ganzen vlees drogen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

ganzen vlees drogen

Berichtdoor Barfplaats

johanna25

ganzen vlees drogen

Berichtdoor johanna25 » Wo 25 Apr 2012, 09:38

in mijn zoektocht naar het verwerken van ganzenvlees ben ik nu na het maken van heerlijke worsten voor eigen gebruik (echt top) weer toe aan een nieuwe uitdaging.
Gans drogen, ik heb gelezen dat er op barfplaats veel ervaring is met vlees eea drogen.
Zou er interesse voor zijn?
Hoe dik zouden de plakken mogen zijn en hoe lang duurt dat drogen
En wat is voor een barfer een aannemelijke prijs voor een kg
het zijn wel veel vragen maar het lijkt me leuk om hier wat ervaring mee op te doen.
gedroogt wild lijkt me een mooie aanvulling voor barf
graag advies !!!!
orinake
5-sterren
Berichten: 1953
Lid geworden op: Vr 29 Mei 2009, 16:08
Locatie: Nevele
Contact:

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor orinake » Wo 25 Apr 2012, 09:48

johanna25 schreef:in mijn zoektocht naar het verwerken van ganzenvlees ben ik nu na het maken van heerlijke worsten voor eigen gebruik (echt top) weer toe aan een nieuwe uitdaging.
Gans drogen, ik heb gelezen dat er op barfplaats veel ervaring is met vlees eea drogen.
Zou er interesse voor zijn?
Hoe dik zouden de plakken mogen zijn en hoe lang duurt dat drogen
En wat is voor een barfer een aannemelijke prijs voor een kg
het zijn wel veel vragen maar het lijkt me leuk om hier wat ervaring mee op te doen.
gedroogt wild lijkt me een mooie aanvulling voor barf
graag advies !!!!


Ik zou wel interesse hebben voor gans... nu de prijs... geen idee!
Hangt ook af van de kwaliteit , zijn het grote stukken, zijn het snippers, is het vooral velletjes...
Het drogen dan...
Hoe dik je de plakken snijd kies je zelf, maar hoe dikker hoe langer het duurt natuurlijk.
Als ik bvb kipfilet droog snijd ik dat redelijk groot, zodat ze echt een knabbelbezigheid hebben.
de droogtijd. Ik zet mijn drogertje savonds op voor ik ga slapen, (ik ga nu wel vrij laat slapen) en dan kijk ik smorgens hoe droog het is...
Als het is om de dag zelf te geven mag het nog wat "zacht" zijn, anders moet het echt droog droog zijn!!!
Gebruikersavatar
bordie
5-sterren
Berichten: 505
Lid geworden op: Vr 22 Jul 2011, 23:26
Locatie: zaanstad

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor bordie » Wo 25 Apr 2012, 10:24

heb je al een droger johanna?
Gebruikersavatar
Arthos
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 13:31
Locatie: Venlo

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor Arthos » Wo 25 Apr 2012, 11:52

Ik betaal voor 250 gram gedroogd buffelvlees  (echte vleesrepen, geen huid) volgens mij rond de €2,50.. Is geen gans.. Maar wel exclusief vlees..

In de de gewone winkel is het stukken duurder..

Volgens mij heb ik wel eens voor gedroogd rund vlees voor 500 gram €5,00 betaald..
johanna25

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor johanna25 » Wo 25 Apr 2012, 12:04

bordie schreef:heb je al een droger johanna?

Jazeker ik heb al een paar maanden een stockli die doet het goed
johanna25

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor johanna25 » Wo 25 Apr 2012, 12:09

orinake schreef:Ik zou wel interesse hebben voor gans... nu de prijs... geen idee!
Hangt ook af van de kwaliteit , zijn het grote stukken, zijn het snippers, is het vooral velletjes...
Het drogen dan...
Hoe dik je de plakken snijd kies je zelf, maar hoe dikker hoe langer het duurt natuurlijk.
Als ik bvb kipfilet droog snijd ik dat redelijk groot, zodat ze echt een knabbelbezigheid hebben.
de droogtijd. Ik zet mijn drogertje savonds op voor ik ga slapen, (ik ga nu wel vrij laat slapen) en dan kijk ik smorgens hoe droog het is...
Als het is om de dag zelf te geven mag het nog wat "zacht" zijn, anders moet het echt droog droog zijn!!!

lllereerst het is niet voor eigen gebruik maar evt een aanvulling voor de ganzenprodukten welke ik al verkoop.
Alleen bij droog produkt heb je geen last dat je vriezer volraakt en dat is juist het grote probleem.
De te drogen stukken zouden de filets zijn dus het beste van de gans
Ik kan het automatisch op 4 mm of op 6 mm laten snijden
ik denk dat ik volgende week maar eens wat ga proberen
eelke
Moderator
Berichten: 12317
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor eelke » Wo 25 Apr 2012, 12:56

Arthos schreef:Ik betaal voor 250 gram gedroogd buffelvlees  (echte vleesrepen, geen huid) volgens mij rond de €2,50.. Is geen gans.. Maar wel exclusief vlees..

In de de gewone winkel is het stukken duurder..

Volgens mij heb ik wel eens voor gedroogd rund vlees voor 500 gram €5,00 betaald..


Dat is inderdaad goedkoop! Normaal ben je voor een kilo pensstaafjes in de winkel 10 euro kwijt, dus dat is net zo duur als jouw buffelvlees.
Ik denk dat je dus rond dezelfde prijs zou kunnen zitten Johanna.
nikèdog2000
5-sterren
Berichten: 2378
Lid geworden op: Di 08 Mar 2005, 19:16
Locatie: woubrugge

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor nikèdog2000 » Wo 25 Apr 2012, 13:53

zonde van het borst filee
ik zou dan het vlees van de poten nemen of van de vleugels
de nekken kun je ook drogen en de luchtpijp
filee zelf opeten :D :D :D
saskia37
5-sterren
Berichten: 536
Lid geworden op: Ma 14 Sep 2009, 16:29

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor saskia37 » Wo 25 Apr 2012, 13:56

Oh ja zeker wel intresse, gans wordt hier rauw niet gegeten dus dan is gedroogd een mooi alternatief :)
En de prijs tja, denk ook ongeveer 2 a 2,5 per 250 gr. Voor echt gedroogd spiervlees.
orinake
5-sterren
Berichten: 1953
Lid geworden op: Vr 29 Mei 2009, 16:08
Locatie: Nevele
Contact:

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor orinake » Wo 25 Apr 2012, 14:18

als het gaat om filetvlees zou ik het idd op 2.50 - 2.75€/250gr gedroogd vlees houden.
Om te drogen denk ik dat 4 beter is, zal sneller gedroogd zijn ;)

vanwaar ben je mss? de honden hebben nog geen gans gehad dus kheb geen idee of ze het eten :s
Gebruikersavatar
madeleine
4-sterren
Berichten: 305
Lid geworden op: Di 30 Nov 2010, 03:55
Contact:

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor madeleine » Wo 25 Apr 2012, 16:12

Ik vind het een beetje zonde om te drogen eerlijk gezegt. Je haalt van een gans niet echt veel af aan vlees, meeste is botwerk.
Als ik de gansen ook slacht hier dan wil ik graag het borstfillet en dan mag mijn hond de rest (= bouten met vlees dus, nek en kop met vlees, karkas etc.)
Ik snij het wel zo af dat er iets lekker overblijft voor haar.

Maar mocht je het persee willen drogen. Mijn vlees is niet vet, dus je kunt wel alles benutten.
Daarnaast gok ik dat je 1/4 van het totale gewicht overhoudt na het drogen.
Ik denk dat je er met 24 uur wel mee goed zit, maar ik droog al mijn vlees heel goed zodat ik het buiten de vriezer kan bewaren.
Laatst gewijzigd door madeleine op Wo 25 Apr 2012, 16:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Monique77
5-sterren
Berichten: 1857
Lid geworden op: Di 08 Jun 2010, 16:17
Contact:

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor Monique77 » Wo 25 Apr 2012, 16:58

Houd je uberhaubt wel wat over van de gans als je dat vlees ook nog gaat drogen ?
Ook hier villen we zelf de ganzen, en gaat alles naar de honden (incl. de filet) maar de filets die ik eraf haal zijn nou niet zulke hoeveelheden dat ik denk, whoeiiiii een drogertje of 2 vol  ;D
johanna25

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor johanna25 » Do 26 Apr 2012, 07:53

[b]Daarnaast gok ik dat je 1/4 van het totale gewicht overhoudt [/b] na het drogen.
Ik denk dat je er met 24 uur wel mee goed zit, maar ik droog al mijn vlees heel goed zodat ik het buiten de vriezer kan bewaren.
[/quote]
van een kilo maar 250 gram over ? oei dat is wel erg weinig en ook maar voor 2,50 voor 250 gram eigenlijk dus per kilo ik denk dat dit het dus niet gaat worden. Ik heb onbeperkte aanvoer als jager maar veel werk en daar relatief niets aan overhouden is toch ook niet de bedoeling.
pppfff 2,50 dan maar wat minder schade bestrijding de vriezer ligt nl weer vol ik begrijp nu wel waar die hogere prijs vandaan komt.
Gebruikersavatar
Arthos
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 13:31
Locatie: Venlo

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor Arthos » Do 26 Apr 2012, 10:13

johanna25 schreef:[b]Daarnaast gok ik dat je 1/4 van het totale gewicht overhoudt [/b] na het drogen.
Ik denk dat je er met 24 uur wel mee goed zit, maar ik droog al mijn vlees heel goed zodat ik het buiten de vriezer kan bewaren.

van een kilo maar 250 gram over ? oei dat is wel erg weinig en ook maar voor 2,50 voor 250 gram eigenlijk dus per kilo ik denk dat dit het dus niet gaat worden. Ik heb onbeperkte aanvoer als jager maar veel werk en daar relatief niets aan overhouden is toch ook niet de bedoeling.
pppfff 2,50 dan maar wat minder schade bestrijding de vriezer ligt nl weer vol ik begrijp nu wel waar die hogere prijs vandaan komt.


Hmm jammer.. Ik had zeker interesse gehad in het gedroogde spul ;)
johanna25

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor johanna25 » Do 26 Apr 2012, 11:29

orinake schreef:als het gaat om filetvlees zou ik het idd op 2.50 - 2.75€/250gr gedroogd vlees houden.
Om te drogen denk ik dat 4 beter is, zal sneller gedroogd zijn ;)

vanwaar ben je mss? de honden hebben nog geen gans gehad dus kheb geen idee of ze het eten :s

mocht je een keer in de zaanstreek komen ben je van harte welkom.
Ik werk in amsterdam, daar spreek ik wel eens af met barfers bij station sloterdijk en lever daar mijn spulletjes af.
groeten
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: ganzen vlees drogen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten