Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door veld4658
#826277
Kan iemand mij vertellen wat de veschijnselen zijn van de ziekte van lym bij een hond

Petra
Door Femke
#826304
Ziekte van Lyme bij dieren
Ook dieren kunnen Ziekte van Lyme oplopen door besmetting met de Borrelia-bacterie, ofschoon minder vaak dan de mens. Die klachten zijn meestal:
• Koorts
• Sloomheid
• Gewrichtsklachten (stijf, pijnlijk)
• Neurologische verschijnselen
• Bloedarmoede als gevolg van het bloedzuigen (alleen als er op kleinere dieren honderden teken zitten)
Ook bij dieren kan in die gevallen antibiotica gegeven worden met als gevolg een snel herstel.



Babesiose
Dit noemt men ook wel 'tekenkoorts'. Het is een door teken overdraagbare parasiet welke de rode bloedcellen kan infecteren met als gevolg bloedarmoede, koorts, geelzucht en bloed in de urine. De tijd tussen besmetting en de eerste ziekteverschijnselen is 1 a 2 weken. Heel opvallend is de koffiebruine of portrode kleur van de urine. De teek komt voornamelijk in Zuid-Europa voor, maar rukt door verandering van het klimaat ook op naar ons land. Lees daarover hier. De diagnose wordt gesteld door het aantonen van de parasiet in de rode bloedcellen (microscoop!). De hond zal zonder tijdige behandeling waarschijnlijk sterven.


bron: www.dierenklinieklemmer.nl
Door veld4658
#826397
Hallo Femke,bedank voor de informatie deze verschijnselen heeft ze niet kan ook zo zijn dat ze een reactie kan geven op frontline.
Ze krab heel veel heeft op haar buik allemaal pukkeltjes we hebben haar laten onderzoeken bij de dierenarts en ze hebben bij haar wat huid weggenomen en onderzocht daar kwam uit dat het een allergisch reatie heeft gahad op iets wat we niet meer kunnen achterhalen.

Petra
Door Femke
#826459
veld4658 schreef: Hallo Femke,bedank voor de informatie deze verschijnselen heeft ze niet kan ook zo zijn dat ze een reactie kan geven op frontline.
Ze krab heel veel heeft op haar buik allemaal pukkeltjes we hebben haar laten onderzoeken bij de dierenarts en ze hebben bij haar wat huid weggenomen en onderzocht daar kwam uit dat het een allergisch reatie heeft gahad op iets wat we niet meer kunnen achterhalen.

Petra
Huidproblemen is erg moeilijk, want het kan zoveel zijn. Het kan van grassen komen, van voeding, inderdaad van frontline of zelfs van de wasmiddel waar je je kleedjes mee wast.

Wat eet jouw hond? Want als eerste zou ik zorgen voor een goede voeding die het lichaam zo min mogelijk belast. En dan bedoel ik voeding met geen tot nauwelijks koolhydraten, want die zorgen vaak voor huidproblemen. Geen brok of blik dus, maar rauwe, verse voeding.
Ook als de oorzaak niet ligt bij het voer zelf dan is jouw hond gebaat bij een zo gezond mogelijk lichaam en dat bereik je o.a. door goede voeding.

Daarnaast zou je een ontgiftingskuurtje kunnen geven met Groene Leem of Chlorella. Of met Puur Natuur Drainage Compositum, wat speciaal voor dieren is. Tik maar eens in bij de zoekfunctie, dan kom je een hele boel 'leesvoer' tegen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door