Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door boskat
#985304
Lola onze kruising pers/htk ,heeft nu voor de 4e keer blaasontsteking
Moet dus weer naar de DA voor een antibiotica kuur,de andere kuur is net een dag of wat terug, afgelopen,
Ze heeft nu 2x Synulox gehad en de laatste keer een injectie met ab die 14 dagen werkte
Ben met haar voor urineonderzoek geweest,is een rontgenfoto gemaakt ,geen struviet en steentjes te zien,wel een kleine nier en een verdikte blaaswand,conclusie was een ideopatische blaasontseking,vorig jaarheeft ze 2 x achter elkaar een blaaontsteking  gehad en toen was het over met de eurologist pilletjes voor blaasontsteking,nu helpen die niet meer:-(
De DA had een andere ab  Baytril,mee willen geven,maar aangezien het vechten is om een pilletje naar binnen te krijgen en dan te hopen dat ze het doorslikt ook nog,wat vaker niet dan wel gebeurt,dan begint de ellende opnieuw met haar vasthouden en dwingen haar bekje open te doen,heeft de DA de injectie gegeven met AB en ze heeft tabletjes Cystease meegekregen die de blaaswand versterken
Lola de poes wordt er ontzettend gestresst van als je pillen krijgt en het is al zo`n stresskat
Heb ook metacam meegekregen voor de pijn,maar dat was tot vorige week donderdag,ik moet maar bellen weer straks voor Ab,de 4e kuur dan in korte tijd,is er niet iets anders,wordt er wanhopig van,dit kan toch zo niet doorgaan?
Plus dat de vrouw van mijn Da mij steeds struvietsdieetbrokjes aan wil smeren ook als er geen stuviet of stenen te bekennen zijn,heb de laatste keer zowat ruzie gehad met haar,ze deed zeer bitcherig ,maar gelukkig hoefde ik van de vrouwlijke Da in de praktijk geen ander dieet te doen,vertelde dat ik vers vlees voerde,moest ik gewoon blijven doengeven,wat ik toch al wel van plan was
Wie heeft nog raad of tips,of moet ik het dier nu om de ong 14 dagen een ab kuur blijven geven ,dat gaat toch ook niet?
Van haar kleine nier heeft ze geen last,ze eet goed en ziet er schitterend qua vacht en niet overgeven oid,mooi gewicht
Door Lizzy
#985363
Nee, ik zou ook denken dat de oorzaak voor het probleem achterhaalt moet worden... Is het een idee om je eens door te laten sturen naar een specialist? Ik weet niet wat voor voer je voert, maar je zou ook eens een ander merk kunnen proberen. De kat van mijn vriendin heeft steeds terugkerende problemen gehad op merk A en dat was over op merk B. Ik denk dat dat komt omdat het ene merk een premix bevat en dus extra onnatuurlijke vitamines en mineralen (waar katten nog wel eens moeite mee hebben) en het andere merk niet.
Door Kefraya
#985380
Aan idiopathische blaasontsteking is meestal niet heel veel te doen met medicatie, vaak is het een stress-probleem.
Verder kan een gestresste kat ook krampen krijgen met vergelijkbare verschijnselen. Dan helpen een pijnstiller, een blaasontspanner of homeopathie ook nog wel eens.
Ik zou zeker nog eens kijken naar de lichamelijke oorzaak, maar daarnaast is het ook slim om de eventuele stress aan te pakken. Je schrijft al dat het een stresskat is. Probeer in kaart te brengen waar ze gestresst door raakt, zet eventueel feliway of bach-bloesems in of raadpleeg eens een gedragstherapeut.
Door boskat
#985427
"Nee, ik zou ook denken dat de oorzaak voor het probleem achterhaalt moet worden... Is het een idee om je eens door te laten sturen naar een specialist? Ik weet niet wat voor voer je voert, maar je zou ook eens een ander merk kunnen proberen. De kat van mijn vriendin heeft steeds terugkerende problemen gehad op merk A en dat was over op merk B. Ik denk dat dat komt omdat het ene merk een premix bevat en dus extra onnatuurlijke vitamines en mineralen (waar katten nog wel eens moeite mee hebben) en het andere merk niet."

Lizzy,
ze krijgt Carnibest,de natuur,vleesmix of lamversie, zou kunnen dat een ander merk of de diabetenversie  van Cb beter werkt voor haar.
Moet nu morgenavond weer komen bij de DA ,die haar de afgelopen keer behandeld heeft ,die is hier dan in mijn DA praktijk,ben ik blij mee ,zij neemt je tenminste serieus, mijn eigen da schrijft alleen maar zonder verder onderzoek AB voor en struviet dieetbrokken
Heb haar nu nog wat metacam gegeven tegen de pijn,ze is weer rustiger nu
Door boskat
#985443
"Aan idiopathische blaasontsteking is meestal niet heel veel te doen met medicatie, vaak is het een stress-probleem.
Verder kan een gestresste kat ook krampen krijgen met vergelijkbare verschijnselen. Dan helpen een pijnstiller, een blaasontspanner of homeopathie ook nog wel eens.
Ik zou zeker nog eens kijken naar de lichamelijke oorzaak, maar daarnaast is het ook slim om de eventuele stress aan te pakken. Je schrijft al dat het een stresskat is. Probeer in kaart te brengen waar ze gestresst door raakt, zet eventueel feliway of bach-bloesems in of raadpleeg eens een gedragstherapeut."

Kefraya,

Ze is echt een hele erge stresskat en weet wel de oorzaak,maar kan die niet wegnemen:-(
We hebben 7 katten waarvan zij en 6 boskatten,die vormen een hechte groep en Lola heeft zich van het begin af aan tegen de noortjes afgezet,die wel geprobeerd hebben haar ook in de groep te krijgen
Nu niet meer en ze wordt veel geplaagd,maar omdat het al een moelijke poes is van begin af aan,wel heel lief hoor,maar snel en onverwacht meppen,durf ik haar niet te gaan herplaatsen, ben bang dat ze dan in een asiel terecht komt of op straat,wil haar liever ook niet kwijt ,maar dat terzijde,als het perse zou moeten en ik zou een erg goed tehuis vinden...
Heb sinds kort haar aan de Desstress pillen van de huisdierendokter en er hangt een feliway stekker , ze word al ietsje rustiger en veel aanhaliger en minder grommerig naar de rest van de katten
Bach bloesem is misschien ook een idee,maar weet hier niemand in de buurt en om zelf te gaan klungelen ,lijkt me ook  geen goede oplossing,maar kan altijd even zoeken op internet,naar iemand die er verstand van heeft
Ga eerst morgen weer naar de da en dan maar verder horen,wat die ervan zegt nu
Of  Lola misschien doorstuurt naar een specialist,wil eerst een lichamelijke oorzaak uitsluiten .
Is die er niet,wat ik denk,dan wil ik homeopatsiche middelen proberen of bach bloesem,om het onder controle  proberen te  krijgen en daarom zou ik graag tips welke soort homeopatische middelen er al zo zijn en welke het beste helpen
Laatst gewijzigd door boskat op ma 16 jun 2008, 20:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#985705
Als ik het zo hoor dat is inderdaad de stress het probleem. Dan kun je er aan pillen in stoppen wat je wilt, het komt toch weer terug. Vooral de antibiotica doen niets en kunnen alleen maar schade veroorzaken.
De cystease zou nog iets goeds kunnen doen. Maar de stress veroorzaakt door het geven van de pillen kan erger zijn dan het nut.
Door Kefraya
#985753
Als poes heel gestresst raakt van pillen geven, kun je het volgende proberen: pil in een klein beetje vlees stoppen en dit in de vriezer doen. Dan heel even op temperatuur laten komen zodat ze het vlees weer een beetje ruiken en dan laten eten. Voordeel is dat het hele balletje hard is en ze dus niet herkennen dat er iets anders inzit, het vriezen neemt ook iets van de smaak weg.
Door boskat
#985856
Kefraya
Als poes heel gestresst raakt van pillen geven, kun je het volgende proberen:

Dat is een idee,geef het nu met een spuitje,stamp de pillen plat ,wat water erbij en hoppa spuiten in het bekje,maar ook dat geeft stress,ze ziet me al aan komen ,het moet op een onverwacht moment voor haar ,gebeuren.
Ga eens kijken of ze dat pikt en eten wil dat vlees met het pilletje er in
Door boskat
#985864
Hitam:
Als ik het zo hoor dat is inderdaad de stress het probleem. Dan kun je er aan pillen in stoppen wat je wilt, het komt toch weer terug. Vooral de antibiotica doen niets en kunnen alleen maar schade veroorzaken.
De cystease zou nog iets goeds kunnen doen. Maar de stress veroorzaakt door het geven van de pillen kan erger zijn dan het nut.

Dan is de conclusie dus ,dat je met je rug tegen de muur staat en het enigste wat zou kunnen helpen haar herplaatsen waar ze alleen is,maar wie wil een kat,van 7 jaar ,behalve ik,die onverwacht uithaalt?
Gebruikersavatar
Door Hitam
#985868
Kun je er niet voor zorgen dat ze een eigen ruimte heeft waar de andere katten niet kunnen komen, of zoiets?
Soms kun je met enige inventiviteit iets bedenken.
Of eens een kattengedragsdeskundige raadplegen. Soms hebben die ook wel eens goede ideeën.
Door Sylvi@
#985877
Ik heb een stress plasser gehad, die is toen behandeld met Efedrine en een 'zindelijkheidstraining' en daarna ging het echt super!
Rob Gerritsen van de Compaan in Ommen zou je daar meer over kunnen vertellen, misschien dat Tannetje daar contact mee op kan nemen? Geen idee, ik roep maar wat, want bij hem zelf op consult gaan loop je op leeg (nou misschien iets overdreven, maar je moet je kat er niet 4 dagen in opname laten ::) ).
Door boskat
#986088
Hitam schreef: Kun je er niet voor zorgen dat ze een eigen ruimte heeft waar de andere katten niet kunnen komen, of zoiets?
Soms kun je met enige inventiviteit iets bedenken.
Of eens een kattengedragsdeskundige raadplegen. Soms hebben die ook wel eens goede ideeën.
We zitten er  al aan te denken, haar boven te zetten en s`avonds  de rest naar de achterkamer ,deur dicht en dan Lola naar beneden,als ze wil ,mischien later weer eens proberen om haar bij de groep te zetten,voorzichtig
Gaat dat niet, dan maar een bovenkat en beneden katten
Door boskat
#986106
sylvi@ schreef: Ik heb een stress plasser gehad, die is toen behandeld met Efedrine en een 'zindelijkheidstraining' en daarna ging het echt super!
Rob Gerritsen van de Compaan in Ommen zou je daar meer over kunnen vertellen, misschien dat Tannetje daar contact mee op kan nemen? Geen idee, ik roep maar wat, want bij hem zelf op consult gaan loop je op leeg (nou misschien iets overdreven, maar je moet je kat er niet 4 dagen in opname laten ::) ).
Is misschien een idee Sylvia,is altijd eens te proberen

Loop nu ook leeg onderdhand,:-)
De vrouwelijke DA die haar weer zo onderzoeken ,bleek ziek te zijn,nu was mijn eigen DA er weer,die voor geen meter luistert en weer over antistruviet dieetbrok begon,zag toen mijn gezicht en zei nou ja misschien kun je eerst vit c proberen,etc etc, verhoogt de zuurgraad helpt ook tegen struviet,had  dus al gelezen dat dat het niet was,heb ik ook gezegd,maar ja het kon toch struviet zijn zelfs als je niks kon zien,gggggrrr
Heb nog netjes gevraagd of het  misschien een bacterie kon zijn,maar nee had al 3x ab gehad,kon dus niet .
Ging helemaal gefrustreerd en over de rooie naar huis,ben pas nu weer kalmer,tja moest netjes blijven, is bijna buurman ,woont paar huizen verderop,maar oooo wat een.................
Door Kefraya
#986164
boskat schreef:
Dan is de conclusie dus ,dat je met je rug tegen de muur staat en het enigste wat zou kunnen helpen haar herplaatsen waar ze alleen is,maar wie wil een kat,van 7 jaar ,behalve ik,die onverwacht uithaalt?
Herplaatsen zou niet mijn eerste optie zijn. Vaak zit je zelf in een bepaald patroon omdat je het probleem al zo lang hebt, een gedragsdeskundige kijkt met een frisse blik. Ik heb tijdens mijn huisbezoeken ook wel eens dingen voorgesteld waarvan de eigenaar zich afvroeg waarom zij niet op dat idee gekomen waren  ;)  Bovendien pak je als eigenaar meestal maar een aspect tegelijk aan, een goede therapeut bedenkt een plan waarin allerlei aspecten aan bod komen.
Door boskat
#986255
Kefraya schreef: Herplaatsen zou niet mijn eerste optie zijn. Vaak zit je zelf in een bepaald patroon omdat je het probleem al zo lang hebt, een gedragsdeskundige kijkt met een frisse blik. Ik heb tijdens mijn huisbezoeken ook wel eens dingen voorgesteld waarvan de eigenaar zich afvroeg waarom zij niet op dat idee gekomen waren  ;)  Bovendien pak je als eigenaar meestal maar een aspect tegelijk aan, een goede therapeut bedenkt een plan waarin allerlei aspecten aan bod komen.
Is ook niet mijn optie,maar soms denk je dat er niks anders meer helpt :-(
Op dit moment vlucht ze helemaal als ze mij ziet,  :o
Misschien toch maar eens een gedragskundige vragen
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door