ik ben nog steeds hard bezig verschillende gevarieerde barfmenus voor sien te bedenken, die ook nog voor mij (arme student zonder arbeid) te betalen zijn.
sien houdt van vissen en zwemmende dingen, dus af en toe een vis op het menu zal ze niet erg vinden.
ik eet zelf geen zwemmende dingen, dus ik heb er niet zoveel idee van.
meestal koop ik voor sien daarom een blikje zwemmende dingen (soms tonijn op water of goedkope zalm, vandaag een blikje sardientjes op olie gekocht, en ik heb wat blokken witvis in de vries liggen; die vindt ze niet zo, maar op zich wel te eten).
nu zag ik laatst bij de miniheijn dat ze rauwe (gekoeld en in de vries) zeevruchten hebben.
lijkt me erg leuk voor sien.
maareh, hoe ga ik dit in een barfmenu toepassen?
geldt het idd als spiervlees?
moet ik dat niet te vaak voeren ivm overmaat aan bepaalde vitamines?
zal ze het wel lusten?
hoeveel gram per week dan ongeveer?
en garnalen gepeld of ongepeld (rauwe heh)?
of kan ik het ook eerst eens uitproberen met een bakje uit de koeling?
daar zitten (volgens mij rauwe, misschien wel gekookt?) verschillende zeevruchten in:
garnalen, mossels, intvisonderdeeltjes, etc.
vissen en andere zwemmende dingen zijn niet goedkoop, dus ik zou graag eerst zoveel mogelijk informatie willen hebben met zeedingen en barf, voordat ik iets daarvan haal.
er zit bij mij op de dappermarkt een visboer.
de lucht die daar vanaf komt, ruikt niet altijd naar zee (meestal eigenlijk naar rotte vis, ik moet er altijd bijna van braken).
ondanks dat ik zelf geen vissen eet, weet ik wel dat een vis niet naar rotte toestanden moet ruiken, maar hoe kan ik helemaal objectief de toestand van de vis beoordelen (owja, ik ben slechtziend, dus de ogen doen t niet helemaal optimaal, en dode vissen maken helaas geen geluid)?
ot is niet zo van de vis, maar hapt soms een beetje tonijn uit blik mee.
zou zeevruchten ook iets voor ottepot zijn?
owja, en stel ik koop eens een kreeft in een gekke bui.
ik neem dat deze dan ook rauw gegeten dient te worden.
hoe bereid ik die dan? levend in de vries? of laten doodgaan op t aanrecht?
geldt dan dat als vleesbot? ondanks dat t bot aan de buitenkant zit ipv aan de binnenkant ???