Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#995542
Wij hebben ons pas hier aangemeld. Wij zijn Petra en Gerard en hebben sinds 2 maanden een Nizinny (PON). Hij heet Galileo en is 8 jaar.
Galileo hebben wij uit een opvangcentrum in Duitsland waar hij 2 jaar heeft gezeten. Hij is daar door een vrijwilligster van een asiel naartoe meegenomen. In het asiel zou hij eigenlijk ingeslapen worden vanwege agressieviteit. Hij is een week lang getest en de conclusie was dat hij niet agressief is maar hij heeft duidelijke, consequente leiding nodig.

Wij hebben Galileo in huis genomen omdat wij graag een Nizinny wilden en vonden dat hij (al staat hij bekend als probleemhond) een nieuwe kans verdient.

Wij hebben inderdaad aan den lijve ondervonden dat Galileo niet de makkelijkste is. Het is geen agressieve hond maar wel een angstbijter. We hebben gemerkt dat Galileo wanneer hij zich in het nauw gedreven voelt of iets gebeurt wat hij niet prettig vind zal bijten. Terwijl er (naar onze mening) genoeg andere oplossingen voor hem zijn, zoals weglopen.

Om dit gedrag wat om te buigen en hem iets voorspelbaarder te laten worden voor ons zijn we naar een gedragstherapeut gegaan. Een van de aanbevelingen die zij deed was dat we Galileo op een dieet moesten zetten van eiwitarm (17%) premium voedsel. Ook 2 uur na de maaltijd (die hij 2 keer per dag krijgt) wat pasta met een biergist tablet geven. Dit alles zou een kalmerende invloed op hem moeten hebben. De pasta was een ramp. Meteen aan de diarree. We hebben hem toen wat rijst gegeven omdat dat wat stopt. Ook zag hij er echt ongelukkig uit. Op dit moment krijgt hij een combinatie van premium voedsel en af en toe wat vuile pens. Aangezien wij van mening zijn dat honden carnivoren zijn moet hij toch ook vlees hebben.

We hebben er erg veel moeite mee om Galileo alleen maar op brokken te zetten omdat daar het eiwitgehalte laag van is. Wat kan Barf voor hem betekenen? We zijn hier terecht gekomen op advies van een Nizinny-fokster. Zelf heb ik geen ervaring met Barf. Maar we willen het beste voor Galileo. Wie kan ons adviseren wat het beste is?

Groetjes,

Petra en Gerard
#995639
Ik vind voor elke hond BARF de optimale voeding. Doodsimpel gesteld: een hond is een vleeseter. Brokken voeren aan je hond is voor mij hezelfde als je konijn een biefstuk voorzetten. Brokken bestaan voornamelijk uit balaststoffen waar een hond niks meer kan.

Daarnaast denk ik zeker dat je voeding van grote invloed kan zijn op het gedrag van je hond. Kijk maar eens hoe kinderen reageren op kleur- geur en smaakstoffen (evenals E-nummers). Moet je nou voor de gein een zak hondenbrokken pakken en eens lezen wat er zoal in zit. De honden lusten er geen brood van  :-X


Ik zou de pasta en biergist achterwege laten. Biergist is niets meer en minder dan een afval product van de bier industrie. Je hond heeft er niks aan; hooguit krijgt hij er klachten van.
De pasta bestaat voor driekwart uit koolhydraten. Een hond is veel meer geschikt om vetten te verteren dan koolhydraten. Dat je hond hiervan aan de diarree gaat kijk ik niet raar van op. De darmen worden enorm geïrriteerd door zo'n lading graan in één keer.

Wat ik je kan adviseren is je hond over te zetten op barf. Mocht je je eerst willen verdiepen kies dan een goede KVV voordat je aan het barfen begint. In elk geval moet je op korte termijn 3 dingen doen: ruimte maken in je vriezer voor het voer van je hond, de brokken aan de kliko of het plaatselijk asiel doneren en hier beginnen te lezen.

Om een beginnetje te maken heb je hier een paar interessante links. Ik hoop dat je eventjes hebt  :P

Veel sterkte met Galileo  :-* :-*


http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 398.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 793.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 792.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 791.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 790.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 789.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 324.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 535.0.html
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 326.0.html


en niet te vergeten het bottendocument; hierin staat beschreven hoe je veilig botten kan voeren: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 801.0.html
#995668
Hoi, ik geef ff voorzichtig antwoord, want er is natuurlijk een beetje meer aan de hand dan alleen voeding kan oplossen.

Ik weet alleen dat onze Falco een ontzettend geirriteerde en gefrustreerde pup was, met een kort lontje, toen ie nog brokken had. (en diarree)

Vanaf het moment dat we met 4 maanden kvv en toen gauw genoeg barf zijn gaan voeren, is ie echt veel rustiger, vooral in huis. Hij is nu bijna een jaar. Het is voor mij duidelijk dat ie zich niet lekker voelde van de maag darm problemen, en daardoor zo lastig was, wat door ons weer gecorrigeerd werd, hij nog gefrustreerder reageerde enz. >:(.
Ik kan me voorstellen dat ie ook was gaan bijten, als deze cirkel dan jaren had voortgeduurd.

Nogmaals, ik zeg niet dat het voor galilleo ook zo gegaan is, maar als ik lees dat ie meteen diarree op de pasta (graan) had, dan zou ik zo snel mogelijk eten gaan geven waar dat in ieder geval niet inzit. Een kvv zonder graan of barf. Je voert hem dan zowiezo gezond en misschien is het wel een grote stap in de goeie richting.

succes,
groetjes juul
#995672
Naast de algemene (en hele nuttige) Barf/ kvv linken is hier een link naar het onderwerp 'Gedragsproblemen en voeding' waar men het onder andere heeft over het toevoegen van koolhydraten : http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 700.0.html
Nicolette (hier schrijvend on de naam oebaya) is hier volgens mij ook veel mee bezig (geweest), zij is tevens gedragstherapeut.
Door kojak
#995784
-
Laatst gewijzigd door kojak op vr 02 apr 2010, 13:27, 1 keer totaal gewijzigd.
#995994
Ja ik ben t hier helemaal mee eens.
Doordat Mazoe erg slecht in haar vel zat door de brokken ( ze had dus duidelijk een allergie achteraf gezien) werd Mazoe en in zichzelf gekeerd hondje dat geen contact met andere honden of mensen zocht. Naar andere honden toen werd ze zelfs onzeker beetje een angst bijter. Nu is ze heel vrolijk spingt bijna tegen de mensen aan om te knuffelen en andere honden doen haar niets meer, ze negeert ze vaak. Ok ze zoekt ze ook niet op maar zij is nou eenmaal erg kieskeurig met vriendjes maken.
#996041
Mijn ervaring is dat honden op Barf rustiger en minder nerveus worden. Of het met angst iets doet, betwijfel ik, maar rust is altijd beter, lijkt me.
Veel succes met Galileo, het valt niet mee zo´n hond in huis te hebben. Rust en vertrouwen opbouwen, dat is het belangrijkste. Ik heb hetzelfde aan de hand met Bobby en die gaat nu na twee jaar heel aardig.
#996390
Dank je wel voor jullie reacties. Ik ga in ieder geval dit ook bespreken met de gedragstherapeut. Voor mijn gevoel is barf (ook al heb ik er niet zo veel verstand van) veel beter voor Galileo. Misschien dat er iets zou zijn wat hij niet zou mogen hebben. Ik zal me er goed in moeten verdiepen. We hebben nu trouwens een tweede hond erbij. Een Nizinny teefje van 8 jaar. En die is zo'n 5 kilo te zwaar. We hebben haar tijdelijk op dieet gezet. Wanneer zij op gewicht zou ik met allebei tegelijk willen beginnen met barf.
Natuurlijk is alle input van jullie nog steeds van harte welkom.

Groetjes,

Gerard
#997055
Mijn ervaring is dat de honden  door de vele koolhydraten en chemische toevoegingen [geur, kleur stoffen ed] aan brokvoer zo druk worden.
Toen ik Spike op graanvrij rauwvoer zette werd hij veel relaxter, voorheen was het een ADH hond.
Ik zou je aanraden om de honden direct op rauw over te zetten. Je kunt eerst met een kant en klaar product beginnen dat geeft je de tijd om je in de Barfstof te verdiepen.
#997761
Galileo schreef: Dank je wel voor jullie reacties. Ik ga in ieder geval dit ook bespreken met de gedragstherapeut. Voor mijn gevoel is barf (ook al heb ik er niet zo veel verstand van) veel beter voor Galileo. Misschien dat er iets zou zijn wat hij niet zou mogen hebben. Ik zal me er goed in moeten verdiepen. We hebben nu trouwens een tweede hond erbij. Een Nizinny teefje van 8 jaar. En die is zo'n 5 kilo te zwaar. We hebben haar tijdelijk op dieet gezet. Wanneer zij op gewicht zou ik met allebei tegelijk willen beginnen met barf.
Natuurlijk is alle input van jullie nog steeds van harte welkom.

Groetjes,

Gerard

de meeste honden worden eerst magerder als ze op versvlees worden gezet. Dit komt doordat hun spijsvertering moet omschakelen van koolhydraatvertering naar vetvertering. Dus je zou met je teefje nu ook gelijk kunnen beginnen met vlees. Dikke kans dat ze dan mooi op gewicht komt  ;) ;)
#998117
Ik werk ook veel met probleemhonden en we adviseren eigenlijk standaard een rauw dieet, een gezonde geest in gezonde lichaam-idee zeg maar. Ik denk dat het echt wel invloed heeft, tuurlijk los je de probleem niet er mee op maar het is wel een ondersteuning.
Heb drukke honden gezien die rustiger worden, honden waar de aggressie afneemt en flegmatieke honden die juist fitter en vrolijker worden. Ik zou ook de beide honden zsm op vers zetten.  ;)
#998463
Tessa is zeker rustiger en zelfverzekerder geworden. Was ook een angstbijter nu is ze veel beter benaderbaar. Bovendien is ze een groot deel van haar overgewicht kwijt sinds ze op barf staat. en dat is nu 2 jaar. Ze ziet er puik uit. ;D
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door