Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Ivonne
#84372
de uitslag van de bult van Bas was niet echt goed; hij heeft een mastocytoom. Dit viel me erg rauw op mijn dak want ik had totaal geen rekening gehouden met een kwaadaardige tumor. Vrijdag wordt dit ding weggehaald en voor verder onderzoek opgestuurd.

Wie kan me hier verder nog wat over vertellen? Ik zal ook ff op internet zoeken.
Door Lizzy
#84376
Gatverdamme Ivonne..... dit is echt vreselijk voor je..... Ik zit hier in mijn boek "Small Animal Clinical Oncology" te lezen en heb even een vraag... Is de tumor een mooi afgescheiden/rondvormig ding?
Door Ollie
#84379
:o Oh jee! Wat rot voor je zeg, ik kan me voorstellen dat je dat rauw op je dak kwam! Ik heb 2 boxers gehad met tumoren, die ene heb ik drie keer laten opereren, en toen ze 9.5 jaar was hebben we haar moeten laten inslapen omdat er geen vel meer over was om het weg te halen. Dat hebben we toen niet laten onderzoeken verder! De tweede boxer had ook een tumor ook aan de melkklieren net als onze eerste, maar die konden we niet laten opereren omdat ze een ernstige hartafwijking had. :-\Die hebben we in moeten laten slapen en was nog geen 6 jaar oud. Maar nou komt het bij boxers ook heel veel voor he!

Heel veel sterkte en beterschap met bas! :-*
Door Sander
#84381
Ivonne schreef: de uitslag van de bult van Bas was niet echt goed; hij heeft een mastocytoom. Dit viel me erg rauw op mijn dak want ik had totaal geen rekening gehouden met een kwaadaardige tumor. Vrijdag wordt dit ding weggehaald en voor verder onderzoek opgestuurd.

Wie kan me hier verder nog wat over vertellen? Ik zal ook ff op internet zoeken.
Wacht maar even rustig het onderzoek af, voordat je helemaal in de stress schiet.
Een tijdje terug had Gijs ook een mastocytoom (in z'n balzak). De DA heeft die verwijderd en opgestuurd. De mastocytoom was wel licht kwaadaardig, maar het gezwel was goed ingekapseld en de DA had voldoende omliggend weefsel verwijderd. Verdere problemen valllen niet te verwachten.
Het kan dus ook best meevallen.
Door tieneke
#84383
Jeetje Ivonne wat vreselijk!
Laten we met zijn allen hopen dat het goed te verwijderen is en dat hij nog heel lang bij jullie mag blijven!
Sterkte :-*
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#84385
ik ben nu wel weer rustig maar net ff niet. Het is nu een kwestie van dat ding weghalen en daar de uitslag van afwachten, pas dan weten we meer (bijv. in welk stadium dit zit en dat is van belang om te weten wat verder te doen)
Door Lizzy
#84388
Volgens dit boek is het een zeer veelvuldig voorkomende kankersoort bij honden (en bij katten). De overlevingskansen hangen af van de vorm van de tumor (mooi gedefinieerd of niet) enzovoorts. Qua therapie wordt er gesproken over operatie en bestraling.

Misschien is het geen gek idee om contact op te nemen met Johan de Vos van de http://www.ottenhorst.nl (Terneuzen) of Arno Roos van de http://www.dierenkliniekkorteakkeren.nl/ (Gouda).

Johan de Vos is DE specialist op gebied van kanker (in Nederland en omgeving). En Arno is een van de dierenartsen die hij een aantal jaren geleden heeft opgeleid. Johan heeft trouwens door heel Nederland DA's opgeleid op gebied van kanker bij huisdieren.

Pffff, Ivonne, heel veel sterkte meis.
Groetjes, Lizzy
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#84390
Bedankt Lizzy, ik zal de uitslag eerst maar even afwachten (maar wachten duurt zoooooooo lang) en dan indien nodig contact op nemen met die kliniek.
Gebruikersavatar
Door chooky
#84392
Heel veel sterkte Ivonne, wat een rotnieuws.
Hopen dat het inderdaad allemaal goed te behandelen en weg te halen valt. Ik duim heel hard!!!!
:-* :-* :-*
Gebruikersavatar
Door Hitam
#84396
Mastocytomen zijn niet perse kwaadaardig. Inderdaad weg laten halen en opsturen.
Ze kunnen hardnekkig terugkomen en steeds kwaadaardiger worden maar dat hoeft niet.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door