Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door macgirlie
#866302
Vandaag viel het me nog eens extra op als ik met de boys wandel. Pepper die echt een beetje als een wat bejaarde man loopt te sjokken en JayJay die met zijn staart in de lucht echt parmantig en lichtvoetig loopt te stappen (hij zou zo in de dressuur kunnen). Nu woont er hier vlakbij een fysiotherapeut voor honden.... en ik overweeg eens met Pepper daar naar toe te gaan. Afgezien van het beetje sjokken heeft hij momenteel geen problemen met lopen mits het niet te lang is, maar wellicht heeft de fysiotherapeut wat adviezen en/of oefeningen? Bij Pepper is toen hij twee was HD geconstateerd maar de specialist vond een operatie te vroegtijdig (hij wordt in januari 5 jaar). Wie heeft er ervaring mee?
Laatst gewijzigd door macgirlie op ma 03 dec 2007, 12:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door macgirlie
#866849
Nou, hier geen ervaringsdeskundigen dus... Maar ik heb wel een afspraak gemaakt voor maandag 3 december. Ze werkt samen met een homeopatische dierenarts in Nieuwerkerk a/d IJssel, dat vind ik wel fijn voor het geval ze nog andere problemen constateert.
Ik ben erg benieuwd wat ze van hem vindt.... jullie horen het tzt wel.
Door hellenbanjerbo
#867424
ik heb (gelukkig maar) geen ervaring met HD. wel ben ik met banjer die arthrose heeft aan 1 heup vanwege een verkeersongeluk een tijd naar een fysiotherapeute geweest. zij heeft mij voorgedaan hoe ik haar kan masseren en waar ik op moet letten. het heeft ons allebei goed gedaan dus prima dat je een afspraak hebt gemaakt. ben benieuwd naar je ervaringen.
Door nelb
#867553
Een van mijn oudjes loopt moeilijk. Ik ben met hem naar een dierenfysio geweest en merkte dat hij het prettig vond en zeker heb ik verbeteringen gezien. Hij kon, bijvoorbeeld,  zijn pootje niet meer optillen en doet dat nu weer vrij regelmatig. Het verschil is ook goed voelbaar, was ie eerst stijf en stram, hij is nu wat "losser" geworden.
Het gaat niet "over" maar beter is het in ieder geval wel geworden.
Ook zij heeft me geleerd hoe ik hem zelf een beetje massage kan geven.

Een positieve ervaring.

Nel
Door macgirlie
#873368
Nou ik ben vanmorgen met Pepper naar de fysiotherapeut geweest. Ze heeft hem goed bekeken en bevoeld en denkt dat ze wel wat met hem kan nu hij nog vrij jong is.
Hij heeft diverse pijnpunten in zijn rug zitten en ook zijn bindweefsel zit erg vast. Verder gaat ze werken aan de spieren op zijn achterhand omdat hij nu al zijn kracht uit het voorste deel van zijn lichaam haalt. Op den duur kan dat leiden tot beschadiging van zijn kruisbanden of een nekhernia. Ze heeft hem gemasseerd en mij ook geleerd hoe ik hem moet masseren. Voorlopig heb ik vier afspraken en hij krijgt ook acupunctuurbehandelingen.
Al met al een hele nuttige en leerzame ervaring want ik heb nu ook gezien op welke pijnsymptomen (bijv. smekgeluiden) ik moet letten tijdens een massage. Pepper is best heel braaf geweest, ondanks dat sommige dingen pijnlijk waren. Hij kan de komende dagen wel wat extra stijf zijn en wat pijn hebben. Verder adviseert ze Dysplavetsem van VSM als onderhoudsmedicatie dus dat ga ik ook nog even halen.
17 december gaan we voor de 2e behandeling.
Door Anya
#873532
Goed, dat je gegaan bent. Ik lees je topic nu pas. MIjn hond die is vorig jaar aangereden. Hierdoor was er een heup uit de kom en de ander heup was gebroken. Ze heeft nu nog last van de "oude" fractuur. Hoewel de dierenartsen er geen heil inzagen ben ik in mei 2007 toch begonnen met fysiotherapie. Ik heb daar dus geen moment spijt van gehad. Voor fysiotherapie gaf ik bij pijnaanvallen methadon. Sinds zij fysiotherapie heeft is zij zo vooruit gegaan. Ook heeft ze geen pijnaanvallen meer. Als Cis weer wat last heeft, krijgt ze een behandeling en dan kan ze er weer weken tegenaan.

Ik hoop dat jou hond hier veel baat bij heeft.
Door macgirlie
#896336
Pepper heeft inmiddels zijn 3e behandeling gehad en de fysiotherapeute zag al wel een verschil. Hij belast tijdens het lopen zijn achterpoten al iets meer. Daarbij even vermeld dat hij nu ook Spiersupport van de Groene Os en Dysplavetsem van VSM krijgt. Omdat het wat beter ging heeft ze nu ook wat dieper doorgepakt met de massage en dat vond meneertje duidelijk niet leuk gezien zijn gedrag. Maar hij laat het gelukkig verder wel toe.
Door Laura2004
#896364
Dit klinkt wel goed toch?

Een beetje sneu dat hij de massaga niet zo prettig vond, maar ja, het lijkt er op dat hij er baat bij heeft. Heeft hij na zo'n sessie niet een paar dagen meer last? Ik had dat nl wel meestal als ik bij de fysio was geweest.

Hopelijk gaat het nu alleen nog maar de goede kant op!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door