Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door flin
#925649
een vetvraagje;

we hebben oa:
verzadigde vetten: (middellange- en lange-keten): vet vlees, schapevet en ander dierlijk vet

nou vroeg 'k me af hoe dat met merg zit...
er zit dus volgens onderstaande: in de gele merg oa de mono onverzadigde vetten omega-9. 
....rode merg? nog enige voedingswaarde? (of geldt dit dan alleen 'vers' ?)

iemand nog meer nutriënten info over merg?


Hollandse wikipeda...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beenmerg
Opbouw
Midden in het bot zit een holte, de mergholte. De mergholte is gevuld met een netwerk van bloedvaten. Verspreid tussen deze vaten liggen verschillende soorten cellen die samen het rode merg vormen; voornamelijk hematopoëtische cellen. Dit zijn de cellen die de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes aanmaken. Verder bestaat merg nog uit het gele merg; dit zijn vetcellen, ook wel adipocyten genoemd. Bij vogels kan er mergbot voorkomen, dat belang heeft bij de eileg.

of in Engels http://en.wikipedia.org/wiki/Bone_marrow
o.a
Bone marrow as a food
Though once used in various preparations, including pemmican, bone marrow for human consumption in America has recently fallen out of favor as a food. Now, it is commonly used only as a flavoring for soups and sauces, although dishes with intact bone marrow can still be found in some European restaurants. Bone marrow is a source of protein and high in monounsaturated fats. These fats are known to decrease LDL cholesterol levels resulting in a reduced risk of cardiovascular disease, prompting some to make bone marrow a dietary staple. The actual health effects of the addition of bone marrow to the diet remain unclear.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door