- di 18 dec 2007, 20:14
#882265
[quote="Lizzy"]
Op dit moment voer je de volgende percentages, volgens mijn berekening (ik heb vis onder vlees gedaan en hele kip gewoon meegeteld als vleesbot. Zo krap komt dat niet).
42% vleesbot
22% spiervlees
24% orgaanvlees
12% groente
Je zou kunnen overdenken om supplementen bij te gaan voeren. Ik denk dan aan co enzym Q10 voor zijn hart (in overleg met de DA), een multivitamine voor honden/katten (niet omdat zijn menu er niet subliem uit ziet, dat ziet het wel. Maar tijdelijk, als extra ondersteuning kan het erg goed werken, ook zeker bij huidproblemen) en extra vitamine B complex (om dezelfde reden als multivitamine, puur als extra. Kan ook erg goed werken bij huidproblemen).
En, misschien mag ik ook wat zeggen over de visolie van de HEMA en de protexin fibre?
Ik zou zelf een keer andere visolie proberen. Want kwalitatief haalt deze visolie het niet bij bijvoorbeeld die van Solgar. Ik merk echt verschil. Ik denk dat je Brian (vanwege zijn grootte/gewicht) best iets meer geven dan ik normaal zou adviseren. Ik zou zelf de gewone mensendosering aanhouden. Tenminste, als zijn ontlasting daar niet onder lijdt (het werkt iets laxerend). Maar visolie heeft een positieve uitwerking op zowel hart als nieren als huid. Normaalgesproken zou ik me om het merk geen zorgen maken, maar in geval van Brian denk ik dat het wel uit maakt. Te meer daar visolie dus belangrijk is voor alle problemen die hij heeft (hart, nier en huid).
Protexin Fibre is perfect maar de probiotica bacterieen zijn vrij onstabiel. Ik zou hier nog extra probiotica bij geven van bijv. arkopharma of Solgar. Je kunt volgens mij ook heel goed de extra vezels gaan geven (als jij denkt dat hij die nodig heeft) in de vorm van psyllium-vezels (colon clean bijvoorbeeld) en dan de probiotca. Ik denk dat dat veel goedkoper is dan protexin + nog extra probiotica.
Je percentages zien er prima uit. Daar kan ik niks van zeggen. Je zou wat meer groente mogen geven, bij nierproblemen. Bovendien levert dat weer extra vitamine en vetzuren en chlorfyl, goed voor zijn huid. Je zou dan wat minder vleesbot en eventueel wat minder vlees/orgaanvlees kunnen geven. Ik zou zelf beginnen met iets minder vleesbot en iets meer groente.
Verder is het misschien een idee (in overleg met je DA of met Tannetje bijvoorbeeld) mariadistel aan Brian te gaan geven. Ter ondersteuning van de lever. Bij mijn weten mag dit eigenlijk gecombineerd worden met vrijwel alle medicijnen, maar zekerheidshalve zou je dat even na moeten vragen. Ik vind mariadistel echt een must, ter bescherming van de lever.
Knuffel voor Brian!
[/quote]
Nogmaals heel erg bedankt voor het meedenken. Ik heb wat zitten puzzelen en ik denk dat ik voorlopig even de volgende wijziging aanbreng. Op dit moment krijgt Brian iedere week een hele kip en 3/4 van een hele eend. Dat ga ik nu om de week doen, oftewel: de ene week een hele kip en de andere week de eend.
Dit geeft het volgende menu:
Week 1
Zondag
ochtend: 250 gram biogarde yoghurt plus fruit (meestal banaan en appel)
avond: 1400 gram eend
Maandag:
ochtend: een flinke runderstrot
avond: 500 gram runderspiervlees en 500 gram groenten
Dinsdag
ochtend: 500 gram kalkoennekken
avond: 1000 gram schapenpens
Woensdag:
ochtend: 500 gram kippennekken
avond: 400 gram hart (eend, kip, rund of lam) en 100 gram kalfslever en 500 gram groenten
Donderdag:
ochtend: 500 gram eendennekken
avond: 500 gram spiervlees (hert, geit, paard) en 500 gram groenten
Vrijdag:
ochtend: 500 gram kippennekken
avond: 750 gram vis (zalmstukken of sardientjes) en 250 gram groente
Zaterdag:
ochtend: 500 gram parelhoenkarkassen
avond: 1000 gram runderpens
Percentages:
36% RMB
22% spiervlees
24% orgaan
16% groenten
Week 2:
Zondag
ochtend: 500 gram eendennekken en 250 gram biogarde yoghurt plus fruit (meestal banaan en appel)
avond: 500 gram spiervlees (haas, struis) en 500 gram groenten
Maandag:
ochtend: een flinke runderstrot
avond: 500 gram runderspiervlees en 500 gram groenten
Dinsdag
ochtend: 500 gram kalkoennekken
avond: 1000 gram schapenpens
Woensdag:
ochtend: 400 gram hart (eend, kip, rund of lam) en 100 gram kalfslever
avond: 1 hele kip
Donderdag:
ochtend: 500 gram eendennekken
avond: 500 gram spiervlees (hert, geit, paard) en 500 gram groenten
Vrijdag:
ochtend: 500 gram kippennekken
avond: 750 gram vis (zalmstukken of sardientjes) en 250 gram groente
Zaterdag:
ochtend: 500 gram parelhoenkarkassen
avond: 1000 gram runderpens
Percentages:
34% RMB
26% spiervlees
24% orgaan
16% groenten
Gemiddeld kom ik dan op de volgende percentages uit:
35% RMB
24% spiervlees
24% orgaan
16% groenten
Over de supplementen ga ik even nadenken en overleggen.