[quote="claudia-77"]
Ok omdat een van mijn honden inderdaad snel last heeft van dunne ontlasting en ik ze toch allemaal hetzefde wil geven op dezelfde dag heb ik het aangepast.
Week 1
Maandag : kippennekken 200 gram + orgaanpakket 200 gram + Lever 75 gram
Dinsdag : Kippennekken 200 gram + orgaanpakket 215 gram
Woensdag : Lamsribben 400 gram
Donderdag : Runderkopvlees 300 gram + groente 100 gram
Vrijdag : Hert/Ree vlees 110 gram + groente 50 gram
Zaterdag : Konijnkarkas 300 gram
Zondag : Haasspiervlees 200 gram + groente 100 gram
Week 2
Maandag : Penslap 500 gram
Dinsdag : Kippennekken 400 gram + lever 75 gram
Woensdag : Runderkopvlees 300 gram + groente 100 gram
Donderdag : Lamsribben 400 gram
Vrijdag : Hert/Ree vlees 110 gram + groente 50 gram
Zaterdag : Konijnenkarkas 300 gram
Zondag : Haasspiervlees 200 gram + groente 100 gram.
Dan wil ik ook nog even vragen of dit wel goede botten zijn om mee te beginnen. En krijgen ze op deze manier alles binnen wat ze nodig hebben ? Vind het best wel een beetje heel erg eng allemaal en ben echt bang dat ze mischien iets te kort komen of teveel krijgen. Hadden jullie dat niet toen jullie net begonnen ?
Van de pens geef ik ze iets meer als van het orgaanpakket, dat kan he ? En zijn al die botten een beetje goed te verdelen in al die grammen die ik wil geven. Want ik wil het als het binnenkomt in porties gaan maken en dan invriezen zodat ik het er per dag gewoon uit kan halen ?
[/quote]
Persoonlijk zou ik het de eerste weken bij kip laten.
Tenminste: als de honden nog geen vleesbot gewend zijn.
Kippennekjes, kipvleugeltjes (in het scharnierende gedeelte ingeknipt) en als dat goed gaat kipkarkasjes, daarna kippenpoot.
Daarna zou ik dan dat konijnkarkas introduceren.
Lamsribben, tja....dat is erg afhankelijk van de leeftijd van het lam.
Een jong lammetje heeft zachte ribben, maar een lam van gevorderde leeftijd (bijna schaap), ja...is in mijn ogen al vlug te hard.
Ikzelf knip een te groot karkas makkelijk door met een snoeischaar (voor Lara).
En dat lukt ook bij ribbetjes. Zeg maar aan de zijde, waaraan de ribben vast zitten, het vlees langs de ribben, daar ga je zo met 'n mes doorheen..
Als ribben ZO hard zijn, dat mijn snoeischaar er niet doorheen komt, tja...dan vind ik ze al vlug te hard.
Als je je redelijk goed aan de percentages houdt qua vleesbot, spiervlees en orgaan, dan komen ze niets tekort. Zeker niet bij deze mooie afwisseling
Wekelijks 'n eitje erbij is ook nog lekker en gezond !
Of misschien straks 's een schep gemalen noten, pompoenpitjes, sesamzaadjes bijvoorbeeld. toevoegen?
Maar het ziet er verder oké uit, dus nee, geloof niet dat er tekorten zullen zijn