Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door tine
#839752
Sinds een paar weken heb ik een poes opgenomen met een medisch verleden zeg maar.......Ze heeft last van jeuk en krabt dan de zijkanten van haar kop helemaal open.......Ze heeft in principe de hele mallemolen van testen gehad: allergietesten,schimmelkweken, bloedonderzoeken, bezoek huidspecialist.Heeft alle hypoallergene voeren gehad( ze eet nu vers). Tenslotte is ze gesteriliseerd en toen stopte haar jeuk en had ze een mooie volle vacht. Geen open plekken meer aan haar kop.

Tot enige tijd geleden.....Ze begon weer plekken te ontwikkelen en niet zo'n klein beetje ook...Naar de da  en die heeft haar een kuurtje prednoral gegeven en ze knapte daar natuurlijk van op. Op dit moment heeft ze weer plekken.......Een homeopatische da heb ik hier niet erg dicht in de buurten .......Is er iemand die mij van enige tips kan voorzien???
Door Femke
#839754
pffff dit klinkt heel ingewikkeld.....het enige wat ik kan bedenken is de weerstand zo hoog mogelijk houden.
Is er onlangs iets veranderd (van bijvoorbeeld wasmiddel, schoonmaakmiddel, kattengrit, halsbandje, noem maar op....)
Door Mieuw
#839766
Je kan ook om een verwijsbrief naar een kattengedragsspecialist vragen.
Dit zou ook zomaar stress kunnen zijn, en zo'n gedragsspecialist kan je daarmee wellicht beter helpen.
Door Marlijn
#839778
Ik moest ook meteen aan stress denken...

En aangezien ze medisch al uitgebreid onderzocht is lijkt het me een grote kans dat er iets anders aan de hand is.

Succes!
Door tine
#839852
is er ook een homeopatisch middel dat de stress iets kan verminderen... Ze lijkt overigens niet gesresst. Doet in mijn ogen normaal: speelt gewoon,eet met de hele groep mee is aanhankelijk en zo......

Kent iemand een kattengedragsspecilaist in het noorden?
Door karin2
#839854
krabt ze ook weer of word ze "gewoon" kaal ?

als ze kaal worden kan het best hormonaal zijn door de sterilisatie ,komt dan vanzelf weer goed .

weet niet of ze van hormonale kaalheid ook jeuk kunnen krijgen  :-\
heb bij mijn kalende poes nooit jeuk gezien de periodes dat ze kaal word (meesztal in de winter  ??? in de zomer heeft ze een prachtige pels  ::) )
Door Mieuw
#839862
tine schreef: is er ook een homeopatisch middel dat de stress iets kan verminderen... Ze lijkt overigens niet gesresst. Doet in mijn ogen normaal: speelt gewoon,eet met de hele groep mee is aanhankelijk en zo......

Kent iemand een kattengedragsspecilaist in het noorden?
Het noorden van Noord-Holland of het noorden als in Groningen/Friesland?
Ik kan het wel voor je opzoeken, maar wellicht kent je DA ook wel wat mensen. Overigens werkt het merendeel van de gedragsspecialisten alleen op doorverwijzing, omdat ze zeker moeten weten dat alle medische oorzaken uitgesloten zijn.

Of er ook een homeopatisch middel tegen stress is weet ik niet (zal er vast wel zijn, maar ik ken het niet), maar persoonlijk zou ik áls het stress is, niet zelf gaan dokteren maar de óórzaak van de stress opzoeken en dat voor de kat verbeteren. Dan pak je namelijk de bron aan, ipv de symptomen.
Door tine
#839918
Ze is vorig jaar gesteriliseerd. Kan het dan zo lang nawerken?


Ik bedoel inderdaad een specialist in het noorden van groningen /friesland.

Lijkt me erg Moeilijk om oorzaken van stress te vinden,maar het lijkt me niet verkeerd om het haar wat aangenamer te maken toch? En natuurlijk daarnaast uitzoeken waar het vandaan komt......

Ze heeft zover ik weet altijd jeuk gehad, tot het moment dat ze gesteriliseerd werd. Het zijn gewoon van die lelijke plekken weet je. En ze heeft er natuurlijk last van. Tijdens het kuurtje prednoral knapte ze echt op,maar ja.................daar wil ik haar eigenlijk niet aan hebben.
Door karin2
#839922
Mijn kattin is al zeker een jaar of 6 gesteriliseerd en 3 jaar geleden is het begonnen ze word kaal ,meestal in de winter.
ze wast zich wel fanatiek maar krabt niet en schijnt geen jeuk te geven .
kaal worden (kale plekken vnl op buik en flanken is een bekent verschijnsel bij gesteriliseerde katinnen er bestaan inentingen voor (hormonen ) waar het dan mee overgaat maar het kan weer terugkomen  :-\
na een tijdje gaat het meestal ook vanzelf over dus ik kies ervoor om Niet te behandelen .
als de kat erge jeuk heeft moet er natuurlijk naar een oplossing gezocht worden  :-\
Door Marlijn
#839955
Stress kan in een klein hoekje zitten...

Er bestaat ook back-bloesem therapie.
Maar ook daar moet je wel eerst wat meer weten over de oorzaak.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#840056
Wat ik zou doen: eerst kijken of het iets in het voer is. Dus een eliminatiedieet met vers. Dat houd in: een eiwitbron (kalkoen, geit, paard, struisvogel oid) zoeken die ze nog niet eerder gehad heeft en die geven.

En als dat geen verbetering geeft ontgiften en probiotica erbij geven. En pas daarna iets homeopathisch of kruiden.
Door tine
#840208
Ze eet op dit moment vers. Dan toch nog een eliminatiedieet?Ze eet geen brokken meer.

Ontgiften met wat doe je dat dan? Hoe gaat zoiets in zijn werk?
Door Mevroi Kruim
#840321
tine schreef: Ze eet op dit moment vers. Dan toch nog een eliminatiedieet?Ze eet geen brokken meer.

Ontgiften met wat doe je dat dan? Hoe gaat zoiets in zijn werk?

Ook in vers voer kan iets zitten waarvoor ze allergisch is. Vaak zit er graan in kvv en daarvoor zijn veel dieren allergisch. Maar ze kan ook allergisch zijn voor de veel in kvv gestopte dieren kip of rund, of voor een andere diersoort. Om dat helder te krijgen moet je idd alsnog een eliminatiedieet doen, en wel met een eiwotbron die ze nog nooit gehad heeft en waarvoor ze dus nog geen allergie ontwikkeld kan hebben.

Ontgiften kan met groene leem en/of met chlorella. Met die middelen haal je restanten gifstoffen uit het lichaam die achtergebleven zijn van de brokken, of van ziektes oid.
Door tine
#840369
Dus ik zou kunnen proberen om van bijv. kvv de eendvariant te voeren en daarnaast chlorella om gifstoffen uit haar lichaam af te voeren?

Hoeveel chlorella zou ze dan moeten hebben? Alleen chlorella of ook nog andere versterkende middelen?

Ik wil haar zo graag helpen.....
Door Mevroi Kruim
#840381
Ik zou zelf geen kvv als eliminatie-dieet gebruiken tenzij ik heel precies wist wat erin zit. Als die eend-versie uitsluitend uit eend bestaat dan is het een geschikt voer, maar als er stiekem bv toch rund of kip inzit dan al niet meer, laat staan als er ook nog graan in zit. Dus kvv eend prima, maar alleen als je echt weet dat het alleen maar eend is en niks anders.

Als ik een eliminatie-dieet zou gaan voeren dan zou ik het ook zorgvuldig aanpakken en precies willen weten wat ik voer. Anders kan ik nooit zien of ze een voedsel-allergie heeft en zoja, waarvoor dan precies. Dus ik zou zelf verse eend kopen en die voeren. En ik ben zo'n pietje-precies, ik zou met vleesbot en spiervlees beginnen, dus bv vleugels, poten en/of karkas, geen orgaan oid, en pas als dat goed gaat orgaan toevoegen. Zo weet ik dan gelijk of ze bv allergisch is voor orgaan.

Het hoeft natuurlijk geen eend te zijn, het kan ook een ander beest zijn mits ze dat nog nooit gegeten heeft. En je begint met 1 diersoort om te kunnen zien of dat verschil maakt voor haar. Scheelt het helemaal niks dan kun je ervan uitgaan dat ze geen voedselallergie heeft maar dat er iets anders aan de hand is.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door