Voorstellen, ik ben ook over...

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Barfplaats

Noes en Koe
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Di 27 Mar 2012, 16:28

Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Noes en Koe » Ma 02 Apr 2012, 12:27

Hallo iedereen hier op BP,

Nadat mijn Am.staff reu (11jaar) rond de jaarwisseling in elkaar zakte (vergroot hart en vocht vasthouden) en mijn Am.staff teef (13jaar) begin maart dit jaar een heftige (epileptische) aanval kreeg, ben ik gaan zoeken op internet. Bij toeval kwam ik hier terecht en versvlees sprak mij meteen aan.

Mijn dierenarts had met mijn reu al 2x gezegd dat hij misschien over moest op ander voer, ik neem aan dat hij bedoelde 'andere brok' en daar stond mijn hoofd niet naar, aangezien hij dan kale plekken krijgt (voedsel allergie?).

Ik wilde mij hier aanmelden om ervaringen van jullie te lezen en een beetje advies te krijgen over hoe ik mijn 2 oude hondjes het best kon gaan overzetten van brok naar vlees, ik was daar een beetje huiverig over omdat ze allebei sinds kort een kwaal hebben waardoor ze op medicijnen staan en daarbij de leeftijd.

Op een andere site las ik een verhaal van iemand die óók een hond had met een vergroot hart en vocht ophoping en dat hondje moest plastabletten blijven slikken, niet ideaal dus. Deze eigenaar was ook overgestapt op versvlees en kon van de plastabletten af.

In mijn beleving zou versvlees voor mijn reu dus ideaal wezen, maar ik zat óók met mijn teef, de vraag was of zij ook wel zo ineens over kon, aangezien ze tabletten heeft waarbij ik haar niet een dag kan laten vasten.
Ik las verschrikkelijke verhalen over E-nummers in brokken die aanvallen kunnen opwekken en het verhaal dat ik eigenlijk mijn hondjes aan het vergiftigen ben met de brokken. Ik heb mijn teefje in ieder geval letterlijk spijt betuigt, want zij zit momenteel nog in de herstelfase en knapt stukje bij beetje op..

Afgelopen week werden mijn hondjes getroffen door een virusje, het begon bij mijn reu, hij was de hele dag aan het winden en aan de diarree. S'avonds begon mijn teefje ook te winden en dat is voor het eerst in 13 jaar.
Hier op BP las ik een stukje van iemand die dit ook meegemaakt heeft en ná het voeren van versvlees was het winden later verholpen, dus ik naar de winkel om pakken Rodi te halen, eigenlijk om het voorzichtig te gaan voeren zodat mijn hondjes langzaam over konden.
Mijn reu kreeg een schijf en ná 2uur merkte ik dat het winden grotendeels weg was.
Helaas werd mijn plan drastisch gedwarsboomt door mijn teefje (bij nader inzien heeft ze mij de juiste weg gewezen) want ze wilde de schijf niet.
De volgende dag wilde mijn teefje helemaal niet meer eten, geen leverworst (waar ik tot dan toe de pillen in verstopte) en óók geen schijf.
Ze begon die dag te kotsen en later op de dag alleen maar spuitpoep gehad, ook wilde ze niet meer uit, ik dacht op dat moment dat het einde verhaal met haar kon zijn, want ze was nog in haar herstelfase van de aanval én daarbij heeft ze haar leeftijd niet mee.
Daarbij moet ik nog even vermelden dat mijn dierenarts had gezegd dat ik er rekening mee moest houden dat ze een tumor in d'r hoofd kon hebben waardoor ze de aanvallen kreeg, dus dat het misschien einde verhaal kon zijn.

De volgende dag begon ze tóch een hapje schijf te eten, het leek mij geen kwaad te kunnen aangezien ze zelf al een dag niets gegeten had en dat in mijn beleving hetzelfde was als het vasten. Het enige waar ik me zorgen om maakte was dat haar darmen weer op gang moesten komen en ik bang was dat ze voorlopig diarree bleef houden door de overgang naar vers.
Ze was nog erg moe, maar ging wel weer mee uit, niet echt enthousiast maar ze ging tenminste.
2 dagen later kwam de eerste keutel eruit, een compact geheel, geen diarree. Ik was blij dat ze er zo goed op reageerde.

Nu ligt mijn vriezer half vol met smuldier en komen er bij mij geen brokken meer in!!

Mijn reu krijgt nu 800gram per dag, mijn teef 600gram per dag, ik zit nog in het beginstadium van kijken wat ze nodig hebben.
De voerbakken zijn nu ALTIJD leeg, Jippie!!! geen ranzige half opgegeten brokken meer die erin blijven liggen, waar ik me altijd aan ergerde.
Mijn reu heeft geen plastabletten meer!!! Jippie!!!
Mijn reu is van zijn winderigheid af (die kon stinken, zeg) Jippie!!

Mijn teef eet haar bak leeg, das bijzonder voor haar. Jippie!!!
Mijn teef knapt nu ook wat sneller op, ze draaft vaker onder het uitlaten. Jippie!!!
Haar koppie stond schuin, die begint ze rechter te houden, ook is ze niet meer zo 'dronken', een hele vooruitgang!!!

Eigenlijk heb ik jullie advies dus niet nodig over het overgaan naar versvlees, want dat is gebeurd...

Waar ik wel jullie advies over zou willen is het volgende:

Ik las hier dat de bloedwaardes omhoog kunnen gaan als je vers voert, wie kan mij daar meer over vertellen?
Ik wil namelijk een bloedtest bij mijn teefje gaan doen, i.v.m. dat zij nu pillen krijgt voor de epileptische aanval en ik dus toch wil weten of ze met minder hoeveelheid pillen kan doorgaan.
Ze krijgt nu 2x daags 50mg Phenoral (ze weegt 27 kilo en wordt dit jaar 14 jaar).

Nu ik terug denk, zijn de kleine aanvalletjes (die nooit hebben doorgezet naar een echte epileptische aanval) begonnen toen ik van de Rodi brokken overging naar de brok die ik tot voor kort voerde.
Eigenlijk zegt mijn gevoel dat die aanvalletjes inderdaad wel eens opgewekt konden zijn door de toevoegingen in de brok.
Een jaar lang heeft mijn teef toen ineens geen aanval gehad, maar ze is dan ook een slechte brok-eter geweest en wachtte liever tot ik ging eten en at dan vrolijk mijn kliekjes op.

Toen mijn reu hartpatient bleek, kreeg hij zijn harttabletten en plastabletten met leverworst, om mijn teefje niet tekort te doen, mengde ik leverworst door haar brokken (die ze dan wel beter at).
Misschien heel raar, maar vanaf de jaarwisseling heeft zij dus méér brok gegeten dan normaal en kreeg ze minder 'kliekjes' van mij.
2 maand later kreeg ze dan die heftige aanval (voorafgaand met kleine aanvalletjes die niet doorzette), waarvan ik mij nu dus afvraag of het niet een toevalletje is geweest.

Vandaar dat ik haar bloed wil laten onderzoeken, maar hoe zit het nu met die waardes, ik wil dat graag weten voordat ik mijn dierenarts hiermee confronteer. Ik weet niet of mijn dierenarts een voorstander is van versvlees, het is er wél 1 waarbij ik mijn eigen mening kan neerleggen en zijn cliënten in hun waarde laat.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!!

Dank jullie wel alvast, namens mij (Agnes) en mijn trouwe 4 voeters Nachito en Cochise.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25517
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Angelique » Ma 02 Apr 2012, 19:56

Hoi Agnes,

Welkom op BARFplaats.

Over je bloedvraag.

Waardes van honden die langere tijd vers eten kunnen wat afwijken van de standaardwaarden. Echter, als er waarden aangetroffen worden die eventueel ten grondslag kunnen liggen van epileptische aanvallen, dan zijn die waarden zo extreem hoog dat die niet meer op het voer te verhalen zijn. Bijvoorbeeld, als de lever niet meer goed functioneerd krijg je torenhoge waarden, waarbij het bloed dan dusdanig vervuild is met afvalstoffen dat de hond daar aanvallen op kan krijgen. Zo ook de nieren.
Als hij al langere trijd Phenoral krijgt zullen de leverwaarden ook wat verhoogd zijn, maar dat is dus een bijwerking van de medicijnen.

Of een hond met minder medicatie afkan kun je niet met een bloedtest bepalen. De Phenoralspiegel hoort op een bepaalde hoogte te staan om de aanvallen te kunnen onderdrukken. Verlaag jij "zomaar" die hoeveelheid dan komen de aanvallen gewoon weer terug. Je hoeveelheid medicatie wordt dus door de aanvalsfreqeuntie bepaald en niet door een bloedwaarde. Daaraan kun je wel aflezen of er nog ruimte is om de medicatie op te schroeven.

Zoals ik het lees heeft je 14 jarige hond de aanvallen pas sinds kort?  Dan is er vaak sprake van secundaire epilepsie, wat zoveel wil zeggen dat er een aanwijsbare oorzaak aanwezig is. Dat is wellicht wel uit de bloedwaarden te halen, moet er wel minstens een groot beeld bepaald worden.
An sich is de hoeveelheid die je nu geeft al niet al teveel. Mocht het nog niet afdoende zijn zou je met je da even moeten overleggen of een combi met epikal mogelijk zou zijn.
Het beste zou zijn om met je hond een keer langs een specialist te gaan omdat met alle respect, veel da's weinig diepgaande kennis hebben van epilepsie.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor TMG1961 » Ma 02 Apr 2012, 20:11

welkom op BP :)
Dtjesmama
1-ster
Berichten: 41
Lid geworden op: Ma 12 Mar 2012, 19:30

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Dtjesmama » Ma 02 Apr 2012, 21:35

Welkom,

Mooie honden, ik hoop dat ze nog lang en gezond(er) bij je mogen zijn
Alba
5-sterren
Berichten: 1634
Lid geworden op: Wo 29 Apr 2009, 18:16
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Alba » Za 07 Apr 2012, 18:16

Wat een verhaal joh, maar wat fijn dat je zo tevreden bent en resultaat ziet bij je honden. Ik hoop dat beiden nog heel wat mooie, gezonde jaren bij je zijn!
Gebruikersavatar
Lucie110
5-sterren
Berichten: 807
Lid geworden op: Ma 09 Jan 2012, 22:09
Locatie: Middelburg

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Lucie110 » Za 07 Apr 2012, 23:29

Welkom op het forum en wat een mooie honden heb je. Shiva mijn teefje is ook 13 en ook nog niet zo lang aan het versvlees. Ergens kan je jou verhaal wel met het mijne vergelijken. Ik denk ook wel eens had ik dit nou allemaal maar eerder geweten maar beter laat dan nooit iig.
11 en 13 jaar is best al op leeftijd maar ze kunnen soms oud worden hoor, ik hoop dan ook dat je nog jaren van ze mag genieten.

Groetjes Lucie
Oso-Bayou
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Zo 16 Apr 2006, 13:20

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Oso-Bayou » Ma 09 Apr 2012, 07:48

:hi:  Agnes, Nachito en Cochise
Gebruikersavatar
Lucie110
5-sterren
Berichten: 807
Lid geworden op: Ma 09 Jan 2012, 22:09
Locatie: Middelburg

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Lucie110 » Za 12 Mei 2012, 19:43

Hoe gaat het nu met je hondjes nu je een dikke maand verder bent ?
Eten ze nog met net zoveel smaak als in het begin op vers vlees en zijn ze nog verder opgeknapt ?
itslein
2-sterren
Berichten: 69
Lid geworden op: Wo 11 Apr 2012, 15:53

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor itslein » Za 26 Mei 2012, 11:35

Ja, daar ben ik ook wel benieuwd naar, hoe het gaat.

Over die bloedwaarden. Toen bij mijn oude dame na een spoedoperatie om haar baarmoeder te laten verwijderen (ontsteking) bloed werd afgenomen, kwam daar volgens de dierenarts uit dat ik direkt met kvv moest stoppen en de hond op een nierdieet moest zetten. Ik heb toen een holistische dierenarts gebeld. Omdat ik zo ver weg woonde wilde ze het consult telefonisch doen, dat was echt super. In elk geval heeft ze de bloedwaarden opgevraagd en die waren volstrekt normaal voor een hond die vlees at. Na de operatie kreeg de hond ook nog een wondstompontsteking die haar bijna haar leven gekost heeft. Ik ben ervan overtuigd dat als de hond geen vers vlees gegeten had, ze het niet overleefd had.

Wat ik hiermee wil zeggen. Laat dit soort uitkomsten ook eens beoordelen door een andere dierenarts voor je een besluit neemt.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Voorstellen, ik ben ook over...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast