Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door karin2
#813426
Hallo ,


ik heb ff een dringende vraag over een biopsie.

mijn vriendin heeft een vijfjarige kruising amstaff (pitt)

ze heeft sinds enige tijd bulten over haar gehele lichaam en er komen er steeds meer bij .ze voelt zich ook over het algemeen slechter ze slaapt meer en ze eet en drinkt minder (daarvoor at ze veel en is dus ook véél te dik  )
nu is ze aal wat afgevallen .

ze heeft ook een soort van "niezen en krochen (hoesten ? )
aan de beschrijving dacht ik aan "reversed sniezing "

enfin mijn vriendin is met haar naar de Da geweest , bloed laten nemen onderzocht ect en hij vind niks .

ik raade haar aan van een biopsie te laten nemen van de bult(en)

de DA vraagt daar 300 euro voor   
is dit het normale tarief voor een biopsie ??
ik zelf vind dit nogal (hééééél ) veel .

mijn vriendin zit spijtig genoeg financieel héél erg krap (scheiding en 5 kids )

dus mijn vraag (in dit verwarde verhaal  )


1 is dit het normale tarief 

2 heeft er iemand een idee wat deze hond kan mankeren ?

ps ze is ook van karakter verandert : ze is altijd héél lief en verdraagzaam geweest naar haar gezinsleden maar heel waakzaam naar vreemden (op haar domein )

tegenwoordig kan ze veel minder verdragen van de kids en zelfs haar vrouwtje .ik vermoed dat dit is omdat ze zich ellendig voelt
Door conleeuw
#813460
ik weet niet wat hij bedoel met een biotie, hij kan de hond onder narcose doen en een hele bult verwijderen, of hij kan bijvoorbeeld  met een naald een stukje uit een bult halen??? er is nogal een prijs verschil tussen die twee.
Ik ben benieuwd wat deze hond eet ??
Hoe dan ook, als de hond zijn karakter veranderd, en hij valt veel af, dan kan je er van uitgaan dat hij zich knap ziek voelt.
Ik zou zeggen, laat haar even een gesprek met haar da aangaan over de mogelijkheid om het zo goedkoop mogelijk aan te pakken en mischien gespreid betalen?? :-\
Door Timmy
#813916
Bij Tim hebben ze afgelopen week biopten genomen van een paar tumoren en dat kostte me totaal nog net geen 80 euro. Daar zat dus ook een cytologie onderzoek, antibiotica  en een consult bij.

Gr.
Linda
Door karin2
#814075
ik heb ondertussen verder gevraagd (heb telefonisch contact gehad met mijn (dure DA van vroeger toen mijn oudersd nog honden fokten )

Biopsie met een naald kan een eerste optie geven .
dan heb je nog dat ze de hond moetten verdoven en euh hoe zal ik het uitleggen ) stukjes weefsel moetten wegsnijden ).

haar DA verwijst haar door naareen kliniek (en dan nog vond hij 300 euro goed doorgerekend hoor (maar hij kan zijn collega's niet afvallen natuurlijk  :-\

dus ik probeer haar te adviseren om naar de kliniek te gaan en eventueel een afbetalingsplan op te stellen .



haar antwoord : ik ga me niet in't schuld steken (ja ik zie de hond graag ) maar ik heb nog 5 kids ...



* grote zuchtsmily *


ik zal nog mijn nek eens uitsteken hoor  :(
Door MarijeJoanne
#816492
300 euro?!!!!!! :-X
Ik weet de precieze bedragen niet meer, maar heb bij beide honden wel eens een biopt af laten nemen en het kwam niet bij dit bedrag in de buurt.
De een onder verdoving, de ander niet, inclusief de kosten van het monster laten onderzoeken.
Nu hebben ze geen weefsel weg hoeven snijden, ze hebben met de naald er wat uitgezogen. En dat was hier genoeg om er achter te komen of het om een tumor ging of wat anders, goedaardig of kwaadaardig, abces, vetbult ed.
En ik heb niet eerst het bloed laten onderzoeken, maar gewoon meteen een biopt laten nemen.
Er staat mij iets bij van dat een bloedmonster of biopt rond de 60 euro kost om te laten onderzoeken, een verdoving kost de wereld ook niet, dus dan blijft het consult/de behandeling over.

Ik zou jou/jouw vriendin aanraden om nog eens wat dierenartsen te bellen (of klinieken, maar een gewone DA hoort toch zelf ook een biopt te kunnen afnemen zonder daar een gespecialiseerde kliniek te moeten inschakelen hiervoor) en vragen wat hun normaal doen in zo'n geval en wat de kosten daarvoor zijn.
Is het alleen met de naald wat wegzuigen, kan men altijd nog eerst proberen om dit zonder verdoving te laten doen (bespaart de hond een verdoving en laat wat meer centen in de knip), laat de hond dit niet toe kan men altijd nog gaan verdoven.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door