Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door mcSnurk
#855269
uit de endoscopie bij onze hond is gebleken dat hij een maagontsteking heeft. hiervoor heeft hij Ranitidine gekregen, een maagzuurrremmer en hij mag op het moment alleen gekookte kip met aardappels eten omdat zijn maag zo geïrriteerd is. na zijn echo kwamen er haarballen naar buiten en daarna kwamen met de puree ook nog veel haren mee dus ik hoop dat dat zijn probleem was. nu is hij eerst door de DA behandeld met prednison omdat het volgens hem zijn darmen en imuunziekte was. hier reageerde hij heel slecht op. nu gaat het met die Ranitidin weer mis. hij zakt helemaal weg, ligt helemaal slap en laat urine lopen. de specialist gebeld en het kon niet aan het medicijn liggen. maar ik geloof het niet. vanmiddag krijgen we de uitslag van de biopsien. maar weet iemand een alternatief voor Ranitidin. of kan een maagontsteking ook vanzelf overgaan
Laatst gewijzigd door mcSnurk op ma 15 feb 2010, 14:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Mevroi Kruim
#855523
Jeetje, dat klinkt toch niet goed! Ranitidine heeft wel een aantal mogelijke bijwerkingen maar zo erg is het normaal gesproken toch niet, het is een middel dat voor mensen in de vrije verkoop is. Het zou natuurlijk de interactie met de prednison kunnen zijn, dat is ook niet 1 2 3 uit het lichaam, maar dat zou de da moeten weten.

Mijn ervaring met maagontstekingen is dat ze uit zichzelf meestal erger worden helaas. Bij mensen is een ontsteking ten gevolge van bv medicijnen (heb ik) met zuurremmers meestal wel in de hand te krijgen maar ik weet niet hoe het bij honden zit. En bij mensen heeft een maagontsteking vaak een bacterie als oorzaak, maar alweer, ik weet niet hoe dat bij honden zit. Dat zijn zaken die ik bij de specialist zou navragen in jouw geval.

Een dieet van gekookte kip met aardappels kinkt mij niet erg gezond in de oren eerlijk gezegd. Aardappels staan erom bekend dat ze voor de hond niet echt makkelijk te verteren zijn dus het idee daarachter is mij duister. Rauw voer heeft sterk maagzuur nodig om te verteren dus dat je nu ff gekookte kip geeft vind ik logisch maar ik zou zelf geneigd zijn om die piepers maar zelf op te eten.

Ik zou als ik in jouw situatie zat contact opnemen met de specialist en uitsluitsel vragen. DIt is echt niet normaal.
Door mcSnurk
#855991
We waren gisteren bij de specialist. Uit de onderzoeken en biopsien was een middelzware maag/darm ontsteking gebleken waarschijnlijk veroorzaakt door een voedingallergie. het zou ook nog kunnen dat hij verkeerd reageerd op de bacterien in zijn darmen maar daar ging hij niet vanuit. Hij had inderdaad een allergische reactie op de Ranitidin. omdat hij ook zo erg reageerde op de prednisolon wil de specialist het even zonder medicijnen proberen en niks overhaast doen want hij lijkt zich zonder pillen heel goed te voelen. De kip verdraagt hij blijkbaar als eiwit en de aardappels krijgt hij, als ik het goed begrijp, zodat hij zijn voedingsstoffen binnenkrijgt en er op de aardappels, koolhydraten, geen allergische reactie zou komen. Als bij hem alles een beetje stabiliseert kunnen we andere dingen gaan toevoegen maar die maag moet even tot rust komen. Jongens, ik weet ook niet of het allemaal klopt maar het klinkt logisch en ik durf hier zelf niet aan te gaan sleutelen.
Laatst gewijzigd door mcSnurk op ma 15 feb 2010, 14:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door roksefloks
#856088
Zo zie je maar weer dat elke hond anders is. Mijn Roxy reageerde goed op Ranitidine terwijl ze ook al jaren prednison slikte.
Maar zij reageerde weer heer averechts op Imuran.
Wat een dierenarts ook voorschrijft, als baasje dien je altijd alert te zijn op bijwerkingen.

Ik hoop dat Ayuk snel opknapt. :-*
Door bas rouge
#856143
Wat waren de klachten van jouw hond waardoor jullie besloten tot een endoscopie?

Beterschap voor Ayuk!
Door mcSnurk
#856343
Ayuk had al een hele tijd buikrommelen en dit werd steeds erger, hij had dan buikpijn. Nadat hij de enting en een wormkuur kreeg werd hij hartstikke ziek.  Na probiotica ging het weer even maar het pruttelen kwam weer terug en hij begon ook te kwijlen. Probiotica en de brokken van de DA hielpen niet meer en op een gegeven moment begon hij te spugen. Bij de DA bloedtest laten doen. volgens de DA bleek hier duidelijk een imuunziekte uit en kreeg hij prednisolon.  Eerst een hoge dosis en daarna een hele lage. Hier reageerde hij heel heftig op. Op jullie tip zijn we bij Biomentor voor een second-opinion geweest die ons op het spoor zette van een voedselallergie.  Volgens onze DA was het dat niet en als wij zouden stoppen met de medicijnen zou Ayuk steeds zieker worden en kon hij hem dan niet meer helpen. De volgende dag spuugde Ayuk bloed en zat er bloed in ontlasting en urine. Meteen een afspraak gemaakt bij een gastro-enteroloog, en gestopt met die brokken en de prednison. Die heeft eerst een echo gemaakt en uitgebreide bloed- en ontlastingonderzoeken en omdat er toen nog mogelijke oorzaken overwaren adviseerde hij een endoscopie i.v.m. biopsien, en omdat Ayuk na de echo veel haren poepte om te kijken of er niks meer in de maag zat, of geen beschadigingen.
Wat wij het allerergste vinden is dat wij al maanden tegen de DA zeiden dat Ayuk zuurbranden had en geen witbrood verdroeg maar hij wist ons steeds te overtuigen dat hij gelijk had. Als dit forum er niet was geweest hadden we hem nog steeds geloofd en was Ayuk er door die prednisolon misschien niet meer geweest.
Laatst gewijzigd door mcSnurk op ma 15 feb 2010, 14:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Door mcSnurk
#857075
Lijkt wel een andere hond!!!Als we niet zeker wisten dat hij ziek is en alleen maar aardappel/kip krijgt. Zonder medicijnen lijkt hij zich hartstikke goed te voelen. Speelt, heeft zijn gekke 5 minuten, probeert op zijn rug liggend met zijn bal te spelen, is overal bij, heeft een hoop praatjes en goeie zin en rukt me een arm uit met zijn flostouw. Hij kwijlt ook al een tijdje niet meer dus we denken dat de zuurgraad in zijn maag omlaag is. Heeft ook geen diarree, spugen of buikrommelen. hij heeft alleen wat minder uithoudingsvermogen als vroeger maar wat wil je na maanden ziek zijn. Ik begreep dat jij ook iets dergelijks aan de hand hebt?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door