Nog enten vanaf 8 jaar?

Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Barfplaats

Tiesto en Zack
2-sterren
Berichten: 95
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 09:32

Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Tiesto en Zack » Do 26 Jul 2012, 11:30

Tiesto en Zack moeten eigenlijk hun 3 jaarlijkse cocktail weer binnenkort. Bij Tiesto twijfel ik helemaal of ik zal enten aangezien hij een auto- immunziekte (nasale hyperkeratose) heeft, dus veel te belastend is en hij is 8 jaar. Zack wordt in september 8. Zou hij dan nog wel geent moeten worden? Kan een da een titertest bestellen om evt voor Zack te checken? Zit hier in de buurt (Doetinchem) geen da die het standaard doet. Of zeggen jullie met 8 jaar hebben ze genoeg entingen gehad?

groetjes Sandra
Drijver
5-sterren
Berichten: 684
Lid geworden op: Ma 11 Jun 2007, 12:46
Locatie: Leusden
Contact:

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Drijver » Za 28 Jul 2012, 14:05

Ik zeg met 8 jaar is het genoeg.
keetje
5-sterren
Berichten: 4319
Lid geworden op: Vr 24 Aug 2007, 16:12
Locatie: Ermelo, gelderland

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor keetje » Za 28 Jul 2012, 14:34

Ik zou het met 8 jaar niet meer doen, denk ik.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60371
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Lizzy » Za 28 Jul 2012, 18:12

Tiesto en Zack schreef:Tiesto en Zack moeten eigenlijk hun 3 jaarlijkse cocktail weer binnenkort. Bij Tiesto twijfel ik helemaal of ik zal enten aangezien hij een auto- immunziekte (nasale hyperkeratose) heeft, dus veel te belastend is en hij is 8 jaar. Zack wordt in september 8. Zou hij dan nog wel geent moeten worden? Kan een da een titertest bestellen om evt voor Zack te checken? Zit hier in de buurt (Doetinchem) geen da die het standaard doet. Of zeggen jullie met 8 jaar hebben ze genoeg entingen gehad?

groetjes Sandra


Je mag alleen gezonde honden laten vaccineren. Dus voor Tiesto is een vaccinatie in mijn ogen echt volstrekt uitgesloten. Ik vaccineer na 4 jaar geen DHP meer. En na 6 a 7 a 8 jaar ook geen Lepto meer en dat is het enige wat ik vaccineer na de 4 jaar. En als je hond op 8 jarige leeftijd nog niet geimmuniseerd is tegen DHP, dan zal ie nooit meer geimmuniseerd raken dus nee, voor mij geen titer en geen vaccins.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7764
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor pike » Za 28 Jul 2012, 22:50

Lizzy schreef:Je mag alleen gezonde honden laten vaccineren. Dus voor Tiesto is een vaccinatie in mijn ogen echt volstrekt uitgesloten. Ik vaccineer na 4 jaar geen DHP meer. En na 6 a 7 a 8 jaar ook geen Lepto meer en dat is het enige wat ik vaccineer na de 4 jaar. En als je hond op 8 jarige leeftijd nog niet geimmuniseerd is tegen DHP, dan zal ie nooit meer geimmuniseerd raken dus nee, voor mij geen titer en geen vaccins.


DHP kan ik inkomen, maar kan je uitleggen waarom je de lepto na een bepaalde leeftijd niet meer laat zetten? Er wordt toch gesteld dat die enting maar zo'n 9 maanden bescherming biedt. ?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60371
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Lizzy » Zo 29 Jul 2012, 09:38

pike schreef:DHP kan ik inkomen, maar kan je uitleggen waarom je de lepto na een bepaalde leeftijd niet meer laat zetten? Er wordt toch gesteld dat die enting maar zo'n 9 maanden bescherming biedt. ?


Omdat ik ieder jaar sowieso twijfel of ik wel Lepto moet vaccineren. En het ieder jaar met tegenzin doe, als ik het wel doe. En ik geloof dat je het immuunsysteem juist van de ouder wordende hond niet ieder jaar moet treiteren met vaccinatie. Als ze jong en flexibel en gezond zijn: gaat het allemaal nog wel, maar naarmate ze ouder worden, ben ik alleen maar bang dat ze meer risico lopen op enge dingen na vaccinatie. Vandaar dat ik na een jaar of 7/8 ook met Lepto stop. En met Linga al eerder, die durf ik na haar nierfalen "avontuur" (heel opvallend genoeg na een rabies enting) helemaal niet meer te laten vaccineren.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7764
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor pike » Zo 29 Jul 2012, 12:23

Lizzy schreef:Omdat ik ieder jaar sowieso twijfel of ik wel Lepto moet vaccineren. En het ieder jaar met tegenzin doe, als ik het wel doe. En ik geloof dat je het immuunsysteem juist van de ouder wordende hond niet ieder jaar moet treiteren met vaccinatie. Als ze jong en flexibel en gezond zijn: gaat het allemaal nog wel, maar naarmate ze ouder worden, ben ik alleen maar bang dat ze meer risico lopen op enge dingen na vaccinatie. Vandaar dat ik na een jaar of 7/8 ook met Lepto stop. En met Linga al eerder, die durf ik na haar nierfalen "avontuur" (heel opvallend genoeg na een rabies enting) helemaal niet meer te laten vaccineren.


Ah juist op die manier. Klinkt logisch. ;)
Tiesto en Zack
2-sterren
Berichten: 95
Lid geworden op: Di 23 Feb 2010, 09:32

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Tiesto en Zack » Ma 30 Jul 2012, 10:03

Ze hebben dus t/m 5 jaar beide jaarlijks hun entingen gehad en zou dus genoeg moeten zijn begrijp ik..mmm, lekker dan, heeft Tiesto al die entingen gehad, terwijl het absoluut niet goed voor m was :( lepto is ook niet echt nodig, dankzij het nieuwe hondenbeleid hier >:( en anders alleen in poeltjes en daar zitten volgens mij geen ratten in bij mijn weten. Wil ze binnenkort wel even laten checken, kijken of mijn afvalpogingen geholpen heeft voor ze en Zack heeft oormijt waar hij niet vanaf komt..zal dus wel een discussiepunt worden dat vaccineren..lief mens maar echt pro brok enz enz ..
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Nog enten vanaf 8 jaar?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten