Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door spikey 25082005
#795268
Ik heb een border collie die in augustus 2 jaar wordt. Hij is niet in condietie te krijgen, is snel moe en herstelt ook langzaam. Volledige sreening bij dierenarts is negatief, rontgenfoto's van zijn heupen wijzen ook geen afwijkingen aan, bloed onderzoek hafd alleen 1 waarde in de lever iets verhoogd maar geen reden om wakker van te liggen. Krijgt smolke brokken als voer. Wie weet een oplossing?
Door Drijver
#795280
Je zou kunnen beginnen met KVV of BARF. Mijn honden zijn er zienderogen van opgeknapt en hebben een conditie om je vingers bij af te likken.
Mijn oudste hond wordt in september 12 en gedraagt zich als 8. Mijn hond van bijna 11 geef je niet meer dan 7 jaar. Mijn dierenarts is steeds weer verbaasd over hun conditie maar omdat hij geen voorstander is van BARF glimlach ik hem steeds maar schaapachtig toe  ;D
Zo houd ik hem te vriend want behalve dat hij dan geen voorstander is van het voer wat ik mijn honden geef, is hij wel een toppie dierenarts!
Door Minna
#795285
Wat van bewegingsschema heb je tot nu toe gehad? En ja welke smolke heb je, gewoon of sportbrok? Maakt ook verschil. Mijn smous is ook 5x zo actief geworden na overschakeling op vers...
Door Lizzy
#795291
Misschien moet je even kijken naar het forum waar je beland bent ;D. Dit is namelijk een forum gespecialiseerd in verse/rauwe echte hondenvoeding. Wij voeren onze honden geen brokken. Het allerbelangrijkste advies dat ik je kan geven: stap om te beginnen over op verse, rauwe hondenvoeding. Hetzij zelf samengesteld (BARF) hetzij kant en klaar.

Over die leverwaarde kan ik natuurlijk niks zeggen. Maar is deze echt om je nergens zorgen over te maken? Want op zich wel vreemd, dat deze waarde verhoogd is. Ik zou dat zelf toch nog een keer laten controleren, over een paar maanden.

Ik zou zelf trouwens ook chlorella aan de hond gaan geven, bij de verse voeding. Dit ontgift en geeft energie. Zie http://www.chlorella-alg.com/
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door