goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Burretje
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Ma 17 Jan 2011, 20:05

goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Berichtdoor Burretje » Do 19 Jul 2012, 19:36

Vandaag zijn bij mijn kat Zeya röntgenfoto's gemaakt van de longen (en achterpoten). Helaas was de uitslag daarvan niet helemaal goed.

Op de longfoto's waren witte vlekken te zien bovenaan de rechterlong. Volgens de dierenarts kon dit littekenweefsel zijn van eerdere niesziekte (daar heeft ze helaas een uitgebreide historie van), maar het kon ook een vergroot hart zijn. De foto's worden nu doorgestuurd naar een radioloog om nader beoordeeld te worden. Afhankelijk daarvan moet ze mogelijk ook nog een hartecho.

Zeya heeft eind 2010 ook een hartecho gehad. Daaruit kwam naar voren dat haar hartruisje veroorzaakt wordt door wervelingen in de longslagader. Dit kán een voorbode zijn van pulmonaal stenose (vernauwing van de slagader), hetgeen weer kán leiden tot een vergroot hart.

Het advies van de echospecialist was destijds om na een jaar de echo te herhalen. Dat heb ik toen in overleg met mijn dierenarts niet gedaan, omdat de echo een hele nare ervaring was voor Zeya. Ze deed het verder prima, dus een jaartje uitstel kon geen kwaad. Mogelijk dus toch wel... Zoals ik er nu over denk, krijgt ze dus sowieso nu een echo, ongeacht wat de radioloog er over zegt.

Ik heb al bij mijn dierenarts aangegeven dat ik in geen geval terug ga naar de specialist, waar haar eerste echo is gemaakt. Ik heb daar nu 2 katten voor een echo gehad en beide waren al panisch voordat hij ze zelfs maar aangeraakt had. De foto's van vandaag konden ook alleen maar onder volledige narcose gemaakt worden. Zeya vocht er zo tegen, dat ze nog blies en gromde toen ze al lang in slaap had moeten zijn.

Ik ben dus nu op zoek naar een echospecialist die niet alleen goed in zijn/haar vak is, maar die ook een liefst 'magische' gave heeft met bange dieren. Tips zijn heel erg welkom.

(De foto's van de achterpoten waren overigens ook niet helemaal goed. De rechterheup was licht afwijkend. Ook die foto's worden door de radioloog nader bekeken.)
hamada
5-sterren
Berichten: 2425
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Berichtdoor hamada » Za 21 Jul 2012, 15:42

Ik heb geen ervaring met katten, maar met onze honden (hart- en syringo patiënten) komen wij bij de Wagenrenk in Wageningen.
Als specialist hebben we Dr. Mandigers.
Het valt me daar altijd op dat ook in de wachtkamer de sfeer zo rustig is. Geen angstige paniekerige honden (in vergelijking met de gewone DA) en de bejegening van de honden (ook bij het maken van een doppler of foto's of ander onderzoek) is erg prettig en rustig.
Dus als het een beetje te bereizen is, zou ik adviseren om daar heen te gaan.

Succes en sterkte met je zoektocht.
Gebruikersavatar
Burretje
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Ma 17 Jan 2011, 20:05

Re: goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Berichtdoor Burretje » Za 21 Jul 2012, 20:15

Dank!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: goede, maar vooral lieve echospecialist gezocht

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast