Tja, het kost wel wat meer tijd dan ff een zak brokken opentrekken. Maar als je dan rekent dat je zeer waarschijnlijk veel minder tijd bij de da zult doorbrengen compenseert dat weer een beetje
Tis allemaal een kwestie van wennen, routine krijgen en handig inrichten. Veel vriezerruimte is onontbeerlijk, groot inslaan is zoveel efficienter dat het echt de investering loont.
In mijn barf-begin-periode (alweer bijna 6 jaar geleden) reisde ik stad en land af om zaken in te slaan, dat kostte behoorlijk veel tijd en moeite. Tegenwoordig zijn er goeie adressen waar je echt mega-hoeveelheden tegelijk kunt inslaan, plus hele goeie bezorgdiensten dus dat is al een stuk eenvoudiger.
Verder kost het verwerken en invriezen tijd, afhankelijk van hoe eea aangeleverd wordt. Herby bv levert in kiloverpakkingen, dat kan bij mij zo de vriezer in want dat zijn de porties die ik standaard ontdooi. Ik heb nog een kopvlees/pens/hart/lever adres waar de boel in grote verpakkingen wordt aangeleverd, dat is dus meer werk voor mij. Hetzelfde geldt voor bv Islam Centrum en kippenslachter.
Sommige zaken moet je zelf nog malen of hakken wil het voor je dieren geschikt zijn. Mijn katten zijn oud en tandeloos dus ik maal best veel voor ze, of nog beter, heer Kruimel maalt
En dan moet je eraan denken dat er ontdooid moet worden, je moet daar ook een goeie plek voor hebben. Ik heb bv inmiddels een waskamer annex vriezerruimte annex kattenkamer met werkblad en spoelbak, daar verwerk ik het binnengekomen vlees en ik zet er de emmers met deksel waar de te ontdooien maaltijden ingaan.
Groentemix kost ook tijd, ik maak ze altijd vers maar ik heb maar 2 honden, dat scheelt.
Routine doet heel veel. In het begin was ik ook heel veel tijd kwijt, vooral met het eten van de katten, tegenwoordig nog niet de helft.