Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door pike
#933220
Gisteren was ik in een Turkse supermarkt en vond daar in de vriezer kiloverpakkingen met verse Sardellen, een klein visje. Ze kostten € 3,50.
Bij wijze van proef heb ik zo'n pak meegenomen.  Ik ben gaan zoeken wat het nou precies is en het blijkt dus een Europees anchovisje te zijn. Geliefd in Zuid-Europa waar men ze in zijn geheel bakt en opeet. Iets minder vet dan sardientjes. Beide honden vinden ze lekker.  8) Ik vraag me af of het een goed alternatief is voor sardientjes (waar ik € 5,00 per kilo voor moet betalen), of om als afwisseling van de sardien te geven, zodat ze ook eens een andere vis hebben. Ze hebben voor mij ook het voordeel dat ze goed te doseren zijn, dat ik geen koppen hoef af te hakken (want deze kleine visjes eet Armagnac met koppie en al). Ze zijn echt klein (8-10 cm).
En misschien is het ook wel wat voor honden die moeite hebben met vis eten, om te wennen bijvoorbeeld :-\
Gebruikersavatar
Door Angelique
#933221
Uiteraard ken ik ze niet, maar zoals je ze omschrijft lijkt het mij een prima alternatief voor sardines.
Gebruikersavatar
Door pike
#933222
Nou ja het leek mij eigenlijk ook wel, maar omdat ze zo klein zijn twijfel ik dan weer of ze er genoeg aan hebben. Maar als je er maar genoeg van geeft dan zal dat toch wel, relatief gezien zal er toch wel net zo veel visvlees aanzitten als aan een grotere vis.
Door Lizzy
#933425
Klinkt zeker goed. Lijkt me een ideaal beginnersvisje. Staat me trouwens vaag bij dat ik ook wel eens sardellen in blik (met tomatensaus) heb zien zitten...? Kan dat?
Gebruikersavatar
Door pike
#933553
Lizzy schreef: Klinkt zeker goed. Lijkt me een ideaal beginnersvisje. Staat me trouwens vaag bij dat ik ook wel eens sardellen in blik (met tomatensaus) heb zien zitten...? Kan dat?
Zelf dacht ik dat ik wel eens sardanellen in blik (idd tomatensaus) gezien heb, maar toen ik op sardanel googlede vond ik helemaal niets. Dus dat zal dan ook wel sardel geweest zijn.
Behalve voor beginnende barfers is het waarschijnlijk ook een leuk visje voor katten :-\ (weet niets van katten hoor maar het lijkt me dat ze graag vis eten?)
Door De Geijsjes
#933690
Hee wat grappig, nog nooit van gehoord.

Anchovis is heel zout, is dit visje ook zo zout? ???
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#933691
De Geijsjes schreef: Hee wat grappig, nog nooit van gehoord.

Anchovis is heel zout, is dit visje ook zo zout? ???
Rauw ansjovis is van zichzelf niet zout hoor. Dat zout doen wij erop.... ;)
Door roefus
#933733
Ik koop ook wel eens ansjovis, evenals sprot.
Is zeker niet zout van zichzelf.
Door Nynke
#933755
ik zal ook eens kijken in een turkse supermarkt. Was het een zak of een doos ?? Stond er sardel op ??
Gebruikersavatar
Door pike
#933861
Deze visjes zijn helemaal rauw dus niet gezouten.
Ze zaten in een bakje, met folie geseald, net zoals bijv. in de supermarkt het vlees. Alleen dit lag in de vrieskast. Je kon dus door het folie de visjes zien die er in zaten.
Eenmaal thuis kon ik de inhoud gemakkelijk in drie stukken breken om die in porties in de vriezer te doen. Enkele losse visjes die ik overhield heb ik laten ontdooien en op hen uitgetest en die gingen er bij allebei in als koek  8)
En er stond inderdaad "sardellen" op, en ook de Turkse naam maar die weet ik niet meer  :-[ mijn Turks is niet zo goed  ;D
Door De Geijsjes
#933862
Rovanna schreef: Rauw ansjovis is van zichzelf niet zout hoor. Dat zout doen wij erop.... ;)
Oh ... haha weer wat geleerd  ::) thx ;)
Door flin
#933905
pike schreef:
ook een leuk visje voor katten :-\ (weet niets van katten hoor maar het lijkt me dat ze graag vis eten?)
wat 'k vond;

sardel obecná | ANE (*) | Engraulis encrasicholus | European anchovy |

en jawel, onze katten vinden de rauwe sprotjes en ansjovisjes een stuk overzichtelijker... :P ;D
er is alleen matig aan te komen; is idd meestal al gezouten (maar dat vinden wij dan weer lekker!)
Door robbiekomvoor
#935689
pike schreef: Deze visjes zijn helemaal rauw dus niet gezouten.
Ze zaten in een bakje, met folie geseald, net zoals bijv. in de supermarkt het vlees. Alleen dit lag in de vrieskast. Je kon dus door het folie de visjes zien die er in zaten.
Eenmaal thuis kon ik de inhoud gemakkelijk in drie stukken breken om die in porties in de vriezer te doen. Enkele losse visjes die ik overhield heb ik laten ontdooien en op hen uitgetest en die gingen er bij allebei in als koek  8)
En er stond inderdaad "sardellen" op, en ook de Turkse naam maar die weet ik niet meer  :-[ mijn Turks is niet zo goed  ;D
wat jij bedoeld is waarschijnlijk ansjovis,de turkse benaming is dacht ik ''hamsie''.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door