Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#865548
Even een vraag wat het verschil nu eigenlijk is hierin? Noah's rug staat heel soms wat bol, is nooit geweest, en de da voelde niks vreemds en het is ook pas sinds kort, en hij zei dat als ik het echt zeker wilde weten ik naar Dhorit Aharon (kreupedier) moest gaan, zij is orthomanueel therapeut, maar wat doet dan een ostheopaat en wat doet een orthomanueel therapeut?
Heeft er iemand btw ervaring met Dhorit?
#865552
Een orthomanueel therpeut zet wervels en gewrichten recht.
Een osteopaath doet dat ook maar heeft ook een system dat breder werkt, het is een complete geneeswijzen en ze werken ook veel met spieren en vloeistofstromen. En beinvloeden op die manier ook de inwendige organen. Voor zover ik begrepen heb, ik weet het ook niet precies.
#865582
Hitam schreef: Een orthomanueel therpeut zet wervels en gewrichten recht.
Een osteopaath doet dat ook maar heeft ook een system dat breder werkt, het is een complete geneeswijzen en ze werken ook veel met spieren en vloeistofstromen. En beinvloeden op die manier ook de inwendige organen. Voor zover ik begrepen heb, ik weet het ook niet precies.

ik denk dat je het wel goed verwoord hebt zo. Een osteopaat werkt ook op spiergroepen, organen etc. Ze zorgen dat het skelet voldoende beweeglijk is zodat zowel botten, spieren als organen optimaal kunnen functioneren.
#865724
Ja, ik heb positieve ervaringen met Dorit Aharon, een onze oudste teckel van 13jr begin dit jaar. volgens mijn eigen da had ze last van de rug en kreeg ze allerlei pijnstillers en injecties. Injecties hielpen niet, ben toen naar Dorit gegaan, bleek dat ze voor kreupel liep en dat haar linker schouder een slijtage/artrose plek had. Verder geen last van haar rug. Loopt nu weer lekker de rondjes mee met de andere teckels, dat had ik echt nooit meer verwacht.  Ook een andere teckel (9 jaar)van ons bleek een verdraaide nekwervel te hebben, rechtgezet en hij doet weer als vanouds. Weer een andere teckel (12 jaar)van ons bleek een soort knikje in de linkerschouder/opperarm te hebben, een plek die ze dus regelmatig overbelast door springen en rennen. Deze laatste 2 teckels zijn ook bij mijn eigen da geweest alwaar ze alleen maar pijnstillers voorgeschreven kregen en verder wisten ze t ook eigenlijk niet, ja iets vanuit de nek.Weer een andere teckel die ik daar naar toe heb verwezen:voorpoten bleken naast het lichaam te staan, wijdbeens dus. Dit door een trauma vorig jaar al nota bene. Teckel had pijn, door haar eigen da naar de Uithof verwezen, daar is ie helemaal nagekeken, niets kunnen vinden. Toen ze op mijn aanraden naar Dorit was gegaan, bleken zijn voorpoten naast het lichaam te staan. Ze heeft ze weer teruggezet. De spieren moeten zich dus weer helemaal opnieuw gaan aanpassen, de hond is erg opgeknapt en loopt alweer als vanouds te rennen. Als ik hier ook iets krijg met de teckels wat hun skelet betreft, ga ik nu direkt naar Dorit toe. Zij is een dierenarts, gespecialiseerd in dit soort problemen.
#866182
Ik heb positieve ervaring met osteopatie bij wandor.

Ik zat destijds ook te twijfelen tussen aharon en naar de osteopaat gaan, maar nadat ik aharon had gebeld (ze klonk niet erg vriendelijk, ik had er geen goed gevoel over) ben ik toch voor de osteopaat gegaan, en dat was een goede keuze.
#866231
Hier ook goede ervaringen met Dorit alhoewel ze het probleem met Jesse nooit op heeft kunnen lossen, dat heeft Viktor Hoogma gedaan ;) Maar Jesse knapte wel altijd op als ze bij Dorit geweest was. Dorit zei ook eerlijk na 6 behandelingen dat ze dit niet op kon lossen.

P.S. ze kan idd stug/onaardig overkomen door de telefoon maar in de praktijk is ze echt een heel aardig mens.
#866375
Ok, dus als het alleen de rug zou zijn, is Dhorit een goede oplossing. Het is nu niet zo dat ik a la minute daar heen moest van de da, eigenlijk helemaal niet zelfs, maar hij kent me en ik wil altijd weten WAAROM ze dan soms met een iets bolle rug loopt, dus vandaar.
Bedankt allemaal voor de uitleg!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door