Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Eeffie
#836299
Hallo allemaal,

Wij spelen met het idee om een er een hondje bij te nemen. Ook een Manchester Terrier, maar dan een bijna 2 jaar oud (gesterilliseerd) teefje.
Morgen gaan we kijken bij haar en haar huidige baasjes. Ik weet al wel dat zij een huisstofmijtallergie heeft en daar nu om de 2 weken voor ingespoten moet worden.

Zijn er dingen die ik moet weten over deze allergie? Heeft iemand nog tips of adviezen waar ik naar moet kijken of vragen??

Het is de bedoeling dat zij net als Terry over gaat op KVV met aanvullend BARF. Ik weet niet wa zij nu eet, maar zoals hier beschreven staat, moet de algehele gezondheid eerst goed zijn.

Ik hoor graag van jullie!
Laatst gewijzigd door Eeffie op wo 14 nov 2007, 08:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Femke
#836316
ik zou het beestje lekker overzetten op KVV en langzaam overgaan op barfen.

Waarin uit de huisstofmijt allergie zich? Huidproblemen? Luchtwegen?
Door Borke
#836470
Ik heb zelf een huisstofmijtallergie, een behoorlijk ernstige.
Als je een echt 'dierenhuis' hebt met gladde vloeren, leren stoelen/banken, geen gordijnen, geen kleden, wasbare matten, wasbaren hondenmand/kussens etc. dan is je huis maximaal gesaneerd. Is dat niet het geval, dan kan ze flinke klachten krijgen.

Overigens gebruik ik er zelf geen medicatie meer voor, dat moet met een hond toch ook haalbaar zijn?
Door tt-tjes
#836522
Dat gaat niet altijd op hoor Astrid, ik heb ook een maximaal gesaneerd huis en bij Balou steekt het toch regelmatig de kop op.
Door Deesje
#836533
ik ben zelf werkzaam als longfunctieass int ziekenhuis (mensen) maar heb me een tijdje bezig gehouden (vanuit mijn achtergrond als fysio) met bioresonantietherapie.. dit is allemaal een beetje 'zweverig' maar werkt wel vaak tegen allergien..

het komt erop neer dat t lichaam (zowel mens als dier) bepaalde energie-stromingen heeft, en zo hebben stofjes dat ook.. bij een allergie botst dit en bij bioresonantietherapie proberen ze dit te voorkomen, met vaak goed resultaat.

het mooie is dat het ook voor dieren bestaat.. tis niet belastend geen injecties en desensibilisatie-troep enzo gewoon proberen.. (baat t niet dan schaadt t niet... althans miss n beetje in je portemonnee..)

das miss een optie?
Door Borke
#836603
tt-tjes schreef: Dat gaat niet altijd op hoor Astrid, ik heb ook een maximaal gesaneerd huis en bij Balou steekt het toch regelmatig de kop op.
Ik denk dat je er alleen een forse verbetering mee zou kunnen zien vanuit een "vloerbedekking-huis".

Ik moet er wel bij zeggen dat ik er zelf ademtherapie voor heb gevolgd en dat lukt natuurlijk met een hond niet  ???

Hoe komt een hond nou aan zo'n allergie... net zo stom als een mens waarschijnlijk...
Door Eeffie
#836737
Bedankt voor het meedenken allemaal.

Tuurlijk ga ik waar ik kan rekening houden met stof in huis. Ik ga ook vanavond bij haar huidige baasjes kijken wat die in huis hebben aan stoelen/gordijnen enz. Eerst maar eens even horen hoe erg de klachten bij haar zijn en hoe de de therapie aanslaat.
Deesje schreef: het komt erop neer dat t lichaam (zowel mens als dier) bepaalde energie-stromingen heeft, en zo hebben stofjes dat ook.. bij een allergie botst dit en bij bioresonantietherapie proberen ze dit te voorkomen, met vaak goed resultaat.
Dat is wel grappig dat je daar over begint, want dat heb ik zelf ook een keer ondergaan en ik moet zeggen het echt heeft gewerkt. Ik bleek intollerant (niet allergisch) te zijn voor een aantal producten. Na het weglaten van die producten voelde ik me duidelijk beter. Ik ga deze tip even onthouden!  ;)

Alle tips en opmerkingen zijn welkom hoor!!
Door tt-tjes
#836975
Bioresonantie heb ik ook al eens aan zitten denken, maar kan bij mij in de buurt niets gevonden krijgen.

Als iemand dus tips heeft, graag
Door Eeffie
#837640
We zijn maandagavond wezen kijken bij het hondje en ik moet zeggen dat ik wel geschrokken ben van hoe ze eruit ziet. Het haar om haar ogen is weg en dat ziet er vreemd uit, maar de huid zag er wel rustig uit. Overal op haar lichaam zaten plekken. Niet kaal, maar je zag wel plekken door de vacht heen. Niet rood en branderig en ik heb haar niet 1 keer zien krabben.

Tussen haar en onze Terry klikte het wel. Hij was wel onder de indruk van het vreemde huis, het vreemde hondje en de vreemde mensen, maar vond haar wel leuk.

Als we eruit komen met eigenaren dan willen wij dit hondje toch een nieuw thuis geven ondanks haar allergie, dus als iemand nog tips en trucs heeft dan hoor ik die graag.

groetjes Eeffie
Door Kuszco
#837800
Hoi Eeffie. Ik vind dit top dat je dat doet. Zo lief. Een van mijn honden heeft ook een huisstofmijtallergie (o.a.) want een allergie voor een ding komt niet zo vaak voor.
Er valt goed mee te leven mits de hond niet zo veel jeuk heeft. Dat was bij onze Lotje het grootste probleem.
Momenteel gaat het goed met haar,ze staat op KVV, en ze gebruikt homeopathische druppels om te sensibiliseren en tegen de jeuk. Dat gaat prima.
Soms heeft ze weer iets meer jeuk,meestal als de pollen weer rondwandelen.
Maar er zit echt verbetering in. Ze heeft een hele tijd alleen eendenvlees gehad,nu zijn we ook op kip over. En het gaat prima. Die KVV doet haar echt goed. Zo proberen we steeds meer uit.
Ik hoop dat het bij jullie, hopelijk nieuwe aanwinst ,ook zo goed zal gaan.
Veel plezier.
Groetjes Liliane,Zita en Lotje.
Door Eeffie
#848500
Even een update over Khilla.
We hebben haar nu ruim 2 weken in huis en het is een heerlijk hondje. Tussen haar en Terry klikt het ook prima en ze hebben de grootste lol samen.

De symptomen van de huisstofmijtallergie kan ik nog niet goed herkennen, want ze heeft er ook een huidontsteking bij. Zelf denk ik dat het Demodex is, maar volgende week gaan we naar een specialist op dat gebied om het te testen. Ze heeft totaal geen jeuk, maar wel veel korstjes op haar kop die verdwijnen, maar ook weer terug komen. Ze heeft nu nog een antibioticakuur, dus we moeten nog even op zoek naar de bron.
Voor de allergie krijgt ze al een poosje immunotherapie, dus ik verwacht daar niet veel klachten van.

Dit was Khilla toen we haar net hadden:
Afbeelding

Afbeelding

Ik heb haar direct overgewend naar KVV en de nodige supplementen aan haar eten toegevoegd. Ze krijgt nu al 2 weken: een capsule visolie met borageolie, vitamine C, echinacea extra forte met plantago en cat's claw, probiotica en helaas nu nog een week antibiotica.

Dit is het resultaat na ruim 2 weken:
Afbeelding

Mensen zijn echt verbaasd hoe snel ze vooruit gaat.
Dat allemaal dankzij de goede tips en adviezen die ik hier krijg en lees.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door