Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Dami
#811170
...
Laatst gewijzigd door Dami op zo 16 mar 2008, 19:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Mevroi Kruim
#811173
Als ze kreupel loopt is dat toch waarschijnlijk omdat het anders pijn doet.
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar veel mensen zijn lovend over Pijncompositum van Groene Os.
Door Dami
#811215
Ok dank jullie wel, ga zo de salisprin halen, hoop dat ze m hebben bij de tuinen.
En dan kan ik ook nog altijd de pijncomposotim bestellen, is wel makkelijk om in huis te hebben lijkt me.
Door Lizzy
#811379
Salisprin helpt hier geen ene bal, bij Brutus (ook artrose). En Rhus Tox ook niet. Dat helpt alleen als er sprake is van startpijn, die weg is na een pas of 10. Bij Brutus blijft de pijn. Hij blijft manken. Dan helpt Rhus Tox dus niet. Hij krijgt een glucosamine preparaat uit de USA (via Cindy) en Gewricht A van MacSamual (homeopathisch middel). En daar houd ik hem redelijk goed mee. Behalve op dagen dat het erg is met hem. Dan krijgt hij pijnstillers (previcox en metacam). Een dag of 2 a 3 achter elkaar, halve dosering, dan stop ik er weer mee. Maar ja, Brutus is 11.... :-\.

Salisprin hebben ze, zo goed als zeker, niet bij de Tuinen. Je moet echt naar een zaak waar ze Vitotaal verkopen. En anders via Internet bestellen, via Vitotaal.

Sterkte. Wat een sh*t-zooi he, artrose... Ik ben zo langzamerhand toch wel heeeeel benieuwd naar de diepere oorzaak van deze ziekte!

Oh, wat ik nog bijna vergeet: maak geen strandwandelingen meer. Dat is voor artrose patienten echt te zwaar!
Gebruikersavatar
Door Nitus
#811442
Gitte heeft ook artrose aan haar elleboog. Zij krijgt daarvoor duivelsklauw, glucosamine, visolie en groenlipmossel. Duivelsklauw werkt meestal wel snel. Ik merk trouwens dat ze de laatste tijd weer meer last krijgt (zij is 8 jaar oud) en wil acupunctuur gaan proberen.
Salisprin geeft bij Gitte geen effect, maar goed, misschien bij jouw hond wel. Gewoon uitproberen.

Mijn theorie over mank lopen is de volgende: als ze mank lopen hebben ze misschien geen pijn op dat moment, maar ze lopen op een andere manier om hun poot te ontzien en dat ziet er uit als mank lopen. Dus in wezen is pijn wel de oorzaak van het mank lopen.
Gebruikersavatar
Door Joke I
#811457
Ik lees net je bericht over de artrose.
Heb je wel eens aan ED gedacht? Dit wordt vaak bij jonge honden gezien, maar kan ook als de hond wat ouder is. Bij mijn boef werd het 1,5 jaar geleden geconstateerd. Op foto´s en dergelijke was niets te zien. Bij een kijkoperatie bleek, dat het stukje bot( wat normaal afbreekt bij een LPC) niet echt afgebroken was, maar wel afgestorven.
Daar kreeg hij met 4 jaar last van, opstartproblemen en wisselend kreupel lopen.
Pas nadat ik van alles geprobeerd had en de DA het verder ook niet wist, ben ik bij de specialist terecht gekomen. Die kon ook op nieuwe foto´s niets ondekken. Dus de enige optie was nog een kijkoperatie. Toen het afgestorven stukje verwijderd was, heeft hij wel een langdurige revalidatie gekent, maar is nu weer helemaal boven Jan. Hoewel we hem nu op 7 jarige leeftijd soms in bescherming moeten nemen.
Misschien kan je hier iets mee.
Sterkte met je hond
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door