Pijn aan achterhand na inspanning

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Pijn aan achterhand na inspanning

Berichtdoor Barfplaats

Mila10
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Di 06 Sep 2011, 09:39
Locatie: Den Helder

Pijn aan achterhand na inspanning

Berichtdoor Mila10 » Do 02 Aug 2012, 10:14

We hebben sinds een paar dagen een oppashond in huis, een amstaff teef van 4 jaar, Luna.
Door omstandigheden (baasje ligt in het ziekenhuis) is zij nu waarschijnlijk een paar weken bij ons.

Helaas krijgt Luna weinig beweging bij haar baasje en ze is nogal dik.
Gisteren zijn we met onze 2 honden en Luna naar een meertje geweest waar ze heerlijk 2 uur hebben gezwommen en gespeeld. Toen was er nog niets aan de hand.
Echter, toen ze thuis effe gelegen hadden, had Luna opeens pijn aan haar achterhand.
Nu heb ik van haar baasje gehoord dat ze dat wel regelmatig heeft, vooral met traplopen. Ze wonen 3 hoog, zonder lift  :(

Luna kan moelijk recht zitten. Als zij gaat zitten doet ze dat altijd op 1 bil. Het opstaan gaat haar ook moeilijk af en ze is best stijf aan haar achterhand als ze een tijdje gelegen heeft. En het gaan liggen, daar heeft ze het ook moeilijk mee.
Als je haar nu aait, na de inspanning, gilt ze het uit van de pijn. Dat ter hoogte van haar staartaanzet, lage rug.  En ze zijn echt niet kleinzerig die staffords, dus er moet wel iets aan de hand zijn.
Ik heb uiteraard al even gegoogled en kwam hierop uit lumbosacraalstenose. Iemand ervaring mee?

Nu voel ik me toch wel schuldig. Dacht ik lief te zijn voor het beestje door lekker met ze te gaan zwemmen/spelen, heeft ze nu dus erge pijn.
Wat mij het meeste tegensteekt is dat het al langer speelt. En het baasje gaat er niet mee naar de DA.

Ik probeer Luna nu zo lang mogelijk bij ons te houden zodat ik de tijd heb om haar op een goed gewicht te zetten en een beetje te werken aan haar bespiering in de achterhand.
Sowieso ga ik binnenkort naar de DA om foto's van haar te laten maken en om een diagnose te laten stellen. Vind het zo zielig, en het is zo'n lieve hond...

Wat kan ik het beste doen volgens jullie om het haar nu gemakkelijker te maken. Ik laat haar sowieso nu rusten. Alleen maar uitlaten aan de lijn en geen gekke dingen doen voorlopig. Maar vind het zo sneu dat ze nu pijn heeft. Kan ik haar  misschien iets geven? Traumeel ofzo? Ik heb geen ervaring met homeopathie...
Lil

Re: Pijn aan achterhand na inspanning

Berichtdoor Lil » Do 02 Aug 2012, 11:33

Yep, hier een hond met lumbaal sacrale instabiliteit en bij een verkeerde beweging heeft ze dus zenuwbeknelling. Doet giga veel zeer. Mijn meid liet geen pijn zien, maar was wel agressief en liet zich niet aanraken. Het is over gegaan door de juiste (pijn)medicatie die ook de zwelling doet verminderen. Als het nu weer minder goed met haar gaat, dan krijgt ze weer een hele periode medicatie.

Het is maar op 1 manier vast te stellen: rontgenfoto's door een goede da gemaakt die er iets mee kan. Ik ben bij Maarten Kappen in Eersel geweest (is voor mij vanuit Limburg goed te rijden). Mijn eigen da haalde niet helemaal uit de foto's wat er aan de hand was, dus ik weet niet of een gewone da een goede optie is. Maarten is ook wel een gewone da en geen specialist, maar hij heeft wel extra opleidingen en veel ervaring met problemen aan de botten.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten