Moderators: koekje, pearlsofpassion
Roosje007 schreef: komen er dan de volgende dag wormpjes uitdan moet je toch eerst vliegen binnen hebben?
flin schreef: dan moet je toch eerst vliegen binnen hebben?Goed argument, zal haar hiermee proberen te overtuigen
en 'k neem aan dat 't vlees uit de vriezer komt; geen vliegeei/larf die dat overleeft!
Alle vliegensoorten ondergaan een volkomen gedaanteverwisseling (metamorfose). Dit wil zeggen dat deze insekten 4 levensstadia doorlopen tijdens hun ontwikkeling tot volwassen vlieg nl: ei, larve, pop en imago (volwassen insekt). Het wijfje van de kamervlieg legt 600-2000 1mm. lange eitjes in series van 100-150. Het wijfje van de kleine kamervlieg legt 200-600 eitjes in groepjes van 30-70 per keer. De eitjes worden gelegd op allerlei rottend materiaal zoals uitwerpselen of afval. Na 1-3 dagen komt de larve uit het eitje en begint zich te voeden met het rottend materiaal, waarna zij zich na ca. 1 week begint te verpoppen. Het popstadium duurt 3-8 dagen bij de kamervlieg en 10-30 dagen bij de kleine kamervlieg. De mannetjes sterven kort na de paring, de wijfjes leven 2-3 maanden.
'k hoop dat je de oppas kunt overtuigen!
YaYa schreef: Helpt het ook niet als je diepvriesdoosjes in de vries zet met porties. Hoeft ze alleen maar het dekseltje eraf te halen en neer te zetten. Is nog makkelijker dan brokjes.Heb al geprobeerd om de Bandit in porties te verdelen maar het is natuurlijk steenhard daar het uit de diepvries komt. Is dus niet gelukt, hoe doen jullie het ?
YaYa schreef: Half en half laten ontdooien tot het net zo zacht is dat je het kunt snijden. Bij de cb is een half uurtje in koud water voldoende. Zelf heb ik dat niet nodig omdat er 8-9 ons cb per dag doorheen gaat maar mijn moeder doet 3 dagen met een rol cb en snijdt zo'n rol in dagporties.Ja daar had ik al aan gedacht maar ik heb altijd gehoord dat men iets dat ontdooid is nooit meer opnieuw mag invriezen, nu ik begrijp wel dat het hier slecht heel licht ontdooid is maar kunnen er zo toch geen bacteriën inkomen ? Heeft je moeder er nooit problemen mee gehad ?
YaYa schreef: Nee, ze voert nu ruim een jaar op deze manier en het gaat uitstekend. Het is trouwens ook een advies dat ik dacht ook op de site van carnibest gegeven wordt en wat in ieder geval door mijn leverancier verteld werd. Ik neem niet aan dat zij iets vertellen waardoor de kwaliteit van hun product achteruit gaat.Okido, nu nog poezenoppas overtuigen
Roosje007 schreef: iets dat ontdooid is nooit meer opnieuw mag invriezen, nu ik begrijp wel dat het hier slecht heel licht ontdooid is maar kunnen er zo toch geen bacteriën inkomen ?Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriën die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen.