Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door LindeMarie
#973107
Hallo iedereen,

Ik ben nieuw op BP en ben hier terecht gekomen omdat ik & mijn vriend in juli onze eerste hond naar huis zullen brengen.

Af en toe gaan we samen naar Gent om daar enkele asielhonden uit te laten.
Zo'n anderhalve maand geleden hebben we zo Marie leren kennen, een american staffordshire terrier die meteen ons hart gestolen heeft.
Marie werd gevonden als zwerfhond, heeft waarschijnlijk recent een nestje gehad gezien de vergrote tepels, en is broodmager.

Waar we ons het meeste zorgen over maken zijn de wonden aan haar enkels. Aan beide voorpoten heeft ze echte "holtes".
We vroegen in het asiel wat de oorzaak zou kunnen zijn, en men vertelde ons dat het zelfverminking door voortdurend likken kan zijn, of dat de wonden veroorzaakt worden door het veelvuldig schuren langs de kanten van haar hok.
Hier even een foto:

Afbeelding
Afbeelding
Deze kant is het ergst, aan de andere kant is de wonde minder diep.

Heeft iemand een idee wat dit kan veroorzaken, en wat we er eventueel aan kunnen doen?

Volgens de verzorges heeft ze ook veel problemen met eten. Ze eet moeilijk, weinig, en heeft vaak last van diarree.
Ik heb al erg veel bijgeleerd over BARF via dit forum, maar momenteel komt het nog steeds allemaal heel verwarrend op me over. Suggesties over welke voeding kan helpen bij het aansterken zijn dan ook erg welkom.

Aangezien wij momenteel nog aan het verhuizen zijn kunnen we haar jammergenoeg nog niet meteen adopteren. Indien ze nog ter adoptie staat in juli, wanneer we gesettled zijn in ons nieuwe huis, krijgt ze bij ons zeker een warme thuis voor de rest van haar leven.

Alvast bedankt voor eventuele hulp!
Door conleeuw
#973117
het lijkt inderdaad op een likgranuloom, dat is inderdaad jezelf likken tot het een grote gat wordt, kan komen van een wondje overenthusiast likken, maar ze heeft het aan beide kanten, dan denk ik dat het toch met gedrag te maken heeft........maar ik vraag mij af, als ze bij de dierenasiel/opvang zit, dat laten ze dit toch wel nakijken door een dierenarts en behandelen? Lijk mij wel van belang ;) Heel goed dat jullie over Barf aan het nalezen zijn, ongeacht of zij bij jullie komt wonen of niet. Lijk mij van aller grootse belang dat ze medisch gekeurd wordt, en dat ze als ze bij jullie is lekker vaak kan gaan wandelen, en dan daarbij een goede Barf menu, of mischien met KVV (kompleet vers voer) beginnen dat is wat makkelijker, dan zal ze lijk mij mits er geen medische redenen zijn voor haar conditie snel weer een goede conditie opbouwen.  ;)
Door 202Spots
#973154
Het is meestal 'n gedrag probleem, en heel moeilijk om te corrigeren...:-\
Ik hoop dat er in 't asiel wat aan gedaan word? Success!
Door Femke
#973156
och hemeltje wat ziet dat meissie eruit  :'( :'( :'( :'(

Het lijkt inderdaad op een linkgranuloom, maar dat moeten de medewerkers van het asiel toch kunnen bevestigen. Ze moet er dan vele, vele malen per dag aan zitten te likken of bijten.

Het is moeilijk te doorbreken omdat er door het ritme van het likken of bijten bepaalde stofjes in de hersenen vrijkomen (endorfinen) die de hond zeer prettig vindt. Daarnaast kalmeert het in tijden van stress.
Ik zou deze hond ten eerste zo snel mogelijk uit het asiel halen omdat dat niet bepaald een stressvrije omgeving is. Dan zou ik toch proberen om het te doorbreken door het likken te voorkomen en de hond te ondersteunen met middelen om minder stress te ervaring. De wonden zullen hopelijk genezen, maar het likken blijft meestal altijd een probleem.
Door LindeMarie
#973177
We zijn inderdaad van plan haar volledig te laten onderzoeken van zodra ze bij ons komt.

Ik ga persoonlijk geen slecht woord spreken over het asiel. Het zijn er stuk voor stuk mensen die doen wat ze kunnen, maar jammergenoeg zeer beperkte middelen hebben. Haar wonden worden ontsmet, maar ik weet niet wat ze er verder reeds aan gedaan hebben /  er nog gaan mee doen, dus ik ga me daar niet over uitspreken. Wij hebben reeds een gift van 50€ gedaan voor haar verzorging, dus hopelijk wordt daar ook wat mee gedaan.
Door boutcha
#973194
LindeMarie schreef: We zijn inderdaad van plan haar volledig te laten onderzoeken van zodra ze bij ons komt.

Ik ga persoonlijk geen slecht woord spreken over het asiel. Het zijn er stuk voor stuk mensen die doen wat ze kunnen, maar jammergenoeg zeer beperkte middelen hebben. Haar wonden worden ontsmet, maar ik weet niet wat ze er verder reeds aan gedaan hebben /  er nog gaan mee doen, dus ik ga me daar niet over uitspreken. Wij hebben reeds een gift van 50€ gedaan voor haar verzorging, dus hopelijk wordt daar ook wat mee gedaan.
Als jullie haar zeker willen , dan kan je toch al een optie nemen op haar (mits een kleine bijdrage willicht )  en desnoods nemen jullie haar effe mee naar de dierenarts (als da toegestaan is natuurlijk).
Is er echt geen tijdelijke betere oplossing voor of in het asiel?
Een asiel brengt heel veel stres met zich mee  :'(.

Ik duim alvast voor haar, maar kan je jammer genoeg ook geen tijdelijke oplossing geven  >:(.
Door LindeMarie
#973205
Bedankt voor het medeleven en het advies iedereen.

Het is inderdaad een erg vervelende situatie. Er heeft iemand aangeboden om haar zo lang in huis te nemen, maar haar huisgenoot zag dit niet echt zitten. Verder hebben zij ook een erg actieve bull terrier, en ik weet niet of Marie zo'n brok energie die enkel op spelen uit is zou kunnen verdragen. Op ons heeft ze iemmers steeds een erg bedeesde en onderdanige indruk gemaakt.
Gezien we niets weten van haar achtergrond vind ik het ook riskant om haar zomaar bij een andere hond te zetten. Zoals zij behandeld is geweest betwijfel ik het of haar vorige eigenaar veel tijd in haar opvoeding en socialisatie zal geinversteerd hebben.

Een andere oplossing waar we aan gedacht hebben is om haar naar een opvangkennel te brengen, maar dit zou ons om en bij de 1000€ euro kosten, en gezien het feit dat we momenteel een hele inboedel moeten aankopen kunnen we er niet zoveel geld aan besteden.
De kosten van de DA en verdere verzorging kunnen we gerust dragen, maar 1000€ is toch wel erg veel. Verder is een opvangkennel ook allesbehalve een stressvrije plaats voor haar.
Door Minna
#973298
Lastig, om het likken te onderbreken zou de hond er echt weg moeten, hele tijd in de gaten houden en als dat even niet kan een korf om, de hond moet uiteraard eerst leren dat korf om is leuk...
Heel erg, en ja, een opvangkennel zou wel een pensioen zijn dan, vraag me af wat daar anders zou zijn dan in een asiel. De wonden zijn dusdanig diep dat je ze echt een aantal keren per dag zou moeten spuiten met acederm (is rotzooi, maar daarmee is dit wel het snelst over) en ook nadat de wonden dicht zijn in de gaten houden en als dat niet kan korfen. Daarna gedragsbegeleiding om het likken om te buigen in andere gedrag...wordt geen makkie.  :(
Door Kuszco
#973524
Ach jee. De arme schat. Dat beestje moet daar echt zo spoedig mogelijk weg. Te veel stress. Ze zal zeker opknappen bij jullie,met de nodige aandacht en afleiding.Ik hoop echt dat jullie haar snel kunnen meenemen. Heel veel succes.
Groetjes Liliane,Zita en Lotje.
Door Breezer
#973565
Ach gosh de arme schat. Ik hoop dat er gauw een warm mandje voor haar komt. Even off topic misschien, maar gaan jullie ook in België wonen?
Want weet niet of de hond een fci stamboom heeft, maar anders zou ik haar niet mee nemen naar Nederland ivm de RAD wetgeving.
Door Nynke
#973580
Dat ziet er ontzettend zielig uit :'( :'(  ik hoop dat jullie het diertje snel mee kunnen nemen naar huis, zodat aan haar genezing kan worden gewerkt. Is een muilkorfje geen optie voor de tussentijd? Of rustgevende middelen??
Door Laura2004
#973611
Breezer schreef: Ach gosh de arme schat. Ik hoop dat er gauw een warm mandje voor haar komt. Even off topic misschien, maar gaan jullie ook in België wonen?
Want weet niet of de hond een fci stamboom heeft, maar anders zou ik haar niet mee nemen naar Nederland ivm de RAD wetgeving.
Ik dacht gelijk hetzelfde, maar de woonplaats van LindeMarie is in België, dus ze krijgen geen problemen met de RAD wetgeving.
Door LindeMarie
#973666
We blijven idd in België wonen.
Wat voor een idiote wet is dat trouwens? Heb ik het bij het rechte eind als ik denk dat elke hond die op een pit bull terrier lijkt er zonder boe of ba wordt afgemaakt?
Door Laura2004
#973681
LindeMarie schreef: We blijven idd in België wonen.
Wat voor een idiote wet is dat trouwens? Heb ik het bij het rechte eind als ik denk dat elke hond die op een pit bull terrier lijkt er zonder boe of ba wordt afgemaakt?
Je hebt gelijk ja, zo zit die wet kort samengevat in elkaar, als je geïnteresseerd bent kan je via google uitgebreidere informatie vinden over deze wet.
Het is misschien een idiote wet, maar degene die nu nog Staffords zonder stamboom of staffordkruisingen fokken hier in Nederland vind ik nog idioter  ;)
Laatst gewijzigd door Laura2004 op di 27 mei 2008, 18:39, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door