Ik ben sinds 3,5 week rauw vlees aan het voeren.
Op aanraden van een dierenwinkelier ben ik Carnibest gaan voeren, omdat mijn hond zich zo krabde en vaak ontstoken oren heeft.
Binnen 2,5 week zag ik duidelijk resultaat. De haren groeiden weer in haar kaalgekrabde nek. Ik heb 1 week CB natuur gevoerd en 1,5 week CB Lam en rijst.
Nu kwam ik op Barfplaats terecht en dacht ik even over te kunnen stappen op ander rauw vlees.
Afgelopen donderdag heb ik Babe paardenhart gevoerd, vrijdag hart en wang, zaterdag tong (van rund of paard? dat was me niet helemaal duidelijk) en zondag runderkopvlees.
Zaterdag zat Babe al met haar kop scheef te schudden. Ik kon niks ontdekken aan haar oren, behalve dat eentje wat droog en schilferig uitzag in de schelp. Zondag brak dan de andere kant , die dus goed uitzag, door en kwam er allemaal nattigheid uit haar oor.
Vandaag ben ik naar de DA gegaan, ook omdat we voor de eerste spuit van de allergiekuur gingen.
De DA zegt nu dat het door het voer kan komen. CB is een goed hypo-allergeen voer volgens haar.
Maar wat is dan het verschil met vers vlees vraag ik me af?
Is vers vlees wat ik zelf haal niet net zo goed of zelfs beter als hetgeen fabrieksmatig wordt klaargemaakt?
Of is het dat ze niet tegen paardenvlees kan? Zijn er meer die weer jeuk krijgen en ontstoken oren na het eten van paardevlees?
Ik ben dus weer terug aan de CB en de vriezer ligt nu dus nog vol met 15 kg paardehart, wang, tong en runderkopvlees. Ik wacht eens af of ze weer hersteld met Carnibest en als ze geheel hersteld is, dan ga ik toch weer proberen of het nu daadwerkelijk aan het voer ligt.
Maar weet iemand hoe je dit moet doen? Moet je dan echt langere tijd eenzelfde soort vlees voeren, zoals paard, en dan kijken hoe ze daar op reageerd? Of toch afwisselen met het oude voer?