Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door ilovegoldenretrievers
#957969
Ik was vandaag voor twee weken het eten voor Bentie aan het klaar maken. Nu dacht ik, het kan veel gemakkelijker, dus ga ik een elektrische mes kopen. Dan kom ik vlugger door het spiervlees.

De struis was bijna ontdooid en toen kwam ik er goed door heen met mijn gewone snijmes voor vlees.

Hebben mensen op dit forum ervaring met elektrische messen.

Bijv. deze:
http://www.factoryprices.nl/product_inf ... trisch_mes
Gebruikersavatar
Door Dian
#957973
electrisch kan ik je niet mee helpen. ik heb een een vleesbijltje met een hakblok en dat gaat prima ;)
Door henneke
#957974
ja ik heb er ervaring mee en ik vind het een ramp om vlees mee te snijden , het gaat echt niet makkelijker dan met een goed vleesmes sterker nog de aanschaf van een echt goed vleesmes is volgens mij een betere besteding van je geld  ;)
Door Borke
#957978
Ik sluit me bij de vorige sprekers aan.
Waarom wi lje het vlees snijden, om porties te maken?
Ik snij er zo min mogelijk aan, laat het liefste de hond zelf kauwen  :)
Door ilovegoldenretrievers
#957999
Het probleem is, je hebt een kilo en daarin moet je snijden. Ik heb zelf op het moment wat minder kracht in mijn handen, dus leek het mij makkelijk. Vooral omdat het erbij staat, dat je ook vlees kan snijden, dat bevroren is.

Ik vind mijn broodmes makkelijker snijden, als mijn vleesmes. Wat voor messen hebben jullie.

Bentie heeft vandaag brok runderspiervlees op en dat was zo op. Ze vond het heerlijk.
Door Huskymeisje
#958079
Ik gebruik een slagersmes of een voedingsmiddelen schaar. Ook gebruik ik wel eens een klein bijltje. Ik heb ook eens een hakmes gehad maar dat vond ik geen succes. De stukken vlogen er gewoon uit toen ik een zalm doormidden wilde hebben. Ik durfde het toen niet meer aan om de zalm te geven omdat ik niet alle stukjes terug kon vinden dus weg zalm. Het zal hem aan de kwaliteit van het hakmes hebben gelegen hoor maar een klein bijltje met hakblok werkt minstens zo goed.
Door flin
#958082
Huskymeisje schreef: Ik gebruik een slagersmes of een voedingsmiddelen schaar. Ook gebruik ik wel eens een klein bijltje. Ik heb ook eens een hakmes gehad maar dat vond ik geen succes. De stukken vlogen er gewoon uit toen ik een zalm doormidden wilde hebben. Ik durfde het toen niet meer aan om de zalm te geven omdat ik niet alle stukjes terug kon vinden dus weg zalm. Het zal hem aan de kwaliteit van het hakmes hebben gelegen hoor maar een klein bijltje met hakblok werkt minstens zo goed.
bedoel je nu stukjes metaal van 't hakmes?
Door flin
#958085
Julia2005 schreef: Het probleem is, je hebt een kilo en daarin moet je snijden. Ik heb zelf op het moment wat minder kracht in mijn handen, dus leek het mij makkelijk. Vooral omdat het erbij staat, dat je ook vlees kan snijden, dat bevroren is.

Ik vind mijn broodmes makkelijker snijden, als mijn vleesmes. Wat voor messen hebben jullie.
vindt ik ook, vooral voor vlees; half bevroren zonder bot,
en daarnaast dus een hakmes om zo ook karkassen/prooien (lees: met bot) te choppen....

'k kan me niet voorstellen dat een elektrisch mes makkelijker/veiliger werkt, maar geen ervaring ermee....
Door Huskymeisje
#958106
flin schreef: bedoel je nu stukjes metaal van 't hakmes?
ja. Erg he? Heb het teruggebracht en mijn geld teruggehad. Ik koop nooit weer zo'n ding. Mijn kleine bijltje van de bouwmarkt werkt super.
Door Mevroi Kruim
#958400
Ik heb een imitatie-Japans mes dat ik goed scherp houd en daar gaat het het beste mee. En harde dingen met de bijl van de DHZ-zaak, maar dan moet je wel goed mikken en dus eigenlijk een veiligheidsbroek en -schoenen aan  :P
Door De Geijsjes
#958641
Ik had speciaal een electrisch mes gekocht voor bevroren vlees maar ik ben er niet kapot van en vind het geen succes. Ik zou een goed groot scherp mes kopen en een bijltje of bijl erbij  ;)
Gebruikersavatar
Door pike
#958697
Ik gebruik voornamelijk een vleesmes, maar dan wel een goed vleesmes en niet eentje van de Blokker ofzo. Een goed vleesmes kost een hoop maar gaat je leven lang mee, even aanzetten en het is weer vlijmscherp. Ik snijd er zonder moeite het nog half bevroren vlees mee, pens en ook het taaiere kopvlees. En je kan er ook superdunne plakjes van je eigen rollade mee snijden  :D
Door Huskymeisje
#958747
Kruimel schreef: En harde dingen met de bijl van de DHZ-zaak, maar dan moet je wel goed mikken en dus eigenlijk een veiligheidsbroek en -schoenen aan  :P
ja en een bril want soms vliegen de stukken in het rond, vooral wanneer mijn hubbie aan het hakken slaat.. Dit natuurlijk tot groot plezier van de honden.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door