Kittens enten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kittens enten

Berichtdoor Barfplaats

Loeka
5-sterren
Berichten: 1178
Lid geworden op: Wo 24 Sep 2003, 18:25
Contact:

Kittens enten

Berichtdoor Loeka » Do 30 Aug 2007, 10:34

Er zijn verschillende "entschema's" voor kittens in omloop met bijbehorende visies. Welke moet je nu kiezen als trotse mensenmoeder van bloedjes van kittens?  :P 8)

En de chip? Ik vind zelf dat deze niet tegelijk met de enting in het nekje gejast moet worden, daar wilde ik dan ieder geval buiten de enting apart voor naar de da gaan.

Wat vinden jullie van de verschillende entschema's?
Marlijn
1-ster
Berichten: 48
Lid geworden op: Zo 26 Aug 2007, 21:22
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Marlijn » Do 30 Aug 2007, 10:49

Van de verschillende entschema's weet ik zo niet genoeg om je te helpen.

Maar waarom wil je apart met de kittens naar de da gaan om ze te laten chippen? Het is natuurlijk wel veel tegelijk voor ze, maar ze zijn dan al toch bij de da. Lijkt mij eerlijk gezegd 'fijner' voor ze als ze er in een keer van af zijn.
Gebruikersavatar
Mieuw
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Vr 26 Jan 2007, 11:30
Locatie: Almere
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Mieuw » Do 30 Aug 2007, 11:05

Ik heb mijn kittens laten enten op 9 weken en op een ruime 12 weken leeftijd, en heb daar zelf geen hinder van ondervonden in het kader van ent-reacties ofzo.

Ook hebben de kittens tijdens hun eerste enting gelijk hun chip gekregen, zodat ik die gegevens nog kon meesturen met het aanvragen van de stambomen zodat de stickertjes van de chip mee geplastificeerd werden. Op die manier horen een kat en een stamboom écht bij elkaar.

Persoonlijk zou ik niet apart voor de chip nog een keer naar de DA gaan, want de kittens merken van de enting zelf eigenlijk vrij weinig (althans, zo komt het op me over). Dus dan kan zo'n chip net zo goed gelijk wel.

Het enige argument wat ik zou kunnen bedenken om ze wél apart te laten chippen is zodat ze dan nog wat extra ervaring krijgen met het autorijden en het bezoekje aan de DA en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik ging zelfs zo ver dat ik de kittens ook meenam als ik voor een andere kat naar de DA moest, zodat ze meer ervaringen opdeden. Zo ook heb ik de kittens weleens in het mandje gezet en ben gewoon een stukje gaan rijden en heb ze zelfs meegenomen als ik op visite ging bij mijn oma (oma helemaal in de wolken  ;)). Het resultaat; kittens die geen van allen bang zijn voor het reismandje en/of autorijden en/of de DA.
Loeka
5-sterren
Berichten: 1178
Lid geworden op: Wo 24 Sep 2003, 18:25
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Loeka » Do 30 Aug 2007, 11:32

Vind ik juist niet, hoe vaker ik ze mee op stap neem en in de auto met ze ga op die leeftijd hoe beter. Ze kunnen dit soort "uitjes" niet vaak genoeg ervaren zodat ze beter op de toekomst voorbereid zijn.
Loeka
5-sterren
Berichten: 1178
Lid geworden op: Wo 24 Sep 2003, 18:25
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Loeka » Do 30 Aug 2007, 11:34

Mieuw je was me voor met je reactie, ik ben het helemaal met je eens. Ik ga ook met ze autorijden. Dit weekend is de primeur  :) Toevallig wordt bij mij de straat helemaal opnieuw bestraat, leidingen gelegd, bomen gekapt en weer gepland. Perfect voor de socialisatie  ;)

Het vorige nest had wel een entreactie bij het enten met 9 weken. Sowieso, al merk je weinig aan je kat, voert zo'n enting een behoorlijke aanslag uit op het lichaam. Vandaar dat ik dacht om de chip apart te doen en dan de enting van 9 weken te laten vervallen.
Laatst gewijzigd door Loeka op Do 30 Aug 2007, 11:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Mieuw
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Vr 26 Jan 2007, 11:30
Locatie: Almere
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Mieuw » Do 30 Aug 2007, 13:16

Hahaha, leuk om te horen dat jij er ook zo over denk  ;) (het autorijden bedoel ik)

Hoe zit het dan met die entingen (ik ben er zelf ook een beetje te weinig in thuis)?
Wilde ze je rond de 9 weken wel laten chippen, en dan rond de 12 weken een volledige/complete enting geven? En wat houd volledig/compleet precies in?

Mijn reden om te besluiten voor het 9-12 weken schema, is dat wanneer de kittens dan gaan verhuizen, ze ook gelijk helemaal 'klaar' zijn.
Ik heb ook weleens fokkers horen zeggen die hun kittens alleen rond de 12 weken lieten enten, dat zodra het kitten dan bij het nieuwe baasje woont het daar nog een keer geënt moet worden. Ik zou dat persoonlijk niet aan het nieuwe baasje over willen laten. Sowieso is het maar de vraag of het uberhaubt gebeurd, en daarbij vind ik het ook een beetje afschuiven van verantwoorlijkheid (maar da's persoonlijk natuurlijk).

Bij mijn weten is er alleen maar een kans op een ent-reactie als het kitten op het moment van enten toch niet 100% lekker was. Dan hakt zo'n enting er natuurlijk behoorlijk in. En zo'n enting hakt er hoe dan ook natuurlijk wel in, maar bij gezonde kittens die goed op gewicht zijn moet dat wel kunnen denk ik.
Loeka
5-sterren
Berichten: 1178
Lid geworden op: Wo 24 Sep 2003, 18:25
Contact:

Re: Kittens enten

Berichtdoor Loeka » Do 30 Aug 2007, 14:18

Zo zit het toch niet helemaal. Het immuunsysteem wat een kitten meekrijgt van moeder wordt langzaam minder vanaf (dacht ik) 8 weken en is weg met ongeveer 12 weken. Per kitten kan het verschillen hoe hoog of zoals je wilt hoe laag de van de moeder meegekregen afweer nog is. Alleen met 12 weken enten is al volledig. De enting met 9 weken wordt gedaan voor de zekerheid omdat de weerstand van moeders al weg KAN zijn met het risico dat het kitten ziek wordt. (Dat risico heb je uiteraard ook als je ent...)

Na enting met 12 weken nog een keer herhalen is dus helemaal niet nodig.
YaYa
5-sterren
Berichten: 794
Lid geworden op: Wo 09 Mei 2007, 18:27
Locatie: Zierikzee

Re: Kittens enten

Berichtdoor YaYa » Do 30 Aug 2007, 15:02

Ik ent met 9 weken niesziekte en met 12 weken krijgen ze een kattenziekte en niesziekte enting en tegelijkertijd een chipje. Is me tot zover altijd prima bevallen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kittens enten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten