Moderator: Lizzy
Willemijn schreef: Hoe drogen jullie het vlees?Ik heb nu kipfilet en kippehartjes gedroogd. De oven staat op 50 graden, de droogtijd is tussen de 6 en 8 uur. Kippehartjes blijven wat vetter, is mij gebleken.
Ik bedoel: op welke stand, hoelang, zijn alle soorten vlees geschikt, hoelang is het houdbaar?
*Natasja* schreef: Ik heb nu kipfilet en kippehartjes gedroogd. De oven staat op 50 graden, de droogtijd is tussen de 6 en 8 uur. Kippehartjes blijven wat vetter, is mij gebleken.Oven gewoon dicht? Of stukje open voor het vocht.
Willemijn schreef: Oven gewoon dicht? Of stukje open voor het vocht.Stukje open, heb ik uit ervaring geleerd Mijn ovendeurtje blijft uit zichzelf niet openstaan, dus ik doe er altijd een ovenwant tussen. Een kiertje is al voldoende. Oh ja, en het is verstandig om bakpapier onder het vlees te leggen.