Maar is het voor honden ook gevaarlijk dan, die stof?
Nee...
In eerder bericht staat eerst:
Green beans not toxic
Also in July’s article, I said, “Legumes (including green beans) should always be cooked due to a toxin they contain while raw (though small amounts would not be harmful).”
Dus ..wel koken alhoewel kleine hoeveelheid van de phasine niet schadeijk zou zijn
Dat word gevolgd bij de herziening :
Correction:
This warning does not apply to green beans after all.
It is only the mature beans, such as kidney, lima, and fava beans, that contain significant amounts of toxin prior to cooking. Green beans (also called string beans, snap beans, and French beans) are immature and are fine to be fed raw.
Het gaat alleen om
de grote soorten bonen die dan WEL gekookt moeten worden omdat ze MEER phasine bevatten dan alle kleinere soorten boontjes.
Het gaat hier dus over Kidney beans ( rood,gedroogde bonen) Lima beans en Fava beans, kweet niet hoe 't in Hollands genoemd word, maar ziet er zo uit:
Kindney Beans
Lima Beans (Tuinboon?)
Fava Beans
Grote bonen moeten automaties langer gekookt worden dan kleine boontjes,
maar de soort bonen waar ze het hier over hebben worden toch niet aan de hond gegeven
of het nou rauw of gekookte is.
(Er word eigenlijk geen enkel soort gedroogde boon of erwten gegeven want bevat veel zetmeel)
Dus ALLE kleinere soorten boontjes die normaal met de schil word gekookt en gegeten, kan dus ook rauw gemalen aan de hond worden gegeven want de hoeveelheid phasin is niet genoeg om schadelijk te zijn.
Wanneer je hond rauwe bonen eet word het dus makkelijker voor je,wanneer ze geen rauwe bonen willen slikken dan gewoon heel even de kook er over,maar hoeft beslist niet heeeeel lang te koken om de phasin "onschadelijk" te maken.
Hier lusten ze ook geen rauwe boon, dus gaat er ook 'n minuutje of 2 de kook over.