kieskeurige hond

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

kieskeurige hond

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
zhiva
5-sterren
Berichten: 1247
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 12:58
Locatie: sneek

kieskeurige hond

Berichtdoor zhiva » Vr 23 Mar 2012, 22:28

Ik word er soms zo moe van...  ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, wij zijn gaan barfen uit pure noodzaak. 
Kaya is altijd al een moeilijke eter geweest. Zelfs zodanig dat ze op een gegeven moment erbij liep als een gratenpakhuis.
De DA had eerst zoiets van ze gaat echt wel eten als ze honger krijgt. Uiteindelijk mochten we haar 2 weken laten kniezekneuzen met het eten maar daarna moest ze echt wel gaan eten. Mooi niet dus... Van alles geprobeerd :boullion ,jus, vleesbrokjes over de brokken met het effect dat ze brokje voor brokje afslurpte en vervolgens uitspuugde terug de bak in. Toen over naar de KVV en na me hier te hier te hebben ingelezen dus barf. Dit ook met het idee dat Kaya altijd iets nieuws 3 dagen wel eet en vervolgens dus laat staan.
Begonnen met kippenvleugeltjes, dit gaat geweldig. Van diverse mensen hier af en toe iets mogen proberen (bedankt nogmaals)
Maar ik moet zeggen dat de moed me een beetje in de schoenen zakt nu. KVV moet ze niet meer....  Ze wil wat vleesbot betreft dus eigenlijk alleen de kip!
De geit is er na 2 dagen liggen blijven inderdaad in gegaan. Maar dat kan ik met 20 a 25 graden straks ook niet meer doen.
De fazant heb ikzelf nu na 2 dagen weg gegooid (begon te ruiken) en de lamskaak heeft ze niet eens naar omgekeken...
Gans moet ze niet. ree ook niet en hert al helemaal niet. Haaskarkas loopt ze met een boog omheen. Vandaag de eendennekken geprobeerd, wilde ze ook niet hebben. En ja ik heb na een uur proberen toegegeven. En uiteindelijk ze heel even snel in de pan gegooid (zat nog laagje jus van ons in) halve minuut of zo dus was echt nog rauw. En ze vreet ze zo op!!!

Ben ik nu gek of is mijn hond mij zorgvuldig aan het africhten?
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Parelridder » Vr 23 Mar 2012, 23:58

Ik ben afgestapt van dat de hond je dan persé met groot talent aan het africhten is sinds ik met 2 honden ervaren heb dat ook een (eerder onopgemerkte) ziekte de oorzaak kan zijn.
Niet(!) om je ongerust te maken, maar er maar vanuit gaan dat de hond weigert te eten omdat het aandacht of lekkernijen oplevert, dat is me tegenwoordig te kort door de bocht. Dat kán en zal zelfs vaak zo zijn, maar belangrijk is om te realiseren dat er ook een andere oorzaak zijn kan, ook als die niet 1,2,3 zichtbaar is.
Bij mijn hondjes was dat een hartspierziekte, die bij hen met een minder goede eetlust (en dus klwaetsbaar op dat gebied) onmiddellijk invloed had hierop. Mbv de juiste behandeling is die snel en aanzienlijk hersteld.
Afwisseling is één van de adviezen die de Europees Specialist diervoeding (Ronald Corbee) gaf als stimulans van eetlust. Dat doe je dus prima! En nu mijn minder-op-eten-gerichte maatje middels medicatie zich kennelijk beter voelt, werkt dit ook duidelijk positief bij haar.

Akelig als je hondje zo moeizaam eet en het 'streng' zijn geen enkele soelaas biedt. Ik hoop dat je een goede oplossing vindt!
Ik kan je van harte aanraden contact op te nemen met Ronald Corbee. Hij heeft ons toendertijd ook diverse goede tips, incl. supplementen aanbevolen die de moeite van het proberen waard waren.
eliza4u
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Di 14 Jun 2011, 15:04

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor eliza4u » Za 24 Mar 2012, 07:45

Ik ben ook van het "africhtidee" afgestapt sinds ik een hond in huis heb die echt gewoon absoluut geen vlees meer aan raakt (na bijna 2 jaar wel het gegeten te hebben). Het waren steeds minder vleessoorten die ze nog lekker vond en op een gegeven moment at ze niets meer. Ook geen kvv. 1 week amper eten en 1 week helemaal niet eten maar wel een hele zichtbare ongelukkige hond. Nu heb ik het op een hele andere boeg gegooid met haar en ik heb mijn ondeugende meid weer terug. Ze is weer blij en heel vrolijk. En dat gaat toch echt voor.
Gebruikersavatar
Arthos
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 13:31
Locatie: Venlo

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Arthos » Za 24 Mar 2012, 08:10

eliza4u schreef:Ik ben ook van het "africhtidee" afgestapt sinds ik een hond in huis heb die echt gewoon absoluut geen vlees meer aan raakt (na bijna 2 jaar wel het gegeten te hebben). Het waren steeds minder vleessoorten die ze nog lekker vond en op een gegeven moment at ze niets meer. Ook geen kvv. 1 week amper eten en 1 week helemaal niet eten maar wel een hele zichtbare ongelukkige hond. Nu heb ik het op een hele andere boeg gegooid met haar en ik heb mijn ondeugende meid weer terug. Ze is weer blij en heel vrolijk. En dat gaat toch echt voor.


Hoe heb jij dit aangepakt dan? Die van mij heeft ook van die kuren dat hij een hele week niet wil? eten.. Vooral met barf kan hij dit. Kvv gaat er als een zonnetje in. Alleen zie ik nu naar 4 maanden kvv ontzettende aanslag op zijn tanden en laat hem liever barfen voor het kauwwerk..
El budha
5-sterren
Berichten: 811
Lid geworden op: Vr 10 Apr 2009, 12:08
Locatie: Swifterbant

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor El budha » Za 24 Mar 2012, 08:30

Wij hebben een Duitser Herder met kuren. Bij hem helpt het om niet aan te sporen om te gaan eten gewoon de bak na 5 minuten weg halen in de koelkast zetten en de volgende dag dezelfde bak weer aanbieden.
Ook ik geef hem altijd een laatste kans om nog te eten voordat ik de bak weg haal. Ik loop namelijk al met de pedaalemmer zak (die gaat om de bak heen) naar zijn voerbak en vraag of hij klaar is. Maakt hij geen aanstalten om te eten gaat zijn bak meteen weg.
4 dagen is het langste dat hij heeft geweigerd met eten. Gelukkig voor ons duurt het tegenwoordig niet meer zo lang.

Heel veel succes.
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1635
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Thea » Za 24 Mar 2012, 08:33

PFFFFFFFFFFFFF ben dus niet de enige hier met zo''n moelijke vreter.
Boy at van brokken altijd al minder dan voorgeschreven, maar goed hij had er genoeg aan en was een vrolijke hond.
Toen Bency kwam en ik dus het idee kreeg om maar eens rauw te gaan voeren. Is het allemaal erger geworden.
Bency eet gewoon.
Maar Boy had/ heeft er moeite mee. Zo ie zo barf werk moet hij echt niet alleen kippennekken. 2x kalkoenek gegeven eerste stukje van Bency was zo op ik blij paar dagen later een hele aan BOy en ja hoor op. Ik weer de stomme fout gemaakt om hem de hemel in te prijzen, want hij eet het dus echt niet meer.
Smuldier ging er soms bij Boy wel in met zijn brokken. Maar na een aantal kvv te hebben geprobeert Tammenga genomen en ja dat vloog erin ik weer helemaal blij. Maar na 2 maanden heeft hij dus weer zijn kuren. Ik moet het echt opleuken met bv een klein stukje verkruimelde cracker, wat groente er goed doorheen prakken, beetje bouilon. Maar het blijft zeuren en soms gewoon 2 dagen niet eten.
Van de week was ik zover dat ik dacht denk dat ik terug ga naar de brokken, want heb hier gewoon een ongelukkige hond.
Hij haalt dus ook echt kleine stukjes kvv er tussen uit en leg die naast zijn bak. Het vervelende is dat ik niet kan zien wat het dus is geweest.

Dinsdag moet hij voor zijn entingen en ga het toch even melden.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9784
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Kaela » Za 24 Mar 2012, 09:02

Ik zou ook verder gaan kijken naar haar gezondheid. Dierenartsen maken zich er op dit gebied wel wat makkelijk vanaf met "ach hij gaat wel eten als hij honger heeft". Dat stadium ben je nu wel voorbij lijkt me zo. Als je bij je huidige dierenarts niet verder komt zou je naar Drachten kunnen gaan. Ik heb hele goede ervaring met hun en ze hebben ook veel aparatuur waarmee ze een stuk meer kunnen onderzoeken. Zal wat kosten, maar dit is ook niets.

Je schrijft nu dat je het geeft en twee dagen laat liggen. Heb je al geprobeerd om het eten na 5 minuten weg te halen en pas de dag er na weer aan te bieden? Dat lijkt me anders nog wel een serieuze poging waard in het kader van wie voedt hier wie op. Al heb ik niet echt het idee dat het daar aan ligt, maar dit is nog iets wat je kan proberen zonder dat het je handen vol geld of tijd kost.
Gebruikersavatar
zhiva
5-sterren
Berichten: 1247
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 12:58
Locatie: sneek

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor zhiva » Za 24 Mar 2012, 20:32

jongens wat ben ik blij te lezen dat er meerdere met dit probleem zijn :)
Niet voor jullie natuurlijk maar het voelt wel effe goed niet de enigste te zijn met een hond die gewoon 'kuren' heeft.
Mijn schotse terriers waren echt vuilnisbakken, maakte niet uit wat je ervoor zette, het ging er gewoon in.
Sterker nog ik had er 1tje bij die zo snel alles naar binnen schrokte dat hij het er ook gelijk weer uitgooide. Dat was zo opgelost met een voederbal maar ik bedoel maar. En nu dus ons Kayaatje... Hoezo omschakeling  ???
Het 5 minuten concept hebben we al gehad hier en werkt helaas niet. Kan het aanbieden zo vaak als ik het wil. Als ze het niet moet eet ze het gewoon niet. ( 16 dagen volgehouden met zowel brok, kvv en een vleessoort welke ze niet lustte : lama) Ik ben heel erg wijs met mijn DA (heerenveen) Ik weet van hem dat hij zoekt op de dingen waar een ander niet aan denkt (zoals met de zweepworm bij mijn 1ste schot) Hij heeft ook de schildklier bij mijn oude kat verwijderd, een operatie die de DA in deventer niet aandurfde. Dus aan hem twijfel ik zeker niet.

Jullie verhalen komen met zo ontzettend herkenbaar voor. Vooral die van thea, het 'opleuken' is een hele bekende idd.
Vreemde is echter dat ondanks dat je dus voor het barfen de ribben en alles kon tellen (leuk die heupbotten... ) en je doodschaamde als je weer eens goedbedoelde adviezen krijgt dat je je hond misschien eens wat meer te eten moet geven. Kaya altijd een heel energiek en vrolijke hond is geweest (en nog steeds is)
Ik moet er denk ik gewoon maar mee leren leven dat ik een kieskeurige hond heb.
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1635
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Thea » Za 24 Mar 2012, 21:16

Ja ik ben ook blij om te lezen dat ik niet de enige ben met een kieskeurige hond (en 1 poes).
Las hier alleen maar positieve verhalen zo van onze honden zijn zo blij dat ze vlees krijgen. En mijn hond is er dus niet blij mee.
Ik heb zelfs een paar dagen gehad dat ik hem voerde met een lepel ging er wel in.
Vannavond de kvv ff 2 tellen in koekenpan en eerste hap werd er naast gegooit (in gedachte liep ik al te schelden.) Maar zei EN NU ETEN en alles was zo op hihi.
Ik denk ook niet dat het bij Boy iets medische is. Maar gewoon miepen. Zal ook een stukje door mezelf komen omdat ik het echt niet laat gebeuren dat hij bv 3 dagen niet zal eten.
Boy is het er volgens mij nog steeds niet mee eens dat we Bency erbij hebben genomen en laat dat dus soms merken door te klieren met eten oa.
En ja ik weet dan zullen jullie zeggen is zijn probleem. Maar helaas ik kan zo niet denken. :-\
Maar zal ook Bency er niet voor weg doen.
Gebruikersavatar
zhiva
5-sterren
Berichten: 1247
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 12:58
Locatie: sneek

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor zhiva » Za 24 Mar 2012, 21:28

Thea schreef:Vannavond de kvv ff 2 tellen in koekenpan en eerste hap werd er naast gegooit (in gedachte liep ik al te schelden.) Maar zei EN NU ETEN en alles was zo op hihi.


Bij het kind wil dat wel eens helpen ja.... Kaya staat je alleen maar heel dom aan te kijken van 'wat doe jij nu?'
Maar een kat ernaast zetten wil hier nog wel eens helpen... 1 van de katten is namelijk WEL een erg goed barf eter en kan niet wachtten tot Kaya bij de bak wegloopt om die vervolgens vrolijk leeg te hengelen  ;D  Tsja en dat zint de dame nou ook weer niet. Werkt niet altijd maar soms wel motiverend.
De ervaring hier is, laat haar er maar wat mee omklungelen (kan ook echt spelen zijn) en dan vreet ze het met een beetje mazzel uiteindelijk op. Dat kan dus na 2 dagen zijn.... (de dag erop dus)

En ja ik weet dan zullen jullie zeggen is zijn probleem. Maar helaas ik kan zo niet denken. :-\
Maar zal ook Bency er niet voor weg doen.


Mij zul je dat niet horen zeggen! Ben er heilig van overtuigt dat de honden op hun manier dus echt wel trachtten duidelijk te maken wanneer hun iets niet zint. En nee, natuurlijk doe je Bency er niet voor weg.  ??? Maar daarom mag je er nog wel af en toe even van balen  ;)
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1635
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Thea » Za 24 Mar 2012, 21:39

Mijn poezen zullen nooit uit de bak van Boy pikken. Gewoon uit respect dat het van Boy is en niet van hun.
Bency eet in zijn bench zodat hij niet zo schrok, maar al zou die naar Boy zijn bak lopen. zou Boy met alle liefde (al mag hij Bency niet) weglopen en denk hij eet jij het maar op hoef ik het niet te doen en krijg ik niet op mijn kop hihi.
En idd soms baal ik er gewoon van. Dacht juist er goed aan te doen om soortgenoot erbij te nemen.
Maar als hij had kunnen praten en ik zou hem gevraagd hebben wil je een vriendje denk ik dat hij heel hard NEE had gezegd.
eliza4u
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Di 14 Jun 2011, 15:04

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor eliza4u » Za 24 Mar 2012, 22:26

Ik heb iets gedaan waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat zou gaan doen. Ik heb haar op een brok gezet. Maar ook daar heeft ze haar voorkeuren in. Er is maar 1 brok die ze tot nu toe eet. En op dit moment zal het me echt worst zijn. Ik heb mijn blije meid weer terug. Als ik moet kiezen tussen mijn principes of een blije hond dan ga ik voor een blije hond. Ik heb er nog 4 waar ik wel mijn principes op los kan laten  :biggrin2:

Voor nu laat ik het zo en over een poosje ga ik kijken of ze misschien wel weer trek heeft in vlees en welke soorten wel of niet.
Gebruikersavatar
zhiva
5-sterren
Berichten: 1247
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 12:58
Locatie: sneek

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor zhiva » Za 24 Mar 2012, 22:30

eliza4u schreef:Ik heb iets gedaan waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat zou gaan doen. Ik heb haar op een brok gezet. Maar ook daar heeft ze haar voorkeuren in. Er is maar 1 brok die ze tot nu toe eet. En op dit moment zal het me echt worst zijn. Ik heb mijn blije meid weer terug. Als ik moet kiezen tussen mijn principes of een blije hond dan ga ik voor een blije hond. Ik heb er nog 4 waar ik wel mijn principes op los kan laten  :biggrin2:

Voor nu laat ik het zo en over een poosje ga ik kijken of ze misschien wel weer trek heeft in vlees en welke soorten wel of niet.


Ik had nooit eerder gedacht aan vers vlees voeren dus wat dat betreft... Ik had er ook nog niet eens van gehoord  :D
Joh, als jij een blije hond op brok hebt wat is het probleem? Wie weet is ze daar ook zo weer op uitgegeten en wil ze wel weer vlees?
Kun je ook varieren  ;)
Gebruikersavatar
Heutink
1-ster
Berichten: 44
Lid geworden op: Wo 10 Nov 2010, 14:15
Locatie: TILBURG
Contact:

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Heutink » Di 27 Mar 2012, 11:31

Ik heb hier ook zo'n kieskeurig ding rondlopen...het heeft me een hele tijd gekost een beetje te ondervinden wat hij wel en niet eet.

Mac eet qua bot voornamelijk kippenbout of rug en eendenrug, lamsstaart en soms ook parelhoenkk...maar dus wel echt alleen deze onderdelen van de dieren...
Qua vlees eet hij rund, struis en konijn...maar grotere stukken laat hij sneller liggen...
en orgaan moet altijd nog iets opgebakken worden, anders komt hij er niet eens bij in de buurt.

Maar ondertussen heb ik al bijna wel alle verkrijgbare diersoorten gehad *zucht* dus de stalhond heeft erg veel geluk als Mac weer eens iets niet op eet en wanneer het te groot is voor Bommel.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: kieskeurige hond

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast