Update leverontsteking

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Update leverontsteking

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
mysmoothcollies
4-sterren
Berichten: 456
Lid geworden op: Ma 07 Dec 2009, 20:04

Update leverontsteking

Berichtdoor mysmoothcollies » Wo 02 Mei 2012, 21:26

Het is alweer even geleden dat ik hier wat geschreven heb. Dit omdat ik een beetje verdrietig was m.b.t het uitgebreide bloedonderzoek. De leverwaarden waren, zeer tegen mijn gevoel in toch gestegen. Hier word ik dus erg onzeker van, bang dat ik iets verkeerd doe waardoor ik het nog erger maak dan het al is......Ik heb al jullie tips en truc's zoveel mogelijk opgevolgd. Het enige is dat ik dus op dit moment Prins Procare Resist KVV gebruik. Daarnaast 50% havermoutpap met water inmiddels dus helemaal zonder melk. Sinds ruim 2 weken ook Mariadistel gebruik en meer groenten geef (mag spinazie?) en Appel, zeewier en spiersupport van Phytonics. Oh ja en ik vergeet de Inktvis en andere witvis. Er is besloten om een redelijk lage dosis prednison te gaan geven. 2 tabletjes 's-morgens. Dus met de eetlust zit het nu wel goed. En ja ik ben mij ervan bewust dat dit (ernstige) bijwerkingen kan geven. Voorlopig hebben we ervoor gekozen om deze weg in te slaan en geen leverbiopt te laten doen. Op de echo was namelijk verder niets afwijkens te zien. Dit omdat mocht er toch iets anders aan de hand zijn de behandelwijze, min of meer hetzelfde is volgens mijn dierenarts die overlegd heeft met een internist. De oorzaak zou namelijk ook autoimuun kunnen zijn. Eerst had ik het idee dat ze achteruitging en depressief was. Sinds een dag of 2 gaat het beter en heeft ze weer wat meer zin om naar buiten te gaan. Alleen.....overvraag ik haar nu niet? Haar rechterachterpoot trilt bij tijd en wijle heel erg. Ze zit ruim in haar vel voor een korthaar collie en viel af....alhoewel ook dat nu beter gaat of lijkt te gaan. Maar goed wat mag en kan ik verwachten qua herstel bij een 11 jarige hond? 6 maanden? Een jaar? over een maand weer bloedprikken. Voorlopig blijven we thuis en gaan niet op vakantie. Ze had tot voorkort ook lodderoogjes, dit is nu weer weg dus dat lijkt een goed teken? De leverontsteking is 14 maart geconstateerd doordat ze geel werd. Klachten waren er al eerder. Maar december 2011 was er nog een bloedtest gedaan en waren de leverwaarden okay. Dit laatste nog even voor het totaalbeeld.

Alvast bedankt maar weer voor de reacties en een fijn weekend alvast!
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Update leverontsteking

Berichtdoor May Linn » Wo 02 Mei 2012, 23:47

Wat zit er aan ingrediënten in Prins Procare Resist KVV?

Kan me je gevoel voorstellen, je staat machteloos als je hond ziek is.
Sterkte in ieder geval!
Gebruikersavatar
choopy
5-sterren
Berichten: 1172
Lid geworden op: Wo 04 Mar 2009, 18:17
Locatie: Dronten
Contact:

Re: Update leverontsteking

Berichtdoor choopy » Do 03 Mei 2012, 06:37

Heel veel sterkte!!
Met pred heb ik geen ervaring, Djilly is er wel dmv dieet weer bovenop gekomen. ZIj was 10 toen ze leverontsteking kreeg.
Uiteindelijk heeft het ook wel een goed jaar geduurd voordat de waardes echt weer binnen normaal vielen. Dus daar mag je sowieso wel rekening mee houden.

En tja, het blijft een BC, toch? Die gaan makkelijk door en door en door. Dus de kans op overvragen is er wel. Maar jij kent je hond het beste. Geef haar de rust die ze nodig heeft, maar ook de aandacht/ het werk waar ze om vraagt, maar met mate.
charmed
5-sterren
Berichten: 3880
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Update leverontsteking

Berichtdoor charmed » Vr 04 Mei 2012, 15:52

Dat had ik in het begin ook met Prudence toen ze nog geen prednison kreeg. Ik gaf haar ook wat aangepast eten. Maar haar leverwaarden met name de GPT was ineens met meer dan 2000 punten verhoogd in 3 weken tijd en ze was geel, daarom ben ik gelijk met Prednison begonnen. Prednison zorgt er ook voor dat de leverontsteking tot rust gebracht wordt, zodat de lever zich kan herstellen. Ik ben zelf ook erg tegen prednison, maar in dit geval heb ik het meteen gedaan toen ik merkte dat ze hard achteruit was gegaan. Na de prednison ging het alleen maar bergopwaarts. Inmiddels is Prudence helemaal genezen van haar leverontsteking, en alle waarden zijn in orde nu.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Update leverontsteking

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten