Maakt het uit wat voor soort pens je geeft? Van welk dier bedoel ik.....Ik geef nu eigenlijk altijd runderpens.
Groetjes, Karin
Moderator: Lizzy
audier schreef: Maakt het uit wat voor soort pens je geeft? Van welk dier bedoel ik.....Ik geef nu eigenlijk altijd runderpens.Als je afwisseling verder genoeg is dan volstaat één soort pens. Hier is het ook meest runderpens, met soms ter afwisseling een schapepensje, maar ik ga ze er niet speciaal voor kopen. Ik geef b.v. ook 2 of 3 soorten hart, denk dat er qua nutriënten toch wel verschil inzit, anders zou algehele afwisseling uberhaupt overbodig zijn.
Groetjes, Karin
Angelique schreef: Als je afwisseling verder genoeg is dan volstaat één soort pens. Hier is het ook meest runderpens, met soms ter afwisseling een schapepensje, maar ik ga ze er niet speciaal voor kopen. Ik geef b.v. ook 2 of 3 soorten hart, denk dat er qua nutriënten toch wel verschil inzit, anders zou algehele afwisseling uberhaupt overbodig zijn.Nou....dat bedoelde ik ook juist te vragen...over het algemeen is een runderpens natuurlijk "ouder" dan een lamspens bijvoorbeeld maar wil dat dan ook direkt zeggen dat er in de runderpens meer "goede" stoffen zitten of juist in het lam omdat het jonger is of praat ik nu wartaal? Het kwam ook zo maar in me op hoor...het werkt misschien wel helemaal niet zo.
audier schreef: Nou....dat bedoelde ik ook juist te vragen...over het algemeen is een runderpens natuurlijk "ouder" dan een lamspens bijvoorbeeld maar wil dat dan ook direkt zeggen dat er in de runderpens meer "goede" stoffen zitten of juist in het lam omdat het jonger is of praat ik nu wartaal? Het kwam ook zo maar in me op hoor...het werkt misschien wel helemaal niet zo.Neuh, wartaal praat je niet, want kalfsvlees is ook wat armer dan rundvlees. Maar tussen een lams/schaappens en runderpens zal best meer verschil in zitten dan alleen de smaak en de aanhangende smur. Dus jong/oud is wel een gegeven apart, gunstig bij rundvlees ten opzichte van kalfsvlees, maar weer ongunstig als je het over lever hebt.
Groetjes, Karin
Angelique schreef: Neuh, wartaal praat je niet, want kalfsvlees is ook wat armer dan rundvlees. Maar tussen een lams/schaappens en runderpens zal best meer verschil in zitten dan alleen de smaak en de aanhangende smur. Dus jong/oud is wel een gegeven apart, gunstig bij rundvlees ten opzichte van kalfsvlees, maar weer ongunstig als je het over lever hebt.Dus lever van zo'n jong mogelijk dier geven? Ivm afvalstoffen bedoel je?
audier schreef: Dus lever van zo'n jong mogelijk dier geven? Ivm afvalstoffen bedoel je?Ja klopt, hoe ouder het dier hoe meer die lever voor de kiezen heeft gehad. Ik gebruik daarom het meest kiplever. Lamslver krijg ik hier soms als bonus bij de slager, dus die gebruiken we ook van harte en als er niks anders meer is dan maar wat runderlever maar die is ook niet van echt ouwe koeien. (want die zijn niet te knagen, dus die slacht mijn slager niet)
Groetjes, Karin