Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door connie63
#919364
ik zit met een probleem of liever gezegt me dochter, ze heeft een kat en is alergie's voor haar hond weet hier iemand mischien een middel, of iets anders wat ze kan doen want ze is helemaal in de stress en huilt omdat ze anders haar hond weg moet doen :'(
Door Mieuw
#919436
De kat is allergisch voor de hond? Of je dochter is allergisch?

Heb je dit al met de DA besproken? En als het je dochter betreft, al met de HA?
Door connie63
#919484
de kat is alergie's zei de da vandaag,maar ze doet haar hond er niet voor weg zegt ze dan gaat hij maar verder met medicijnen,maar ik vind het raar want er zijn geen testen of zo gedaan
Door *Robin*
#919488
ik vind het een vreemde prognose...

Hoe is hij daar dan bij gekomen als hij geen bloedonderzoek heeft gedaan? misschien is het stress...? Is er niks aan het voer van de kat veranderd?
Door Mieuw
#919506
Waarop baseerd de DA dat dan? Wat voor klachten heeft de kat? En zijn die klachten pas recentelijk opgekomen?
Door connie63
#919514
kale plekken ze trekt het haar er zelf uit nou is dat wel gekomen na dat de hond in huis is gekomen maar ze speelt en doet gewoon met die hond,en die hond heeft al een rot leven achter de rug voor hij bij me dochter kwam, dus ze zegt ook hij is nou niet meer bang en zo dus ik ga hem weer nier ergens anders plaatsen
Door Mieuw
#919529
Nou, dat klinkt meer als stress wat de kat heeft gekregen nadat de hond in huis is gekomen. Dat ze gewoon speelt en alles doet hoeft géén indicatie te zijn dat er niets aan de hand is. Katten kunnen hele subtiele aanwijzigingen geven dat ze niet lekker in hun velletje zitten zonder dat de mens die signalen oppakt (en soms ook iets minder subtiel, zoals jezelf kaal plukken  :-\)
Ik zou aan de DA een verwijskaart voor een gedragsdeskundige vragen. Kies dan wel een deskundige die gespecialiseerd in in zowel honden- als kattengedrag (Sonja v.d End is een hele goeie).
Ik denk dat dit vrij makkelijk op te lossen moet zijn zonder drastische maatregelen in de trant van herplaatsen oid.
Door Mevroi Kruim
#919536
Vlooien misschien? Die hoef je niet op de kat of hond te vinden, meestal zitten ze elders in je huis maar ze kunnen toch flink jeuk veroorzaken waardoor de kat zich kaal gaat plukken.
Door YaYa
#920019
Vind het nogal drastisch van de da om te zeggen dat de kat allergisch is voor de hond. Er is wel iets aan de hand, dat is duidelijk.
Het zou inderdaad kunnen zijn dat de hond vlooien heeft meegebracht maar dat de kat toch wat stress heeft van de hond, kan natuurlijk ook.
Aan allergie zou ik nog maar niet denken. Eerst de andere opties maar eens bekijken.
Door connie63
#920694
bedankt allemaal voor de reactie's , maar het is inmiddels opgelost haar vriend heeft de hond bij haar broer gedaan dan is ze hem toch niet hyelemaal kwijt en mocht het niet die alergie zijn kan hij zo weer terug bij haar
Door Mieuw
#920700
connie63 schreef: bedankt allemaal voor de reactie's , maar het is inmiddels opgelost haar vriend heeft de hond bij haar broer gedaan dan is ze hem toch niet hyelemaal kwijt en mocht het niet die alergie zijn kan hij zo weer terug bij haar
Ik kan niet zeggen dat ik me kan vinden in deze 'oplossing'. Het zal misschien wel de snelste en misschien ook de makkelijkste oplossing geweest zijn, maar persoonlijk had ik toch uit willen zoeken wat nou precies het probleem was en hoe dat op een andere manier opgelost zou kunnen worden.
Reuze sneu voor de hond, die naar eigen zeggen toch al een rotleven achter de rug had en nu niet meer herplaatst zou worden...
Door ekoj
#920716
lekker makkelijk!
stel je voor dat je wat moeite gaat doen voor je
huisdier, misschien is het wel beter zo., als je je toch niet wilt verdiepen.
de grote verliezer is natuurlijk wel de hond,
die nu weer moest verkassen!
Door YaYa
#920724
Kan me alleen maar bij Mieuw en Ekoj aansluiten. Er is niet echt geprobeerd een oplossing te zoeken. De hond is gewoon zsm weggedaan. En dat hij bij haar broer zit, en zij hem dan nog kan zien maakt voor de hond niks uit. Dat is puur egoisme. Wat de hond betreft, kan het net zo goed een totaal anders huis zijn want hij moet weer helemaal opnieuw beginnen met wennen, vertrouwen enz enz enz
Door Mevroi Kruim
#920737
Nou, het is wel een manier om uit te zoeken of het idd iets met de hond te maken heeft. De verschijnselen zouden duidelijk af moeten nemen nu de hond weg is. Maar dan weet je nog steeds niet of het een echte allergie is of stress of zelfs beide.

Ik vind het oordeel van de da zonder nader onderzoek echt niet door de beugel kunnen. Op z'n minst had hij bloedonderzoek moeten doen, zonder enig onderzoek maar gelijk roepen dat het allergie voor de hond is vind ik ver beneden peil.

Voor de hond vind ik het erg sneu en ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom ze geen tweede da geraadpleegd heeft en een degelijk onderzoek heeft laten doen. Als 'oplossing' verdient het al weer herplaatsen van een toch al getraumatiseerde hond bepaald geen schoonheidsprijs.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door