eiwit allergie

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

eiwit allergie

Berichtdoor Barfplaats

Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

eiwit allergie

Berichtdoor Lida. S » Ma 02 Jul 2012, 05:07

Een hond van een kennis van me heeft een eiwit allergie (huidproblemen). Volgens de DA mag hij daarom geen vlees en krijgt de hond nu dure -eiwitvrije- brokken van de DA. Zelf zou ze veel liever overstappen op barf, (ze heeft mijn honden aan het eten gezien) maar durft dat niet. Ik heb totaal geen verstand van speciale dieeten en kan haar geen advies geven. Staat er op het forum ergens iets over een eiwitarm menu?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60317
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: eiwit allergie

Berichtdoor Lizzy » Ma 02 Jul 2012, 07:26

Een eiwit allergie.... En hoe heeft de DA dat vast gesteld? Een eiwitvrij dieet bestaat trouwens niet. Zonder eiwit gaat een hond dood. Een hond is dan ook niet allergisch voor eiwit maar allergisch voor een bepaald soort eiwit. En ja, er is altijd een kans dat een hond allergisch is voor alle dierlijke eiwitten.... Je hebt honden, die moeten hun leven lang een voer eten dat of plantaardige eiwitten bevat of dusdanig verknipte eiwitten dat de hond het niet meer als eiwit herkent. Ik ken er nu stuk of 5 a 6, in al die jaren dat ik nu Barfplaats heb (sinds 2003 dus).

Een eiwitarm dieet gaat ook niet werken. Je bent allergisch voor eiwit of niet en een beetje eiwit in je voer maakt het dus niet beter. Dus, even terug naar het begin. Je moet weten voor welk eiwit de hond allergisch is. En dat doe je door bijv. een BARF eliminatie dieet te gaan doen. Waarbij je een diersoort voert dat de hond nog nooit eerder gegeten heeft. En dan voer je 6 tot 9 weken alleen dit diersoort (liefst in z'n geheel). Na die 6 a 9 weken ga je eens per 1 a 2 weken 1 nieuw diersoort toevoegen. En zo vindt je dan langzaam uit waar de hond wel/niet tegen kan. En nogmaals, er zijn dan enkele honden waarbij het op diersoort 1 (dat ze nooit eerder gehad hebben) al serieus helemaal mis gaat. Daar zou je nog bij kunnen kijken of het koken met een soja/tofu dieet nog zin heeft.....
Laatst gewijzigd door Lizzy op Ma 02 Jul 2012, 07:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Lida. S
5-sterren
Berichten: 2082
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011, 15:54
Locatie: NO groningen

Re: eiwit allergie

Berichtdoor Lida. S » Ma 02 Jul 2012, 08:18

Ik zal om meer info vragen. Het leek mij ook al zo vreemd, totaal geen eiwit te mogen/kunnen eten. Het is wel een manier om weer dure brok aan te smeren. Zodra ik wat meer weet laat ik weer van me horen.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7764
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: eiwit allergie

Berichtdoor pike » Ma 02 Jul 2012, 08:22

Ik zou toch eerst nog eens navragen hoe die allergie is vastgesteld. Ik had vroeger namelijk ook een dierenarts die mij vertelde dat mijn Pike allergisch was voor kippe-eiwit. En daarom kreeg hij dieetbrok. Maar daar was geen enkel onderzoek naar gedaan, het kwam uit zijn duim. Omdat zijn diarree niet overging maar alleen maar erger werd met behulp van een dieet van rijst met gekookte kip, medicijnen en antibiotica. Dat het ook wel eens aan de rijst kon liggen kwam blijkbaar niet bij hem op. Pike is nu op en top barfer en eet met veel plezier een kip zonder daar ziek van te worden. Het is bekend dat ook huidproblemen heel vaak het gevolg zijn van granen in het voer.  ;)
Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 10504
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: eiwit allergie

Berichtdoor Kim_S » Ma 02 Jul 2012, 09:11

Hier ook een hond met "eiwitallergie", geconstateerd door de DA. Op de soja-brokken deed hij het niet beter dan op royaal konijn, dus dat maar weer gaan voeren. Inmiddels barft hij alweer bijna een jaar, en we volgen een eliminatiedieet. Hij kan tegen konijn, eend en geit, en we zijn nu bezig met lama. Hij kan niet tegen rund, kip, zalm en paard, dus inderdaad wel een eiwitallergie, maar niet voor alles.

Misschien is het volgen van een (Barf) eliminatiedieet wel een goed idee?
Miranda 1
5-sterren
Berichten: 944
Lid geworden op: Vr 10 Jun 2011, 19:25
Locatie: provincie Utrecht

Re: eiwit allergie

Berichtdoor Miranda 1 » Wo 11 Jul 2012, 13:57

Vanwege bovenstaande verhalen ben ik niet bij de dierenarts geweest maar bij Tannetje koning. En ook om die redenen heb ik nooit een allergietest laten doen.

Ik heb altijd begrepen dat allergisch voor eiwit niet zoveel zegt, omdat je dan nog niet weet tegen welk dier hij wel of niet kan.

Ik heb ook een eliminatiedieet gevolgd, ben nog bezig hoor. Mijn Berner heeft heel lang jeuk gehad, schimmel zei de Da. Zijn buik helemaal kaal en wij werden er gek van.

Inmiddels hebben we 6 diersoorten!! en ik ben nog niet klaar, vis, ei en groente nog. En hij ziet er super goed uit. Over zijn hele lijf een mooie vacht, niet kaal en dof. En goede ontlasting, dus was op brokken vaak dun.
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: eiwit allergie

Berichtdoor nienk » Wo 11 Jul 2012, 15:05

als ze toch op barf wilt, dit vraagt om een eliminatie dieet! (en een andere DA)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: eiwit allergie

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kaela en 2 gasten