vergroot hart met lekkende linker hartklep

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor Barfplaats

shantie
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 03 Jun 2012, 08:53

vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor shantie » Ma 04 Jun 2012, 08:39

hallo lieve mensen,

ik ben nieuw op deze forum, ik ben shantie en mijn lieve hond is lazy een Amerikaanse stafford terriër van 9 jaar. de reden van mijn verhaal is dat ik graag hulp zou willen hebben met wat er met lazy is gebeurt. afgelopen vrijdag ging ik met lazy naar de da omdat ze al een paar dagen niet lekker was.. ze had een lichte verhoging en was lusteloos. ik zelf dacht aan een verkoudheid, na een gesprek met de da ging ze over op de normale controle van lazy, en toen kreeg ik het schokkende nieuws van dat haar hartje niet goed was. lazy is nooit ziek geweest in haar leven is altijd een actieve hond met een erg speelse karakter. zoals jullie kunnen begrijpen was het een erge grote klap was om dit te horen. ik ben meteen door gestuurd naar de dierenkliniek in spykernisse om een echo en röntgenfoto te laten maken om te zien hoe groot de schade was aan haar hart en helaas blijkt dat ze een erg vergroot hart heeft dat druk op haar luchtpijp en daarnaast sluit haar linkerhartklep niet goed waardoor er bloed doorstroom in haar longen, en daardoor bleek ze dus ook een licht longontsteking te hebben door vocht achter haar longen. de da heeft nadat hij de foto had beoordeelt gezegd dat lazy al een half jaar met dit probleem rondloopt en noemt alle symptomen op die ze had moeten hebben maar ze heeft er niet een gehad, hij was ook erg verbaasd dat ze nog rondliep en onder de indruk van hoe sterk lazy is. lazy heeft hartmedicatie gekregen caridisure 10 mg en plaspillen..en komende vrijdag moet lazy weer een foto laten maken om te kijken of het vocht weg is achter haar longen. de da gaf ook het advies om haar rustig te houden en niet te laten rennen en op te winden,en dat de kans bestaat dat ze plotseling ook een hartaanval kan krijgen,  maar daar zit het probleem lazy is weer helemaal haar speelse zelf, en ik wil haar niet teveel beperken in haar doen en laten want ze voelt het heel goed aan dat er iets is enik wil niet dat ze daardoor depressief wordt. ik laat haar met beperking haar dingen doen. nu is het mijn vraag aan jullie wie heeft dit mee gemaakt en wat is jullie ervaring. ik heb veel gelezen dit weekend op het internet over voeding en dat vers voer het beste is voor haar en dat ik haar daarmee sterker en hopelijk een langere leven kan geven. en mijn 2de vraag is wat mag ze allemaal qua spelen, rennen, zwemmen en andere dingen. buiten is ze altijd actief en thuis vind ze het heerlijk om lekker te slapen.. dit is mijn eerste hond en ik kan me geen betere hond wensen. iedereen is gek op haar omdat ze zo goed karakter heeft en ik ben er kapot van maar ik wil alles doen om haar een zo goed mogelijke leven te geven waar ze met hartenlust kan spelen en lekker haar zelf kan blijven. dus alle adviezen die jullie mij kunnen geven om haar leven optimaal te houden zijn meer dan welkom.

ik dank jullie voor het lezen van mijn verhaal en hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

groetjes shantie
Lizzy
Moderator
Berichten: 60266
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor Lizzy » Ma 04 Jun 2012, 08:55

Hoi Shantie, welkom op Barfplaats. Wat een schok voor je..... :'(

Tja. Qua beweging en gek doen....., ik houd er misschien een aparte mening op na maar ik heb liever een hond die een kort maar vol leven heeft dan lang maar uiterst saai en onbevredigend. Ik zou dus zelf beweging niet beperken en me dan maar voorbereiden dat ze "in het harnas sterft" (oftewel een hartaanval krijgt).

Maar, dat is ieder voor zich...... Jij moet die keuze maken....... (en daar mag je best even de tijd voor nemen).

Rauwe voeding is altijd beter. En zeker ook voor een hond met hartproblemen. Rauwe voeding bevat gewoon veel meer essentiele voedingsstoffen. Ik zou haar dus zelf alsnog overschakelen. Om te beginnen maar eens op een goede KVV want om vanuit het niets zelf te gaan samenstellen is misschien wat heftig. Ik weet niet of Lazy een gevoelige spijsvertering heeft? In dat geval zou je langzaam over moeten schakelen. In de Barfplaats bieb staat wel hoe dat moet.

En verder kun je heel goed Co enzym Q10 aan je hond geven. Dat ondersteunt de werking van het hart.

Ze hebben nooit eerder problemen opgemerkt aan Lazy's hart?
shantie
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 03 Jun 2012, 08:53

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor shantie » Ma 04 Jun 2012, 11:45

hai lizzy,

dank je wel voor je lieve woorden en op je vraag terug te komen nee ze heeft nooit iets aan haar hart gehad en elke jaar controle en de laatste controle was een half jaar geleden..is altijd in goede conditie geweest en mooi op gewicht. dus ja de schok voel ik nog steeds.. gelukkig is ze weer helemaal haar zelf en heb vandaag vers vlees besteld bij lotgering heb goede verhalen gehoord daarover en mijn buurman besteld ook al bij hun en zijn hond is zienderogen veranderd. heb ze gebeld en hebben mij zeer goed geholpen en geadviseerd en zij doen de compleet samenstelling voor het vers vlees., de eerste bestelling komt of morgen of woensdag en heb voor vandaag pens gehaald zodat ze geleidelijk over kan stappen op vers vlees en natuurlijk was de da erop tegen maar dat was een bekend verhaal.

en over haar beweging ik heb het zelf gevoeld om haar lekker haar zelf te laten maar dat ik wel een oogje in het zeil houd dat ze niet teveel doet in ieder geval tot vrijdag want dan wordt er weer een röntgenfoto gemaakt van haar longen om te zien of er geen vocht meer is, dus wordt nog een spannend week maar zolang ze blijft wie ze is zal ik alles doen om haar leven zo leuk en gelukkig te maken.
charmed
5-sterren
Berichten: 3880
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor charmed » Ma 04 Jun 2012, 12:51

Hoi Shantie, wat vervelend om zulk nieuws te horen te krijgen. Is dit door een specialist vast gesteld of door een gewone dierenarts?

In het verleden heb ik ook een sheltie gehad met vergelijkende hartproblemen als jou hond. Zij had een hartruisje, lekje, sterk vergroot hart die ook tegen de luchtpijp aandrukte. Er zijn wel voedingssuplementen te geven om het hart te ondersteunen, dit zijn taurine/carnitine en Q10. En uiteraard vers voer kan bij een hartpatiënt ook veel uitmaken. Ik heb haar altijd in beweging gehouden, als je ze niet laat bewegen kan het bloed ook niet goed doorpompen en krijgen ze nog meer problemen. Mijn sheltie had met name 's nachts tijdens rust heel veel last dat haar longen volliepen met vocht. Dus bewegen is zeker nodig, niet stilleggen. Ik ben er ook altijd voor geweest om de hond zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan, als ze wil bewegen, rennen is ook ok. Maar niet forceren. Naar mijn mening kan een hond beter een leuk leven hebben waarin ze volop kunnen spelen, dan altijd maar liggen en overal rekening mee houdend. Dat is voor mijn gevoel geen honden leven. Een hond moet volop leven.  Mijn dame had vanaf haar 6de grote problemen met het hart (ze was 9 weken toen er een hartruisje is geconstateerd) Ze is uiteindelijk toch nog 14 1/2 jaar geworden. Heel veel sterkte!
shantie
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 03 Jun 2012, 08:53

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor shantie » Ma 04 Jun 2012, 13:26

hoi charmed,

de diagnose is vastgesteld door de da die gevestigd is in spijkernisse, de dierenkliniek de Perzikgaard, en ik moet zeggen het was een zeer vriendelijke en deskundige arts en was ook erg eerlijk te mij over de lazy's hart en nam ook de tijd voor ons, maar mijn eigen da had het eerst vastgesteld en toen zijn we doorgestuurd naar spijkernisse en daar op de echo en op de röntgenfoto zag je duidelijk de vergroting, maar ik ben erg blij om te horen hoe oud jou is geworden dat geef mij heel veel hoop dat het met lazy ook '' goed'' zal komen en ik heb hetzelfde kijk als jou over hoe zij haar leven moet leiden.

maar eerlijk gezegd heeft lazy tot op heden nog geen symptomen getoond van dat ze een hartprobleem heeft en dat maakt het ook zo onbegrijpelijk... als puppy heeft altijd van slapen gehouden( daarom ook haar naam) en dat doet ze nog steeds, buiten lekker spelen, rennen en gek doen en zodra ze binnen is gaat ze lekker luieren, geen last van de ademhaling of hoesten of iets in de trant helemaal niks.. dus ik blijf positief en hoop dat met het vers vlees haar conditie nog beter zal worden en ik zal mijn da vragen naar taurine/carnitine en Q10 of kan ik het gewoon halen in de winkel?  dank je wel voor je advies,  ben er erg blij mee dat ik nu mensen heb met wie ik  erover kan praten en het ook begrijpen.
charmed
5-sterren
Berichten: 3880
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor charmed » Wo 06 Jun 2012, 11:05

shantie schreef:maar eerlijk gezegd heeft lazy tot op heden nog geen symptomen getoond van dat ze een hartprobleem heeft en dat maakt het ook zo onbegrijpelijk...
Mocht je de diagnose toch niet vertrouwen, kan je altijd een second opinion vragen bij een specialist. Ik zeg dit omdat ik 2x gehad heb bij verschillende dierenartsen, die echt alle apparatuur in huis hadden om alles te onderzoeken, maar niet overal de kennis van hadden. Heb ik gehad dat 2 van mijn shelties een diagnose hartfalen kregen, terwijl ze geen hartfalen hadden, maar een trachea collaps. Die vertoonden ook nooit symptomen van hartproblemen. Een van de 2 heeft zelfs door de trachea collaps 2x een verkeerde diagnose gehad. 2x was de diagnose hartfalen, 1x bleek het later dus een trachea collaps te zijn en 1x een longontsteking. Helaas kan je in de avond en weekenden moeilijk een specialist bereiken. Wat zoiets gebeurd natuurlijk alleen in het weekend :(

Als je googled, kom je goedkopere Taurine/Carnitine tegen. Ikzelf geef nu Taurine en Carnitine apart (beide in capsule) want 2 in 1 is veel duurder. Van beide moet je 1000 mg geven. 'smorgens een capsule van 500 mg en 's avonds een capsule van 500 mg. Ik bestel alles online in duitsland of via duitse bedrijven in NL gevestigd. De Q10 kan je het beste bij vitamins direct bestellen online. Daar is die het goedkoopst.
shantie
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 03 Jun 2012, 08:53

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor shantie » Vr 08 Jun 2012, 13:22

nou hier een update van mij en lazy, vandaag naar de da geweest om te horen of het vocht achter haar longen weg was en dat is gelukkig zo voor nu dan wel, zoals jullie wel weten zal lazy voor de rest van haar leven op plaspillen en hartmedicatie blijven maar ik was blij met dit nieuws en heb na deze zware week een goed gevoel dat het met lazy goed zal komen en dat ze hopelijk heel lang bij mij zal blijven..de da was erg blij van hoe goed lazy het doet en hoe ze eruit zag maar heeft wel gezegd dat realiteit is dat lazy een zware hartpatiente is en dat ik van haar moet genieten en dat ik lazy lekker haar zelf moet laten zijn en laten genieten van het leven want het kan over een uur afgelopen zijn of over 2 jaar..en tot die tijd  :) :) en naast de medicijnen is lazy gelukkig ook aangekomen en zit ze bijna weer op haar eigen gewicht..en wat geniet lazy van het vers vlees :) :) ik moet alleen oppassen dat ik haar niet te veel geef van ze vind het zooo lekker  :) :)..

ik blijf positief  en ga lekker van haar genieten en zorgen dat ze met de juiste voeding en bewegen nog lang een actief en mooi leven kan leiden.. mocht jullie nog tips en advies hebben dan hoor ik het graag tot die tijd wil jullie danken voor het steuntje in mijn rug...
hamada
5-sterren
Berichten: 2418
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor hamada » Di 12 Jun 2012, 10:54

Fijn dat ze goed reageert op de medicatie.
Hier ook ruime ervaring met hartpatienten (afgelopen vrijdag hebben we onze Senna in moeten laten slapen hierdoor), maar wij hebben ook altijd de hond zelf laten uitzoeken hoe actief hij of zij wilde/kon zijn.
Wat ik altijd prettig vond is, dat er met medicatie vaak nog heel veel te verbeteren is in de toestand van de hond. Ook al is de conditie dan minder, de benauwdheid en belasting is dan goed terug te dringen. (Onze Ramses had op het laatst 6 soorten pillen, maar had nog lol in het leven en kon op zijn manier nog overal mee naartoe). Dus in dat opzicht is er veel mogelijk, hoewel ze natuurlijk wel kwetsbaar zijn en blijven.
Sterkte met Lazy en vooral veel genieten van de mooie dingen die ze nog kan en wil doen. :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vergroot hart met lekkende linker hartklep

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten