Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door mcSnurk
#834373
heeft iemand goede ervaringen met een homeopathies dierenarts in zuid-nederland. ben nog nooit bij een geweest. en geeft die dan ook normale medicijnen als dit beter zou zijn voor de ziekte van je hond of alleen maar homeopathies????
Laatst gewijzigd door mcSnurk op do 07 jun 2012, 09:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Door geer
#834390
gemmaa schreef: heeft iemand goede ervaringen met een homeopathies dierenarts in zuid-limburg. ben nog nooit bij een geweest. en geeft die dan ook normale medicijnen als dit beter zou zijn voor de ziekte van je hond of alleen maar homeopathies????
Een goede homeopathisch werkende dierenarts zal zeker reguliere middelen aanraden als dat nodig is. Het zijn regulier afgestudeerd dierenartsen die zich daarna hebben gespecialiseerd in homeopathie. Op de site van de Groep Homeopathis werkend dierenartsen kun je adressen vinden: http://www.ghwd.nl/artsen.htm

Wil je specifiek een homeopathisch werkend dierenarts? In Valkenburg zit namelijk wel BioMentor, da's een holistisch werkend dierenarts; volgens mij werkt hij ook wel met homeopathie: http://www.biomentor.org/
Door vagebond
#834729
wim de leeuw van biomentor is zeer zeker een aanrader, ts dat ie 2 uur rijden weg zit, anders was ie mijn vaste da! je kunt m ook mailen trouwens. Doe ik ook wel s als ik erg twijfel over iets.
Door mcSnurk
#835334
oh, dat vergat ik nog te vragen. wat is dan het verschil tussen een homeopathies en een holistisch werkende dierenarts. sorry ik weet niks geloof ik, allemaal nieuw voor mij.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#836825
OOOh kee,
op je vraag terug te komen voor een homeo. DA in jou plaats, dat weet ik niet.
wel ben ik zelf met m'n oudste bij een homeopaath geweest( voor iets anders), mijn hond slikte ook prednison en wel 6 stuks per dag, waardoor ik hem steeds meer zag aftakelen.
Dus naar een homeopaath geweest en hij is er helemaal bovenop gekomen.
Als m'n honden iets hebben ga ik eerder en liever naar een homeo. dan naar de DA.
Dus ik zou als ik jouw was het zeer zeker gaan proberen, en ja ze geven ook regulieren med.
groetjes ellen
Door Mevroi Kruim
#836948
Als je wilt overstappen op vers, en dat kan ik je alleen maar aanraden, (en tenslotte is dit hier een site over vers voeren) dan zou ik iig een dierenarts zoeken die daar niet alleen positief tegenover staat, dat zal al een zoektocht worden, maar die bovendien verstand van zaken heeft, en da's helemaal speld in hooiberg. De meeste dierenartsen hebben alleen 'vestand' van welke bijzondere en dure brok je hond nu weer zou moeten hebben en weten heel erg weinig van voeding.
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#836970
gemmaa schreef: Toen hij diaree kreeg een bloedtest en ontlasting onderzoek laten doen. uit het bloedbeeld bleek dat de eosinofielen 50% boven maximum zaten. Auto-immuun reaktie blijkbaar.

Als ik me het goed herinner had Jory op een gegeven moment ook een torenhoge eosinofielen waarde, dat kwam toevallig bij een bloedonderzoek naar voren. Mijn da zei toen, dat dat wees op een parasitaire infectie (wormen bv)
Door mcSnurk
#837157
hij is wel op parasieten getest. moet even opzoeken wat giardia precies is. ik wil na de medicijnkuur overstappen op kant en klaar vers voer. nu onmiddelijk lijkt me niet echt verstandig en omdat dit allemaal nieuw voor mij is moet ik ook even snappen wat dan het beste voor mijn hond is. de site van biomentor heb ik gelezen en deze werkt ook met vers voer. is niet echt naast de deur. Bedankt, ik vraag liever of iemand goede ervaringen met een DA heeft i.p.v. zomaar een te zoeken waar ik niks van weet.
Laatst gewijzigd door mcSnurk op do 07 jun 2012, 09:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Truus
#837241
Ik snap je onzekerheid over versvoer maar als je wilt wachten op het advies van de Dierenarts, zou ik je dit afraden. Veel artsen weten niks van de methode zoals wij de honden voeren en komen dan aan met weet ik wat voor een dure brokken.
Ik zou zeggen..ga om te beginnen over op Carnibest. Giet het in het begin over met een beetje warm water. Je kunt in 1 keer overgaan hoor .
Lees je goed in hier op Barfplaats intussen en zijn er problemen..laat het hier weten.
Natuurlijk laat je je hond verder onderzoeken maar in ieder geval krijgt het dan alvast de gezonde voeding. Veel honden knappen er echt van op.
Doen !! En succes.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door