Martine M schreef:
Ik ben geen kenner en ik vind het soms moeilijk te weten welke botten niet en welke wel.
Maar daarom vraag ik het hier natuurlijk.
Nee, dat snap ik hoor. We worden geen van alle met volledige kennis over zelf samenstellen geboren dus het is ook prima dat je de vraag hier stelt. Alleen tja, krijg je nog wel eens tegenstrijdige antwoorden en meningen... Zo is het leven... Maar ja, voordeel is dat je zelf gewoon kunt afgaan op hetgeen het best past bij hoe jij het zelf ziet/voelt.
Ik geef het bot ook altijd met pens, omdat ik dat wel wist dat er veel vlees bij moest zijn.
Prima! Pens is goed om te combineren met bot.
Maar nogmaals zijn ontlasting was helemaal normaal en daar let ik de volgende dag echt extra op.
Nou, dat is mooi. Dan verteerd hij het blijkbaar goed. De binnenkant van zo'n knook is vaak ook heel zacht omdat het vooral merg is.
Er is wel een klein stukje mergpijp, maar nogmaals dat neem ik weg.
Ja, dat zou ik zeker afnemen want dat is inderdaad knetterhard. En ja gut, er zijn honden die versleten tanden krijgen van tennisballen en er zijn honden die versleten tanden krijgen van te harde recreatiebotten. Ik vind het zelf belangrijk om beide te voorkomen en gewoon geen risico te nemen.
Maar ik ga dan toch maar proberen aan lamsschouder te geraken. i.p.v dit bot, want de meeste van jullie vinden het dus toch geen goed idee.
Ja, of probeer aan lamsribben of lamsnek of geitenribben of kalfswervel te geraken. Of, geef ook eens een halve kip of een heel konijn of een parelhoenkarkas of een eendkarkas. Dat geeft ook veel kluifplezier!
Als ik auto kon rijden, dan reed ik naar het slachthuis, maar dat kan dus niet en met die nieuwe wetgeving in België na die voedselcrisis,
mag er geen slachtafval meer vervoerd worden en kan je dus ook niet meer bij de slager pens of lamsschouder bestellen.
Ja, dat is behelpen. Misschien staan hier nog interessante adresjes voor je bij? (en misschien kun je wat afspreken met mensen die in Belgie wonen?):
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... #msg578267