Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Dami
#810188
...
Laatst gewijzigd door Dami op zo 16 mar 2008, 19:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Cindy de Wolf
#810216
Ik zal zelf contact opnemen met een andere da voor een second opinion. Maarten Kappen is erg goed met gewrichten en hij is ook nog eens gespecialiseerd in grote honden en dogachtigen. Zeer zeker als er ook aanwijzingen zijn voo ED zou ik daar gewoon niet mee wachten. Ed is goed te opereren tegenwoordig. Een kennis van mij kreeg ook het advies om niet te opereren met als gevolg  dat er nu helemaal niets meer aan te doen is. Ikzelf heb een hond van ruim 11 jaar waar al op 2 jarige leeftijd artrose werd vastgesteld. Maarten heeft bij haar een kunstheup gezet toen ze 5 was. Maar de andere kant zat ook al onder evenals ellebogen. Ik heb Terry eigenlijk een normaal leven gegeven ondanks de artrose want rust is roest in zo'n geval. Terry heeft behendigheid, GG, fly ball en apporteersport gedaan tot 2,5 jaar geleden. Ze staat nu wel continu op de pijnstilling maar ze loopt nog steeds mee in het bos elke dag. Dus ook een hond met artrose kan een kwalitatiefvol leven lijden. Ik heb Terry wel altijd op de corta flex e.d. gehad.
Door Eef+Stippels
#810332
Waarom zou een second opinion nodig zijn? Je gaf zelf al aan dat je bang was voor artrose, of twijfel je toch aan die diagnose?

Glucosamine/chondroitine lijkt me een goed idee. Wanneer Tara over een tijd toch last van pijn krijgt, zou je nog pijncompositum van groene os kunen proberen, zodat je misschien niet meteen aan de synthetische pijnstillers hoeft.
Door Mevroi Kruim
#810335
Ik kan me goed voorstellen dat je een second opinion wilt van een specialist op dat gebied. Niet gespecialiseerde da's maken echt nog wel eens fouten op dit gebied. o.a. ook over wel/niet opereren en wanneer en hoe.
Door Eef+Stippels
#810349
Kruimel schreef: Ik kan me goed voorstellen dat je een second opinion wilt van een specialist op dat gebied. Niet gespecialiseerde da's maken echt nog wel eens fouten op dit gebied. o.a. ook over wel/niet opereren en wanneer en hoe.
Ok, het gaat dus eigenlijk niet om een second opinion voor wat betreft de diagnose, maar voor de verdere behandeling. Nee, dan snap ik inderdaad dat je een specialist consulteert.
Gebruikersavatar
Door Nitus
#810995
Denk voor pijnstilling bij artrose ook aan acupunctuur! Vriendin van mij heeft daar heel veel baat bij (haar hond dan ;)).
#814134
dianatara schreef:
Helpt de salisprin en pijncompositum ook tegen ontstekingen of moet ik daar echt de metacam voor hebben, pfff moeilijk hoor, want wat moet ik doen als straks de metacam niet genoeg meer is? Lastig lastig...en doe ik er wel goed aan om nu al met metacam te beginnen? 

Pijncompositum werkt ook ontstekingsremmend. Van salisprin weet ik het zo niet. Misschien is duivelsklauw nog een goed idee? Ik zou zelf eerst (één van) deze dingen proberen voordat ik metacam ging geven, wanneer dit haalbaar is natuurlijk ivm de pijn.

Edit: ik vind zojuist op de site van vitotaal dat salisprin ook ontstekingsremmend werkt.
Laatst gewijzigd door Eef+Stippels op do 23 aug 2007, 15:22, 1 keer totaal gewijzigd.
#817043
Een kennis van mij heeft goudaccupunctuur bij Schulze uit laten voeren bij haar labrador en in eerste instantie goede resultaten maar nu wordt het toch weer aanzienlijk minder. Laten we hopen dat het vooralsnog allemaal (nog) niet nodig is.

Hoop dat je de corta rx snel binnen heb.
Door *wendy*
#817071
Ikzelf heb goede ervaringen met de pijncompositum. Hierdoor hoeft Gandor maar een kwart van zijn dagelijkse dosering Previcox te slikken en soms zelfs dagen helemaal niet.
Vervolgens geef ik hem Artroluxyl C erbij. Allerlei soorten glucosamines geprobeerd waar hij gewoon niets op doet.

En betreft je reactie...beter veel plezier en een korter leven.....ik ga daarin helemaal mee.  ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door