termen

Berichtdoor Barfplaats

Peet
5-sterren
Berichten: 1909
Lid geworden op: Ma 26 Jan 2004, 15:39

HD Termen

Berichtdoor Peet » Di 05 Apr 2005, 10:36

HD-A:
HD - (duits, A-normal) HD vrij: betekent dat de hond röntgenologisch vrij is van HD, wat echter niet betekent dat de hond geen "drager" van de afwijking is.

HD-B:
HD Tc (duits, A-Fast Normal) HD overgangsvorm: is overgangsvorm; betekent dat op de röntgenfoto's geringe veranderingen zijn gevonden, die weliswaar toegeschreven moeten worden aan heupdysplasie, maar waaraan in het kader van de fokkerij geen direkte betekenis kan worden toegekend.

HD-C:
HD +/- (duits, A-Noch Zugelassen)HD licht positief: betekent dat bij de hond duidelijke veranderingen, passend in het ziektebeeld van HD zijn gevonden.
Tot en met deze 3 gradaties mag gefokt worden (binnen de VDH, andere rasver. kunnen anders bepalen). Met als advies een HD +/- te paren met een HD - dier.

HD-D:
HD+ betekent HD positief: is positief in optima forma; betekent dat de heupgewrichten licht tot middelmatig misvormd zijn.

HD-E:
HD++ betekent HD zwaar positief: is positief in optima forma; betekent dat de heupgewrichten ernstig misvormd zijn.

Terug naar “Bibliotheek Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast