Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Carole1
#796679
Wij hebben sinds een paar weken 2 staffordse bull terrier pups, nu zijn ze 18 en 19 weken. Een reu en een teefje. omdat het reutje al een paar dagen mank liep en een raar plekje op zijn kop heeft zijn we vandaag naar de DA geweest. Die constateerde dat hij groeipijn heeft, en door overbelasting nu mank loopt. Hij vroeg wat hij te eten kreeg.. sinds de pups bij ons zijn krijgen ze BARF, de DA kende dat niet en begon over te veel eiwitten.. de honden krijgen 50% vleesbot zoals kippenekken/vleugels/karkassen en geitenrib/of nek. 20% spiervlees zoals  diverse snippers/kopvlees/sardientjes/ 15% orgaan, zoals hart/kippemaag/pens/kippelever en 15% groente.. ze krijgen nu zo rond de 4500 gram per week... en wegen nu 10 en 11 kilo.. het blijkt dat het plekje demodex is..  :-[

Nu ga ik aan mezelf twijfelen of het menu wat ze krijgen wel goed is.. ik heb het volgens de tabel uitgerekend en probeer zoveel mogelijk af te wisselen. Demodex komt ook opzetten als het immuumysteem verzwakt is.. krijgen ze dan niet genoeg vitaminen en mineralen binnen ??

Het teefje doet het overigens hartstikke goed op BARF .. dus er zal wel iets goed zijn... wat kan ik doen om het menu beter te maken zodat het immuumsysteem hersteld kan worden??
Gebruikersavatar
Door Angelique
#796695
Heeft je da een rontgenfoto te maken om een defitieve diagnose te kunnen stellen wat betreft de groeipijn? zo nee, dan kan het nog gerust wat anders zijn. Je menu ziet er in ieder geval heel goed uit.

Volgens mij kunnen Staffords erfelijk behept zijn met een manco in het immuunsysteem waardoor Demodex de kans krijgt om vlot de kop op te steken. Het immuunsysteem heeft dan maar weinig tot niks nodig om op dat gebied te falen. Gezien je menu hoef je wat mij betreft niet aan een tekort te denken. Stress (misschien ten gevolge van pijn aan zijn pootje) kan ook een negatieve uitwerking hebben op het immuunsysteem. Maar denk ook aan je vaccinaties en ontwormingskuren, ook zaken die het immuunsysteem een opdoffer geven.
Door Fynn
#796724
Hoi

Mijn zus heeft ook een Engelse Stafford die is nu bijna 4 jaar en heeft toen hij jonger was ook wat huidproblemen gehad.
Ze ging er veel mee zwemmen in zee en dat hielp bij hem goed .
Demodex is weer wat anders .
Dat moet eerst behandeld worden met medicijnen.
Ik geloof echter niet dat het met je voeding te maken heeft.

Groetjes Rian,Ijuba en Fynn
Gebruikersavatar
Door Hitam
#796926
Helaas komt demodex erg veel voor bij Staffords. Inderdaad zoals al gezegd is: oppassen met chemische dingen en entingen. En goed ontgiften.

Wat betreft de groeipijn: ik zou inderdaad om een foto vragen want je moet wel zeker weten dat het groeipijn is.
50% bot is wel erg veel. Ik zou hem terugzetten op iets van 10% ofzo. Als het groipijnen zijn tenminste. En vervolgens minder spiervlees en meer groente en pens.

Onze hond was toen met een paar dagen van zijn groeipijn af.
Door Lizzy
#796996
Hitam schreef: Helaas komt demodex erg veel voor bij Staffords. Inderdaad zoals al gezegd is: oppassen met chemische dingen en entingen. En goed ontgiften.

Wat betreft de groeipijn: ik zou inderdaad om een foto vragen want je moet wel zeker weten dat het groeipijn is.
50% bot is wel erg veel. Ik zou hem terugzetten op iets van 10% ofzo. Als het groipijnen zijn tenminste. En vervolgens minder spiervlees en meer groente en pens.

Onze hond was toen met een paar dagen van zijn groeipijn af.
Ze geeft geen 50% bot. Ze geeft 50% vleesbot. Ik neem aan dat jij 10% kaal bot bedoeld. Daar zou ik zelf toch voorzichtig mee zijn en nooit minder geven dan 15%.
Laatst gewijzigd door Lizzy op za 21 jul 2007, 11:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Carole1
#797051
ja ze krijgen vleesbot, waar 50%vlees aan zit en 50% bot.. maar wanneer ik meer orgaan ga geven dat gaan ze aan de diaree.. ze doen het verder goed op het menu.. mijn vraag was of er misschien meer omega vetten kan toevoegen?? of dat beter is voor het afweer systeem?
Door Lizzy
#797058
Carole1 schreef: ja ze krijgen vleesbot, waar 50%vlees aan zit en 50% bot.. maar wanneer ik meer orgaan ga geven dat gaan ze aan de diaree.. ze doen het verder goed op het menu.. mijn vraag was of er misschien meer omega vetten kan toevoegen?? of dat beter is voor het afweer systeem?
Je kunt tijdelijk proberen om minder vleesbot te gaan voeren. Ik zou zelf zeggen : maximaal 40% vleesbot (dus maximaal 20% kaal bot - je kunt, zeker tijdelijk, prima 15% kaal bot geven). Eventueel die 10% a 15% opvangen met meer groente en vlees. Ja, ik zie geen enkele reden om minder spiervlees te gaan voeren, maar die laat ik dan over aan Tannetje (dat is tenslotte haar advies).

Overigens kun je rustig tegen je DA zeggen dat eiwit niet de veroorzaker is van groeipijnen. Ik kan het artikel van de Belgische kliniek Causus even niet vinden (zij hadden echt een briljant artikel geschreven over groeipijn), maar er is genoeg over te vinden op Internet. Eiwit is niet de oorzaak. De oorsprong van het probleem kan zelfs al bij het afspenen liggen trouwens. Ik weet niet wat de fokker heeft gevoerd? En dan blijft er mijnsinziens ook nog wel een erfelijk/genetisch component. Waardoor bepaalde rassen ook meer last hebben van deze problemen dan andere.

Ik vind dat dierenartsen wel erg gemakkelijk de diagnose groeipijn stellen, zonder dat er ook maar 1 rontgenfoto aan te pas is gekomen. Zolang dus niet duidelijk is wat er aan de hand is, kun je verder niet zo veel doen. Ik zou me, als ik jou was, door laten sturen naar een orthopedisch specialist.

Als je al omega vetten zou willen toevoegen aan het menu, dan zou je moeten kiezen voor omega 3. En absoluut niet voor omega 6! Omega 6 krijgt je hond al genoeg binnen en kan de boel alleen verslechteren. Omega 3 kan geen kwaad (in de vorm van visolie). Als je al vette vis of visolie geeft, dan zie ik eerlijk gezegd niet zoveel reden om nog meer visolie te gaan geven. Had je er een bepaald idee mee?
Door Carole1
#797064
oke hartsikke bedankt voor de info, ik dacht dat omega het afweersysteem verbeterde, dus logischer wijze wanneer ik dat meer ging toedienen dat dan ook beter werd, maar begrijp dat dat niet het geval is. Ik ga in ieder geval over op 40% vleesbot en ga dat opvangen met meer groente en vlees. Als er nog andere suggesties zijn dan hoor ik dat graag.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#797067
Dat lage percentage bot is omdat onze hond Checkro ook groeipijn kreeg op 15% bot. Nu krijgt hij 10% en het gaat goed. Dat is overigens tijdelijk dat hij dat krijgt. Want het is wel erg weinig.

En minder spiervlees is een idee van mijzelf omdat ik denk dat de energiewaarde van het voer wel meewerkt. Slechter verteerbare eiwitten zijn beter.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door