Bultje / strontje in het oog

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Bultje / strontje in het oog

Berichtdoor Barfplaats

Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Bultje / strontje in het oog

Berichtdoor Audrina » Di 22 Mar 2005, 23:16

Vanavond zijn we met onze 2 ouwetjes bij de DA geweest voor een check-up. Ze zijn allebei gelukkig helemaal gezond verklaard en de DA vond ze in perfecte conditie voor zulke ouwetjes. Alleen had m'n oude reu een bultje / strontje in zijn oog (aan zijn ooglid). Volgens de DA kon het geen kwaad, zolang het niet groter werd en zolang m'n reu geen vieze prut-ogen kreeg. Hij kon het eventueel wel wegsnijden of een agressief zalfje voorschrijven, maar omdat m'n hond er geen last van had deed ie dat liever niet (en daar was ik het wel mee eens).
Maar zijn er misschien plantaardige of homeopatische middeltjes die ik hem hiervoor kan geven?

* edit: Oh ja, vanaf morgen krijgt ie een groene leemkuur, dus misschien dat dat ook wel wat helpt.
Laatst gewijzigd door Audrina op Di 22 Mar 2005, 23:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60257
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Bultje / strontje in het oog

Berichtdoor Lizzy » Wo 23 Mar 2005, 08:43

Er staan in het boek van Atjo 4 middelen die kunnen helpen bij een 'strontje':

*Myristica Sebifera D2 : om het strontje snel te laten doorbreken. Kan gecombineerd Hepar Sulfuris D3 (5x daags 1 dosis van elk gedurende 2 dagen)

*Platanus occidentalis 0 : het middel zou ook nog bij verourderde gevallen werken waarbij de oogrand misvormd is (3 keer daags 1 dosis gedurende 3-6 weken)

*Staphisagria D6 : harde knobbeltjes die weinig of niet pijnlijk zijn. Niet te onderscheiden van een verstopte talgkliertjes, waarvoor Graphites het aangewezen middel is. Daarom is veelal een gecombineerde behandeling het beste (Staphisagria 3 keer daags 1 dosis gedurende 3-6 weken. Eventueel combineren met Graphites D6 ook 3 keer daags 1 dosis gedurende 3-6 weken).

*Sulfur Jodatum D6 : als er meerdere klieren op de ooglidrand ontstoken zijn is een operatieve ingreep zeker niet gewenst. We spreken dan van ooglid-acne. Als er een staphylococcus-bacterie in het spel is, kan de behandeling ondersteund worden met een isopathische behandeling (3x daags 1 dosis gedurende 3-6 weken).
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Bultje / strontje in het oog

Berichtdoor Audrina » Wo 23 Mar 2005, 17:24

Bedankt voor het opzoeken Lizzy. Als m'n hond klaar is met de groene leem en dat bultje zit er nog steeds, dan ga ik op zoek naar dat Staphisagria D6 & Graphites D6. Want zo klinkt het, een hard knobbeltje dat niet pijnlijk is.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Bultje / strontje in het oog

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten