Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Mario en Kim
#978051
Hallo,
Ik weet dat jullie over dit onderwerp al veel geschreven hebben hier op Barfplaats, maar wil toch graag mijn verhaal even doen.
We hebben 3 honden, waaronder een Leonbergerteefje Esha van nu 1 jaar en 9 maanden. Bij de fokker kreeg ze als pup al Energique en eenmaal thuis hebben we de overstap naar Carnibest gemaakt (krijgen onze andere 2 honden al jaren naar tevredenheid).
Toen Esha de eerste keer loops moest worden kreeg ze daar al een week of 7 van tevoren last van. Ze at erg slecht. Na de loopsheid werd ze schijnzwanger en produceerde zelfs echt melk. Ze is hier echt ellendig van geweest en heeft totaal 5 maanden niet lekker in haar vel gezeten en slecht gegeten. Omdat de kans de volgende keer groot was dat ze het weer zou krijgen en we haar dat absoluut niet aan wilde doen, hebben we haar afgelopen februari laten steriliseren (of eigenlijk castreren heet het nu bij teefjes ook toch?)

Een week of 3 na de operatie kreeg ze opeens diarree (lees spuitpoep) en wilde niet meer eten. Van de dierenarts kreeg ze Stomorgyl, hij vermoedde een darmontsteking. Na een week geen verbetering, bloed geprikt en daar kwam alleen uit dat haar eiwitten te laag waren. Inmiddels kreeg ze ook oedeem in de vorm van een dikke buik met vocht (later ook in de achterpoten). Ook een punctie van dit vocht, bracht geen duidelijkheid/afwijkingen. Onze dierenarts heeft ons eigenlijk al snel doorgestuurd naar De Wagenrenk in Wageningen. Daar kwamen we bij een arts die ook bloed heeft afgenomen (totaal eiwit 41, albumine 14 dus veel te laag), een vochtpunctie heeft gedaan (waar niets uitkwam) en een echo heeft gemaakt (gaf ook geen afwijkingen). Hij vertelde dat we voor de rest van de bloeduitslagen de dag erop moesten bellen en dat het er niet goed uitzag. Esha had ernstig eiwitverlies en oedeem. Dit kon volgens hem veroorzaakt worden door de nieren of de darmen. Als het de nieren waren, was het over en uit en als het de darmen waren, zouden er nog behandelmogelijkheden zijn.
Aangeslagen gingen we naar huis en belden de volgende dag met lood in de schoenen op. Het waren niet de nieren, jippie!!!
De volgende dag weer naar Wageningen voor een darmscopie onder narcose waarbij ze ook biopten hebben genomen. Dit heeft Dhr. Paul Mandigers gedaan waarbij we verder ook onder behandeling kwamen. Esha nog half slapend mee naar huis. Ook is haar ontlasting onderzocht. Ze testte positief op Giardia!!! Esha kreeg Panacur en Tylan (tylosine). Ook kreeg ze iedere dag 3 eieren (gekookt, alleen eiwit) en 1 of 2 eiwitshakes om de tekorten aan te vullen.

Uit de darmscopie is geen duidelijke oorzaak gekomen, ze had een hele lichte ontsteking van het maagslijmvlies (dat eigenlijk niet eens behandeld hoefde te worden) en haar darmwanden waren wat aangedaan. Geen ernstige afwijkingen.
De diarree en de futloosheid bleven, ze at slecht en ging zich afzonderen. Haar buik hoorde je borrelen van meters afstand. Ze trok zich terug en tilde nog amper haar kop op. Ze liep helemaal krom met een bolle rug en had duidelijk pijn. Wat was dat erg!!! Janken geblazen! En niets hielp. Het enige dat ze nog een beetje at was gekookte kip, nou ja, er moest toch iets in.
Op een gegeven moment kreeg ze 45 tabletten Norit per dag en 3 Loperamide en nog was het waterdun!!!
Ook kreeg ze Furosemide (plastabletten) om het vocht (oedeem) af te drijven. Ze heeft 3 kuren Panacur achter elkaar gehad en de Tylan heeft ze 3 1/2 maand gebruikt. We hebben een homeopate laten komen waar ze verschillende middelen van heeft gekregen. Niets hielp!

Weer naar Wageningen geweest omdat er geen verbetering was en we wanhopig waren. We dachten echt dat we haar af zouden moeten geven. Nog een keer ontlasting en bloed onderzocht. Dhr. Mandigers vond dat ze er beter uitzag dan de vorige keer. Haar oedeem was inmiddels weg, ze was 8 kilo afgevallen, het algemeen eiwit gestegen naar 48 en het albumine was gestegen naar 20. Hij vond wel dat er vooruitgang inzat. Uit het ontlastingonderzoek kwam dat ze dysbacteriose had, te veel kwade bacteriën. Ik ben weer veel gaan lezen en heb Protexin Pro-soluble besteld wat ze voortaan elke dag kreeg. Ook hebben we Pancrex tabletten gebruikt om de vertering van het voedsel te helpen. Ben op een geven moment Carnibest pancreas gaan halen. Daarna hebben we i.p.v. de Pancrex, Zymoralpoeder gebruikt. Uit het bloed bleek dat haar pancreas echter normaal functioneerde en ze ging erg stinken van de Zymoral, dus maar weer gestopt.

De volgende ontlasting- en bloeduitslagen waren normaal (in april). De Giardia was ook weg. We snapten er niets van! Waarom werd het dan niet beter? Esha had al 3 maanden spuitpoep en at nog steeds erg slecht. Uiteindelijk (en daar was ik heel huiverig voor) toch aan de Prednison gegaan. Hele hoge dosis en later afgebouwd. Het hielp niets, het enige positieve is dat ze weer beter ging eten hierdoor.
Gestopt met de Prednison en gelukkig bleef ze goed eten!
Ze had nu al zoveel medicijnen gehad (we hadden een heel dagschema op papier), steeds al die pillen, eieren en shakes erin stoppen, achterplaats afspuiten, haar kont wassen, haren knippen enz. Het was om gek van te worden! Heb nog geen moment van mijn zwangerschap genoten!

We zijn sinds een paar weken langzaam gestopt met alles. Uiteindelijk ook met de extra eiwitten. Steeds contact met Dhr. Mandigers gehad via de mail. Hij weet ook niet waarom het zolang duurt voordat ze hersteld. Het is frusterend dat er geen diagnose is. Hij zegt dat hij vaker honden heeft gezien met een rare, niet aantoonbare infectie die uiteindelijk toch herstellen en heeft hier nog hoop voor. Ze at nog steeds goed en maakte niet zo'n erg zieke indruk, behalve die diarree....en diarree.....en diarree.....

Ik dacht, misschien toch de voeding. Ben gestart met Carnibest Eend&Rijst, verder niets erbij. Heeft ze 2 1/2 week gegeten tot afgelopen zaterdag, toen wilde ze het niet meer eten. Ze had trouwens nog steeds diarree, er is geen verbetering geweest.
Wilde ook geen Carnibest natuur en heeft zondag 6 kipfilets gegeten omdat ze anders niets wilde en toch al zo mager is. Afgelopen maandag (eergisteren) naar onze eigen dierenarts geweest, Esha woog nog 39 kilo, was weer 5 kilo afgevallen, is totaal al 10 kilo afgevallen ondanks haar goede eetlust tot zaterdag. Ze heeft weken een kilo CB per dag gegeten, maar als het er net zo snel als diarree weer uitkomt...  Lichte, grijzige plassen ontlasting met stukjes. Weer bloed geprikt, gisteren de uitslag gehad. Algemeen eiwit gedaald naar 41 en albumine gestegen naar 24,8.
Esha heeft trouwens maandagmorgen wel 500 gram CB natuur gegeten. Er kwam een tweede dierenarts bij, hebben haar hele dossier nog eens bekeken. Hij stelde voor om een week lang gekookt paardenvlees met aardappelen te geven, in combinatie met 2 tabletten Hokamix voor de vitaminen. Ik ben helemaal niet voor aardappelen voor honden, maar we zijn inmiddels zo wanhopig dat we het best wilden proberen.
Maandagavond maar meteen begonnen (met weinig aardappelen en veel vlees). Ze vond het in ieder geval heerlijk!
Ze heeft (en dat is in die 4 maanden nog niet voorgekomen) van zondagavond tot dinsdagmorgen (meer dan 30 uur!) geen ontlasting gehad!
En dinsdagmorgen was het vast! Weet niet of dit aan het nieuwe dieet ligt zo snel! Ongelooflijk! Gistermiddag (dinsdag) nog een keer ontlasting en weer vast! We wisten niet wat we zagen! Ze heeft tot nu toe vanaf gistermiddag niet meer gepoept, dus we blijven positief denken en hopen. Als het goed gaat wil ik dit een week of 2 doen en dan groenten gaan toevoegen en de aardappelen weglaten. En zo langzaam proberen wat ze wel en niet kan verdragen. Ze heeft ook weer een 3-daagse Panacur voor de zekerheid (Giardia). Heb ook de Protexin Pro-fibre besteld (heb hier gelezen dat die bij Giardia goed werkt).

Ik hoop dat we het ergste gehad hebben en weer van onze Esha en andere dingen kunnen gaan genieten! Ik wens dit niemand toe, alle stress en zorgen om je viervoeter. Met de andere 2 gaat het trouwens prima, hebben nergens last van gehad en poepen perfecte drollen! hebben beide wel een preventieve Panacur gehad.
Nou, wat een verhaal! Lucht wel op om het eens helemaal van me af te schrijven. Hoop dat jullie er een beetje wijs uit kunnen. Misschien heeft iemand vragen, tips of adviezen? Hoeveel paardenvlees moet ik trouwens geven? En volgens Dhr. Mandigers moet ik toch weer wat eiwitten bijgeven in de vorm van 3 eieren (gekookt eiwit per dag). Geef de shakes liever niet, zit ook lactose in.
Ik hoop van jullie te horen!

Heel veel groetjes van Kim en een paar dikke poten van Bono, Jessy en Esha ;D








 


 
Door irmaa
#978079
jeetje wat een tobberijen!!
Ik kan je zo een twee drie niet verder helpen, daar zitten hier specialisten genoeg voor.
Maar wel heel typisch dat ze het goed doet op aardappelen, en paardenvlees. Zou het kunnen zijn dat ze absoluut niet tegen een bepaalt eiwit (soort vlees) kan? En daar echt ziek van wordt.Carnibest is natuurlijk goed voer, maar er zit "van alles" wat in, en is behoorlijk vet!
Door conleeuw
#978084
jeetje wat een verhaal. Giardia kan een hardnekkige probleem zijn, vooral omdat het in de omgeving kan blijven hangen en zodoende een nieuwe besmetting kan veroorzaken, dus omgeving goed schoon en ontsmetten is van grote belang. Ik ga er voor de gemak van uit dat zij nu Giardia vrij is.
Ik begrijp dat jij de aardapellen niet fijn vindt, maar ik zou zeggen, als het nu werkt, dan is dat toch positief, ik zou niet al te snel andere dingen gaan toevoegen, ook niet goedbedoelde middeltjes om haar darmen te verbeteren, heel even pas op de plaats, haar laten aansterken.
Ik kan mij voorstellen dat de paardenvlees mede werkt omdat het een vleessoort is die zij nog niet eerder heb gehad, hoe dan ook, het schijnt wat op te leveren.
Ik vraag mij af wat er precies in de "proteine shake" zit die jij haar er bij moest geven? Het zou kunnen dat daar iets inzit waar zij niet zo goed op reageert.
Ik zou denk ik als ik toch om niet al te lang alleen paardenvlees te geven dat je een andere vleessoort gaan toevoegen (mits het rustig blijft) die zij waarschijnlijk nog niet heb gehad, eend? haas? konijn? geit? maar wel langzaam, een klein beetje en dan afwachten wat er gebeurt, gaat het goed, dan heb je twee vleessoorten die je kan geven, vraag is alleen hoe lang blijf je alles koken? ik zou denk ik toch over willen gaan naar rauw, mischien een beetje rauw proberen kijken hoe het gaat.
Ik hoop echt dat er vordering in blijf en dat jij kan gaan genieten van jouw zwangerschap ;) sterkte ermee :-*
Door Lizzy
#978093
Esha heeft trouwens maandagmorgen wel 500 gram CB natuur gegeten. Er kwam een tweede dierenarts bij, hebben haar hele dossier nog eens bekeken. Hij stelde voor om een week lang gekookt paardenvlees met aardappelen te geven, in combinatie met 2 tabletten Hokamix voor de vitaminen. Ik ben helemaal niet voor aardappelen voor honden, maar we zijn inmiddels zo wanhopig dat we het best wilden proberen.
Maandagavond maar meteen begonnen (met weinig aardappelen en veel vlees). Ze vond het in ieder geval heerlijk!
Ze heeft (en dat is in die 4 maanden nog niet voorgekomen) van zondagavond tot dinsdagmorgen (meer dan 30 uur!) geen ontlasting gehad!
En dinsdagmorgen was het vast! Weet niet of dit aan het nieuwe dieet ligt zo snel! Ongelooflijk! Gistermiddag (dinsdag) nog een keer ontlasting en weer vast! We wisten niet wat we zagen! Ze heeft tot nu toe vanaf gistermiddag niet meer gepoept, dus we blijven positief denken en hopen. Als het goed gaat wil ik dit een week of 2 doen en dan groenten gaan toevoegen en de aardappelen weglaten. En zo langzaam proberen wat ze wel en niet kan verdragen. Ze heeft ook weer een 3-daagse Panacur voor de zekerheid (Giardia). Heb ook de Protexin Pro-fibre besteld (heb hier gelezen dat die bij Giardia goed werkt).


Sjeetje, allemachtig, wat een verhaal :o! Wat triest joh! Ja, ik begrijp dus echt heel goed he, hoe je hier langzaam maar zeker helemaal kapot aan gaat....

Ik denk persoonlijk dat het geen kwaad kan om voorlopig paardenvlees met aardappelen te blijven voeren. Ja, als ze het daar nu goed op doet, dan zou ik het daar toch echt even bij laten, zodat ze een beetje bij kan komen. En jij ook, want dit is voor jou ook een drama. Aardappelen zijn niet zo slecht als dat men denkt. Absoluut niks slechter dan rijst. En het bevat minder koolhydraat. Dus ik zou dit even blijven voeren en de aardappelen wel gaan afwisselen met bataat, de zoete aardappel. Die bevat nog net even wat meer voedingsstoffen.

Verder zou ik zelf dus nooit Hokamix geven. Ik vind dat dus troep. Maar goed, ik zou zeggen: ze doet het er goed op dus maak het maar lekker op. Daarna zou ik zelf een goede multivitamine/mineralenpoeder geven. Bijvoorbeeld die van de Groene Os. Verder zou ik niks geven. Geen extra toevoegingen, geen supplementen, niks.

Wat ik zelf wel zou gaan geven, als ik jou was: eierschaalpoeder. Voor de calcium. Je neemt de schillen van ongekookte eieren, die was je af met koud water (en bakt van de eieren zelf lekker een reuze omelet). De schillen droog je in de oven, op 50 graden. Niet warmer. Dan maak je de schillen fijn. Ik vind dat veruit het beste gaan met een koffiemolen. Een vijzel kan ook wel. Je gebruikt 1 theelepel op 500 gram vlees.

Ja, verder denk ik dat ik dit dus een paar weekjes zou blijven geven totdat ze wat aangesterkt is. Ik zou zelf nog even geen gekookt ei geven, paardenvlees bevat genoeg eiwit. Ik zou dit zelf een week of 3 a 4 of zelfs 5 of 5 weken geven. Als ze zonder problemen is, dan zou ik heel langzaam iedere week 1 nieuw ding aan haar gekookte voeding toe gaan voegen. Bijvoorbeeld gekookt runderhart + paardenvlees + bataat of aardappel. En als dat goed gaat, dan kun je de week erop weer wat nieuws toevoegen, bijvoorbeeld gekookte kip of kalkoen. Heel langzaam 1 voor 1 en een boekje bij houden. Je kunt na een paar weken ook wat gekookte groente gaan toevoegen. Nou, stel dat jouw hond het op gekookte voeding een tijdje goed doet.... dan moet je voor jezelf gaan bepalen of je het toch weer wil gaan proberen om rauw te gaan geven. Ik zou dat zelf heel langzaam opbouwen. Dus eerst gewoon 1 eetlepel rauw vlees en de rest gekookt. En dan 2 eetlepels en de rest gekookt. En zo verder. Voorzichtig aan. Echt heel voorzichtig aan.

Ik zal je hier ook de recepten met gekookte voeding geven van Rudi Edalati en Donald Strombeck. Dat is voor de toekomst. Voor als mocht blijken dat ze gewoon geen rauwe voeding kan verdragen. Het is niet te doen gebruikelijk op barfplaats, aangezien we rauw voeren. Maar ja, er zijn honden, het komt een heeeeel enkele keer voor (ik ken nu 4 honden in totaal van de afgelopen 10 jaar) die niet tegen rauwe voeding kunnen:

Qua de hoeveelheden voer die je moet geven:

*Kleine hond: 2 tot 5 1/2 kop per dag in totaal
*Middelmaat hond: 5 1/2 tot 7 1/2 kop per dag
*Grote hond: 7 1/2 tot 9 kop per dag

Oh, en met 1 kop bedoel ik ongeveer een kwart liter, dus een grote kop. Meer een mok eigenlijk.

Derde week: nu ga je de hoeveelheid groentes opvoeren totdat je evenveel groentes geeft als dat je rijst geeft. En, terwijl je steeds meer groentes gaat geven, ga je minder rijst geven totdat je van ieder 3/4 kop gebruikt. Hier mag je ongeveer 1 week over doen, over die omschakeling naar meer groentes en minder rijst. Na de vierde week hoeft niet alle vlees meer gekookt te worden maar kan het ook in olijfolie gebakken worden.

Bouillon
Wanneer je vlees en groentes kookt voor de hond, moet je het groente en vleesnat bewaren en invriezen.
Deze bouillon bevat veel vitamines en mineralen en kan aan de recepten toegevoegd worden. Maakt dus kip of kalkoen bouillon of rund of lam bouillon en groentebouillon. Wanneer het afkoelt wordt het gelatine-achtig. (note Lizzy: volgens mij kun je dit het gemakkelijkst invriezen in ijsklontbakjes. Je kunt er dan iedere keer een paar ijsklontjes uithalen en de rest weer in de vriezer zetten).

Rund met aardappel
1 1/2 kop in blokjes gesneden rundvlees. Mag vet zijn
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 gekookte aardappel
1 eetlepel dille, vers of gedroogd
2 eetlepels geraspte parmazaanse kaas

Verhit de olijfolie en bak hierin het rundvlees. Je mag het vlees ook koken. Doe dit op een laag vuur. Laat het ongeveer 20 tot 30 minuten sudderen. Kook de aardappels. Doe het gebakken vlees en aardappel en dille door elkaar en gooi er geraspte parmazaanse kaas overheen.

Je kunt natuurlijk meerdere porties maken:

10 1/2 kop vlees. Je kunt dit afwisselen met rundvlees, lamsvlees, kip, kalkoen en dezelfde hoeveelheid aanhouden
1/2 kop olijfolie
10 1/2 kop gekookte aardappel
1/4 kop met dille
parmazaanse kaas.

Je kunt hier ook nog gekookte groentes aan toe voegen zoals gekookte worteltjes of courgette.

Pasta met lam
1 1/2 kop lam in stukjes gesneden. Vlees mag vet zijn
2 eetlepels olijfolie (om vlees in te bakken)
3/4 kop macaroni
3/4 kop met erwtjes
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel verse gehakte peterselie

Bak het lamsvlees op een laag voor in de olijfolie voor een minuut of 30 a 40. Of kook het lamsvlees. Roer regelmatig. Kook de macaroni. Kook de erwtjes. Wanneer alles gaar is: af laten koelen en lauw serveren.

Kip met rijst
1 1/2 kop kip in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie (om kip in te bakken)
1/2 kop met groentes zoals erwtjes of broccoli of courgettes of selderijstengels of asperges.
1 1/2 kop met gekookte rijst, bruine of witte rijst
2 eetlepels verkruimelde feta-kaas
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels dille, vers of gedroogd

Bak de kip in de olijfolie. Als de kip aangebakken is, doe er dan water bij en laat het voor 30 tot 45 minuten koken. Kook of stoom de groentes (note Lizzy: ik zou dus zelf de groentes bij het vlees gooien). Als kip en groente gaar is, in een bak doen en er de feta kaas, knoflook en dille doorheen roeren.

kalkoen met havermout en zoete aardappel/bataat
1 1/2 kop met kalkoenvlees in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
3/4 kop met gekookte zoete aardappel (niet schillen!)
3/4 kop gekookte havermout (koken in water)
2 eetlepels cottage cheese/huttekase
1 teentje knoflook, uitgeperst

Bak de kalkoen in de olijfolie op een zacht vuur zo'n 30 tot 40 minuten. Of kook het vlees voor 30 minuten. Kook de zoete aardappel/bataat voor 20 tot 25 minuten. Kook de havermout volgens de gebruiksaanwijzingen. Doe het kalkoenvlees en zoete aardapel en havermout en huttekase bij elkaar en doe er de knoflook doorheen.

Voor een hele week van dit recept heb je nodig:
10 1/2 kop met kalkoenvlees
1/2 kop olijfolie
5 3/4 gekookte bataat/zoete aardappel
5 3/4 gekookte havermout
1/2 cup huttekase/cottage cheese
7 teentjes knoflook.

Zalm speciaal
1 dozijn eieren
1/2 kop gekookte witte of bruine rijst
1 cup gerookte of gekookte zalm (note Lizzy: ik zou gewoon zalm uit blik nemen)
1/2 kop gekookte erwtjes of broccoli of asperges
2 eetlepels dille

Kook de eieren en bewaar de schillen om er eierschaalpoeder van  te maken. Gooi de gekookte eieren, rijst, zalm en groentes bij elkaar en serveer met dille.

============

Nu de recepten van Donald Strombeck (een Amerikaanse DA):

Ei en rijst  menu
3 grote eieren, gekookt
2 kopjes rijst, gekookt
2 eetlepels sardientjes uit blik, in tomatensaus
2 eetlepels plantaardige olie zoals canola olie (note Lizzy: ik zou dit niet geven, plantaardige olie)
4 beendermeel tabletten (ik zou zelf dus eierschaalpoeder nemen, 1 theelepel op 500 gram vlees).
1 multivitamine/mineralen tablet (note Lizzy: ik zou dan eerder het multivitamine poeder van Groene Os nemen)

Dit kun je ook afwisselen met ei+aardappel en ei+macaroni.

Huttekase/cottage cheese met rijst menu
3/4 kop huttekase, 2 procent vet
2 1/2 kopjes gekookte aardappelin de schil of rijst of macaroni
2 eetlepels sardientjes uit blik, in tomatensaus
1 1/2 eetlepel plantaardige olie
4 beendermeel tabletten
1 multivit/min.

Kip met rijst menu
150 gram kippenvlees, gekookt
2 kopjes gekookte rijst of aardappel of macaroni
2 eetlepels sardientjes uit blik
1 eetlepel plantaardige olie
1/4 theelepel potassium chloride
1/10 theelepel keuken of zeezout
4 beendermeel tabletten
1 multivit/min.

Rundvlees met rijst
150 rundvlees
2 kopjes gekookte rijst of gekookte aardappel of macaroni
2 eetlepels sardientjes uit blik in tomatensaus
1 eetlepel plantaardige olie
1/4 theelepel potassium chloride
5 beendermeel tabletten
1 multivit.min.

Natuurlijk kun je het rundvlees vervangen door lamsvlees, geitenvlees, kalkoenvlees, vis, etc. etc.
#978105
Dankjewel vast voor de reacties!
Ik weet dat Giardia heel hardnekkig kan zijn en dat de kans op herbesmetting groot is. Vandaar dat Esha nu ook voor de zekerheid weer een 3-daagse Panacur krijgt en we proberen haarzelf en haar omgeving goed schoon te houden. Ook al zit het even niet in de ontlasting, het kan evengoed inwendig nog aanwezig zijn (bijv. door de eitjes).
Ik laat haar inderdaad maar even op dit dieet zo staan, aan laten sterken en de darmen tot rust laten komen. En Irma, misschien kan ze inderdaad niet tegen een bepaald soort eiwit. Wel raar dat het zo opeens opkomt, terwijl het meer dan een jaar goed is gegaan op de CB. Conleeuw, bedoel je dat ik ook de Protexin pro-fibre maar even niet moet geven? Dacht als ondersteunende probiotica dat dat geen kwaad kon.
De proteine-shake is de variant (Whey Protein) die het dichtst bij de natuurlijk door het lichaam gemaakte eiwitten in de buurt komt, het bevat Wei-eiwit (lactalbumine isolaat), vanille aroma (3%), verdikkingsmiddel (guar gom E412), zoetstof (aspartaam E951), een bron van phenylalanine, acesulfame-K (E950) en bevat melkeiwit. We gaven het altijd met water en niet met melk. Topsporters gebruiken dit soort shakes ook. Esha krijgt de shakes nu al een paar weken niet meer, ik ga het gekookte eiwit maar weer geven.
Ik wil straks inderdaad ook andere vleessoorten gaan proberen, eend heeft ze al gehad via de CB eend & rijst. Haas, konijn en/of geit zou ik wel kunnen proberen. Ik wil inderdaad ook graag naar rauw, maar durf het nog niet. Kan ik het best proberen om het paardenvlees over een tijdje eerst rauw te geven omdat dat gekookt goed gaat?
Heel erg bedankt, echt fijn om te weten dat er mensen met je meeleven!    
Door conleeuw
#978114
de proteine shake zou ik niet geven, er zijn een aantal dingen in die een gevoellige/zieke darm niet goed of nauwelijks zullen verdragen, lactose is daar een van maar ook guar gom en aspartaam kunnen reeds geiriteerde darmen nog meer "ziek" maken, ik zou het zeker niet geven ook niet met water aangemaakt, aspartaam staat er om bekend dat het diaree veroorzaakt ;). Een probiotica is prima, maar de pro fibre is volgens mij een met extra vezels, ik denk niet dat dit per definitie een goed idee is, maar daar zijn de meningen over verdeeld, ik heb uit ervaring geleerd dat diaree met hoge vezel niet opgelost wordt, soms wel verergerd, ik zou dat achterwegen laten zeker als ze nog diaree heb, je kan mischien wel een probiotica geven zonder de extra vezels, er zijn hier genoeg mensen die daar wel een merk van kennen of weten waar hij het vandaan kan halen. Ik zou geen lactose geven, mij lijk de recepten en advies van Lizzy wel erg bruikbaar ;)
#978117
Lizzy, ook heel erg bedankt! Had mijn reactie al geplaatst voor ik jouw reactie had gelezen.
Fijn dat je het ook een goed idee vindt om het paardenvlees met de aardappelen voorlopig even te blijven geven! Had hier op barfplaats al veel negatieve reacties over aardappelen gelezen. Ik ga er verder even geen toevoegingen bijgeven. Ook de Protexin dus niet? Hoe kom ik aan de multivitatmine/mineralen van de Groen Os?
Bedankt voor de recepten, ga daar straks zeker iets mee doen! Ga vast die bataat eens halen en het eierschaalpoeder maken.
Esha krijgt inderdaad het kooknat van het paardenvlees over het vlees en de aardappelen heen.
Ze heeft vandaag nog steeds geen ontlasting gehad, dus...
Het is zo'n luxe dat we al 2 dagen niet van die grote grijze plassen op hoeven te ruimen (buiten wegspuiten en schrobben) en je ons beestje niet met zo'n kromme rug ziet zitten waar het achter gewoon uitspuit! Heerlijk! Hoop echt dat het zo blijft...
#978121
Conleeuw, we geven de shakes inderdaad ook niet meeer, had daar zelf ook niet zo'n goed gevoel bij. Ik geef ook maar even geen eieren zolang het goed gaat op dit dieet. Hoop dat ze genoeg eiwit uit het paardenvlees opeemt.
De pure Protexin Pro-Soluble heeft ze al een hele tijd gehad (de pot is nu leeg). Had juist hier gelezen dat de Pro-Fibre variant goed zou zijn bij met name Giardia en heb hem daarom besteld. Ben er nog niet mee begonnen en twijfel nu ook of ik dit wel zal doen. Wil het absoluut nergens mee verslechteren nu.
#978140
Lizzy, bedoel je van De Groene Os het multivitamine complex voor hond en kat, 250 gram voor 24,95 euro? Heb deze op diverse sites gevonden. Laat even weten of het de goeie is dan bestel ik hem meteen. Vast bedankt!

groetjes,
Kim
Door Lizzy
#978155
Mario en Kim schreef: Dankjewel vast voor de reacties!
Ik weet dat Giardia heel hardnekkig kan zijn en dat de kans op herbesmetting groot is. Vandaar dat Esha nu ook voor de zekerheid weer een 3-daagse Panacur krijgt en we proberen haarzelf en haar omgeving goed schoon te houden. Ook al zit het even niet in de ontlasting, het kan evengoed inwendig nog aanwezig zijn (bijv. door de eitjes).
Ik laat haar inderdaad maar even op dit dieet zo staan, aan laten sterken en de darmen tot rust laten komen. En Irma, misschien kan ze inderdaad niet tegen een bepaald soort eiwit. Wel raar dat het zo opeens opkomt, terwijl het meer dan een jaar goed is gegaan op de CB. Conleeuw, bedoel je dat ik ook de Protexin pro-fibre maar even niet moet geven? Dacht als ondersteunende probiotica dat dat geen kwaad kon.
De proteine-shake is de variant (Whey Protein) die het dichtst bij de natuurlijk door het lichaam gemaakte eiwitten in de buurt komt, het bevat Wei-eiwit (lactalbumine isolaat), vanille aroma (3%), verdikkingsmiddel (guar gom E412), zoetstof (aspartaam E951), een bron van phenylalanine, acesulfame-K (E950) en bevat melkeiwit. We gaven het altijd met water en niet met melk. Topsporters gebruiken dit soort shakes ook. Esha krijgt de shakes nu al een paar weken niet meer,
ik ga het gekookte eiwit maar weer geven.
Ik wil straks inderdaad ook andere vleessoorten gaan proberen, eend heeft ze al gehad via de CB eend & rijst. Haas, konijn en/of geit zou ik wel kunnen proberen. Ik wil inderdaad ook graag naar rauw, maar durf het nog niet. Kan ik het best proberen om het paardenvlees over een tijdje eerst rauw te geven omdat dat gekookt goed gaat?
Heel erg bedankt, echt fijn om te weten dat er mensen met je meeleven!    
Ik zou deze toevoegingen dus zelf niet geven. Eerst rust in de tent. Zoetstof vind ik sowieso een vette no-no en dat zou ik zelf echt niet geven. Nu niet en nooit niet. Zelf zou ik eerst gekookte vleessoorten toe gaan voegen en zorgen dat ik qua gekookte voeding een uitgebreid menu kan geven. En dan zou ik pas heel voorzichtig 1 vleessoort rauw geven. En dan nog een heel klein beetje.

Yep, die van de Groene Os bedoel ik.
Door sandrra
#978566
Jemig wat een verhaal. Wat een ellende voor Esha en jullie..
Heel fijn dat t al 2 dagen goed gaat.We duimen dat dit ook zo blijft en jullie weer lekker kunnen gaan genieten.

Stertke en succes
#978630
Dankjewel voor jullie lieve reacties allemaal!
Ik heb nog een vraagje, mij is niet verteld hoeveel paardenvlees en aardappelen ik nu moet geven.
Ik heb het idee dat ze honger heeft, ze staat gewoon te janken om eten. Toch wil ik haar ook
niet overvoeren. Ze krijgt nu ongeveer een kilo vlees (rauw geteld, dus gekookt is dat een stuk
minder want het krimpt heel erg) en een stuk of 8 kleine aardappelen. Ze woog maandag 39 kilo
(zou er eigenlijk best 50 mogen wegen!). Mag ik meer geven en hoe moeten de verhoudingen zijn?
Ze heeft trouwens sinds zondagavond (nu donderdag) geen diarree meer gehad, joepie!!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door