Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Nynke
#881376
Wie heeft ervaring met Glucosamine en dan bedoel ik speciaal bij stijve gewrichten wegens ouderdom ??
Door pallas
#881386
Wij hebben het vorige week van de d.a. meegekregen voor Nox. Zij heeft last van haar heup.
Wehopen dat het goed gaat helpen want ze is nog een hele jonge hond (4jaar) en wil graag actief zijn.

Voor zover ik het weet moet je het wel een hele lange tijd geven voordat je verschil kan gaan merken.
Door Mevroi Kruim
#881497
Bij mij helpt het geen bal  >:( ik heb het een half jaar geslikt, diverse merken geprobeerd en geen effect gemerkt. Volgens de fysion zit bij mij de pijn niet zozeer in de versleten gewrichten maar in de spier- en bandweefsels eromheen. Voor echte gewrichtspijn schijnt het wel te helpen.
Door Nynke
#881539
da's inderdaad vervelend Olga !! >:( >:(

Ik hoop dat ik bij Gunnar wel wat effect merk. ::) :P
Sterkte !!!
Door Lizzy
#881648
Gunnar heeft toch nierproblemen? Ik weet niet, of ik dan glucosamine zou geven....
Door Lizzy
#881945
Nynke F schreef: Waarom niet Lizzy ?? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar !
Ik krijg zelf pijn in mijn nieren van glucosamine. Ik weet niet of dat door de natriumvrij zouten komt of door de verhoogde hoeveelheid kalium of een combi, ik heb echt geen flets idee. Bij ernstige nierproblemen wordt er wel min of meer voor glucosamine gewaarschuwd, op meerdere sites: http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat= ... on&id=8449. En: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... chten.html. Anders moet je zelf even googlen op "glucosamine gestoorde nierfunctie". En kijk ook even op http://www.glucosamine.com. Misschien dat de plantaardige glucosamine beter is in geval van nierproblemen?
Door Tanna
#887322
Lizzy schreef: Ik krijg zelf pijn in mijn nieren van glucosamine. Ik weet niet of dat door de natriumvrij zouten komt of door de verhoogde hoeveelheid kalium of een combi, ik heb echt geen flets idee. Bij ernstige nierproblemen wordt er wel min of meer voor glucosamine gewaarschuwd, op meerdere sites: http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat= ... on&id=8449. En: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... chten.html. Anders moet je zelf even googlen op "glucosamine gestoorde nierfunctie". En kijk ook even op http://www.glucosamine.com. Misschien dat de plantaardige glucosamine beter is in geval van nierproblemen?
Dankjewel, Lizzy, heel interessant!
Door celma
#890721
Hallo,
Ik heb voor mijn hond - Rottweiler 55 kg - goede ervaring met glucosamine/chondroitin 750/600 mg, waarvan 3 per dag.
Als je zeker wilt zijn of het nodig is en of je huisdier er tegen kan er tegen kan (en de juiste hoeveelheid !) raadpleeg dan een touch-for-health therapeut = toegepaste kinesiologie. Die kunnen dat zo testen.
Tip: koop het spul in U.S.A. bij Puritan's Pride (www.puritan.com) het kost -zelfs met verzendkosten en invoerrechten - maar een fractie van wat het hier kost. Succes er mee.
Celma
Door Chubby
#890753
Ik geef onze Simba (9 jaar, kreupelde bij regenachtig weer, 16 kg) sinds een paar weken dagelijks 2 tabletten Glucosamine Chondroitine -grote potten van De Tuinen, toen met 50% korting, ik weet niet of die aanbieding nog steeds geldt- en zie duidelijk verbetering.
Door Borke
#890805
Onze DA adviseerde voor onze oudste poes glucosamine toen hij zag hoe stram ze loopt.
Hi deed dit op grond van zijn goede evaringen met een dieetvoeder van Royal Canin, maar hij weet dat ik vers vlees voer. Hij adviseerde mij aan haar 300 mg per dag te geven (ze weegt 5.5 kg).
Hij zei dat hij met een maand al resultaat verwachtte te zien. Ik ben er net mee gestart, dus weet nog geen resultaat.

Onze poes is nierpatiente (niet ernstig, we waren er vroeg bij) en ze slikt daar al 4 jaar Fortekor voor en eet vers (natuurlijk eet ze geen nierdieet, ze heeft een voedselintolerantie).
Door Nynke
#890977
Ik ben toch begonnen met de Glucosamine voor Dieren van De Tuinen en merk ongelooflijk veel verbetering !!Gunnar rent weer !!! ::) En als hij een leuke hond in de verte ziet, draaft hij weer net als Bonfire (paard) geweldig !! :D Ik heb nog niet het idee dat zijn nieren er slechter van worden, zijn drink- en plasgedrag is niet verslechterd. Het is natuurlijk een oude hond, dat is misschien anders dan een jonge hond met nierproblemen.
Gebruikersavatar
Door HannekeKjell
#906835
Kjell wordt over 2 weken 9 en is na lange wandelingen vaak stijf (na het slapen), is het dan verstandig om dit te gaan geven? Of beter voor gebruik altijd eerst langs de DA?
Bij de standaard rondes van een uur is er niet veel aan de hand, als het echt langer wordt wel.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door