Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door kyara123
#793381
Hallo,

Mijn poes Kyara heeft nu ongeveer 3kwart jaar een corneasequester op haar oog. Hier heeft ze niet veel last van en ook breid ie zich niet uit, wat heel goed nieuw is  :). Ze heeft nu wel alweer voor de tweede keer in hetzelfde oog een oogontsteking. Nu de tweede keer hebben we al 3-4 weken lang een AB zalf gegeven met vitamine A zalf. Het probleem is dat het niet meer lijkt aan te slaan, het is wel iets beter geworden maar ze blijft hem dichtknijpen en er zit nog steeds een soort slijmlaag op. De dierenarts kan niets anders voor ons doen dan alleen maar Ab-kuurjtes uitschrijven, maar daar zien ik de oplossing niet meer in. Ook omdat ik verrmoed dat het samenhangt met haar tandvlees ontseking die niet lijkt weg te gaan na haar tandsteenoperatie.

Ik weet niet meer goed wat ik moet doen en ben op zoek naar iets wat ik preventief kan gebruiken tegen die onstekingen in haar oog, ook moet haar tandvleesontsteking aangepakt worden. Ik had dus het volgende bedacht:
voor het oog: collodiaal zilverwater
voor haar tandvlees ontsteking: echinaciea extra forte van bloem

Maar nu vraag ik mij af of je zilverwater wel  rechtstreeks in het ook mag druppelen? En hoevaak/hoeveel het dan moet zijn?

En ik wil de echinecia in capsulevorm kopen zodat ik het door haar eten kan mengen, maar hoeveel moet de dosering dan zijn? ze is ongeveer 4kg.


ALs er nog andere tips zijn of adviezen dan heel graag!!
Ik heb ook gehoord van Similisan nr 2 voor de ogen!!!

Als laatste nog een vraag over de homeopatische werkjende dierenarts in Pieterburen. Is iemand bekend met haar en hoe beviel dat?

best wel veel vragen hoop dat julie mij verder kunnen helpen ;)

Alvast bedankt Anita
Door oebaya
#794050
Wist helemaal niet wat een corneasequester was,  dus ging even op internet zoeken. En wat lees ik daar: het is operatief te verwijderen.
Weet niet of je dat wil, maar zo'n gedoe. Ik zou eens achter de info aangaan.
gr.
Nicolette
Door kyara123
#794524
hallo,

Kyara is een paar maanden geleden al geopereerd aan haar sequester en tijdens de operatie kwamen ze erachter dat ie te diep zat en ze hem niet helemaal konden verwijderen. Achteraf gezien dus een onzinnig operatie.

Haar sequester is gelukkig erg stabiel het gaat meer op haar ontsteking (volgens de da een bacterie) in datzelfde oog en haar tandvlees ontsteking.

Dus ik hoop op nog meer reacties!!!!

Groetjes Anita
Door oebaya
#794632
Heb natuurlijk geen idee of het bij jouw kat zou helpen, maar mijn rode kat had onlangs een fikse oogontsteking. Zag er echt niet best uit. Om het oog te laten genezen en rust te geven is toen het binnenste ooglid dichtgemaakt met een draintje er tussen. Dat is 10 dagen blijven zitten en toen is er gekeken hoe het was. Prima, er groeiden weer netjes bloedvaatjes naar de plek.
Voor de kat was het niet leuk: één oog dicht, kapje om, hij kon zich nauwelijks oriënteren. Wij moesten wel 2x per dag wat zalf op het oog doen.
De kat is weer helemaal toppy nu en vangt en eet muizen als nooit tevoren.
gr.
Nicolette
Door YaYa
#794634
Zilverwater mag je zo in het oog druppelen maar het lijkt me niet dat dat is wat je wil. Je wilt toch dat het definitief overgaat. Waarom ga je niet met haar naar een oogarts? Misschien dat die je iets kan voorschrijven dat beter helpt of misschien is er wel iets aan de hand dat een gewone da dus niet ziet.
Door Mieuw
#794713
YaYa schreef: Zilverwater mag je zo in het oog druppelen maar het lijkt me niet dat dat is wat je wil. Je wilt toch dat het definitief overgaat. Waarom ga je niet met haar naar een oogarts? Misschien dat die je iets kan voorschrijven dat beter helpt of misschien is er wel iets aan de hand dat een gewone da dus niet ziet.
Bij dierenkliniek de Wagenrenk in Wageningen zit een zeer goede en gespecialiseerde oogarts. Hij heeft ons geweldig geholpen toen onze kat was aangevallen door een ekster en onze eigen dierenarts niets meer voor het oogje kon doen. Het is vrijwel helemaal weer goed gekomen, en de kat heeft daarna nog het meeste last gehad van angst voor eksters.
Door YaYa
#794738
Wij zijn zelf al 2x bij dr. Heine in Etten-Leur geweest. Eenmaal omdat Sentinel herpes in het oog had en later nog een keer omdat Zazou door onze hond was gebeten en haar oog er niet echt goed uitzag en onze da het oog wilde verwijderen.
De herpes was in no time over met de speciale zalf die hij laat maken en het oog van Zazou zit er gelukkig nog in. Weliswaar kijkt ze een beetje scheel en ziet ze er niet heel veel mee (alleen door de buitenste rand kan ze kijken) maar het oog is wel gered. Moet er niet aan denken dat ze het oog verwijderd hadden, Zazou was nog maar 5 maanden toen dit gebeurde.
Door kyara123
#795312
Heel erg bedankt voor de reacties, en idd aan een speciale oogarts had ik nog niet gedacht. Toch heb ik ook hier mijn vraagtekens bij, namelijk omdat de sequester die Kyara heeft een aandoening is die inprinicpe nooit weggaat. De Da heeft het mij nu zo uitgelegd dat door haar uitpuilende ogen ( ze is een persje) haar traanvocht niet goed verspreid word en je die sequester moet zien als een soort eeltlaagje op haar oog. Er is kans dat het lichaam hem uit zichzelf verstoot en daarom druppel ik haar nu met vitamine A zalf.

Zelf heb ik er al mee leren leven dat ze waarschijnlijk voor altijd met die vlek op haar oog rondloopt ( ook met operatie is de kans dat de vlek terugkomt aanwezig).

Waar ik dus heel erg tegenaanloop bij mijn DA is dat ze de ontsteking in datzelfde oog heel eenzijdig bekijkt, ze schrijft AB-zalfjes voor die maar korte tijd helpen zonder naar haar algehele toestand te kijken, want die is naar mijn idee ook niet helemaal top, aangezien ze die tandvlees ontsteking heeft. Zou een Oogarts dan meer voor mij kunnen betekenen? want die is toch eigenlijk ook alleen maar specialist in ogen??

Ik zou dus heel erg graag met haar naar een homeopatische arts, of holistische arts gaan zodat er dan naar Kyara haar algemene toestand word gekeken en niet eenzijdig naar het oog wat tenslotte altijd haar zwakke plek zal blijven. Operaties wil ik niet meer en zijn denk ik ook zinloos, een oplossing voor haar ontsteking in het oog en tandvleesontseking in de bek is waar ik meer naar op zoek ben. Hopelijk begrijpen jullie mijn dillema en weten jullie antwoorden te geven op mijn bovengeschreven vragen wat betreft die oogspecialist.  :)

Groetjes Anita
Door YaYa
#795338
Ik zou zelf naar een oogarts gaan puur voor het oog. Aan de tandvleesontsteking kan de da zelf wat doen. Is ze hier al eens voor behandeld?
Ik heb zelf een poes zonder gebit. Toen ze 5 maanden oud was kreeg ze tandvleesontsteking, dus naar de da en ab mee naar huis. Hielp niet. Volgende kuur ab. Hielp ook niet, dus nog een laatste poging met ab. Hielp niet dus toen ze gesteriliseerd werd (met haar wilde ik dus absoluut niet fokken), heb ik gelijk de kies laten trekken. Dit hielp tijdelijk. De ontstekingen kwamen op een andere plaats terug. Vervolgens prednison gegeven en dat had ook geen resultaat en toen nog interferon geprobeerd. Ook geen resultaat. Toen ze ruim een jaar was heb ik alle kiezen laten trekken en ze heeft nooit meer ergens last van gehad. Het gebit is dus denk ik zelf niet iets wat de da niet zelf zou kunnen. Het oog is toch een flink stuk specialistischer en dus lijkt een dierenoogarts me wel op z'n plaats.
Door Robian
#795391
Ik weet niet of je er iets aan hebt;

Eén van mijn katten had laatst een oog ontsteking.
Ik heb hem toen Euphrasia druppes (ogentroost) door wat smeerkaas  gedaan.
Binnen een week was het over.
Door Mieuw
#795413
Ik zou hoe dan ook met het oogje naar een gespecialiseerde oogarts gaan. Eventueel eentje die nauw samenwerkt met je gewone DA en dus in samenwerking ook gelijk wat aan het tandvlees kan doen.

Eet je kat vers? Misschien zou je haar zo nu en dan iets kunnen geven om op te knagen (bijv. kuiken of kippennek) zodat dat ook het gebit in goede conditie houd. Ik denk alleen wel dat je dat pas kunt doen nadat het huidige probleem verholpen is.

Over die homeopatisch arts in Pieterburen weet ik niets, maar ik begrijp hieruit dat je dus wel een DA zoekt in het noorden des lands?

Ik heb enkele weken terug een lezing bijgewoont over homeopatie bij dieren, de lezing werd gehouden door Mw. Drs. Angelique van Dijk-Broos. Ze werkt als homeopatisch en regulier dierenarts bij een praktijk in Scherpenzeel (Friesland) en bij een praktijk in Almere. Ik weet niet hoe ze als arts is, maar de lezing vond ik leerzaam.
Door Mieuw
#795420
Schiet me opeens te binnen, bij dierenkliniek Emmeloord (http://www.dierenkliniekemmeloord.nl/) werken zowel gespecialiseerde tandartsen én een gespecialiseerde oogarts. Zo'n situatie lijkt mij het prettigst omdat het allemaal in 1 pand zit, en de DA's onderling met elkaar kunnen overleggen.

Toen in het begin van dit jaar een van mijn katten kanker had, en ik daar elke week moest zijn, ben ik heel goed behandeld en opgevangen. Ik kan ze als kliniek echt aanbevelen.
Door kyara123
#795529
bedankt voor de reacties  :)
Ik denk dat ik dan idd maar op zoek moet gaan naar een gespecialiseerde DA voor haar oog. Wat betreft die tandvlees ontsteking, daar is ze een paar maanden geleden al voor geopereerd (tandsteen verdwijderd) , maar ondanks dat haar tanden nu schoon zijn blijft het rood. Het is trouwens alleen rood bij haar allerachterste kiezen en heb zelf het idee en ook omdat ik dit wel eens gehoord heb dat dit kan komen door de vorm van haar mond. Ze is een persje (uit het asiel) en heeft zo'n klein mondje dat brokjes eten al moeilijk gaat, ( ze probeert wel eens en stukje kip te eten, maar dit krijgt ze gewoon niet naar binnen en dan geeft ze het op)  ze eet dus ook geen stukken vlees of botten. Ze krijgt nu carnibest met een beetje gemalen felix erdoor. ZOu het mogelijk zijn dat ze alleen bij die achterste kiezen ontstoken tandvlees heeft omdat ze die kiezen dus helemaal niet gebruikt?

Groetjes Anita
#795563
Ja, dat kan heel goed. Dan zit er tandplak en bacterien onder het tandvlees en dat wordt niet zoals normaal verwijderd door het kauwen en scheuren. Brokken helpen wat dat betreft geen bal trouwens, wat echt helpt is stukken vlees en kleine botten. Maar voor een kat met een afwijkende mondvorm kan dat idd wel te moeilijk zijn.
Ik zou ook voor het gebit naar een gespecialiseerde da gaan. Misschien moet je poetsen, dat schijnt te kunnen hoewel ik dat niet uit eigen ervaring weet. En misschien is het voor haar toch het beste om het gebit te trekken en haar verder kvv te voeren.
Door kyara123
#801012
Hallo,

Ik ben op zoek geweest naar een oogarts en denk dat ik er een gevonden heb ik Roden. Hier zit een grote kliniek en hebben ze ontzettend veel mogelijkheden. Ook ben ik erachter gekomen dat er in Zuidlaren een homeopatische werkende dierenarts zit.

Maar waarom ik nog even reageer is, omdat het mischien allemaal niet meer nodig is. Omdat ik de hele week niet weg kon van huis (heb zelf geen rijbewijs en familie en vrienden zijn grotendeels op vakantie) en toch iets wou doen voor haar, krijgt ze nu bijna een week lang een halve capsule Echinacea extra forte van bloem door haar eten en ze heeft sinds gisterochtend geen slijm, pusachtig vliesje meer op haar oog. Ook knijpt ze hem niet meer dicht en begint ze hem weer te gebruiken.  De kleur van haar oog begint ook weer bij te trekken (het was wat roodachtig). I

Ik probeer niet al te optimistich te zijn, maar het ziet er echt geweldig goed uit, ook haar vacht begint voller te worden.
Ik wil ook nog even naar haar tandvlees kijken om te zien of dat ook bijgetrokken is.

Ik ga dus nog maar even afwachten met al die dierenartsen in te schakelen en kijken hoe dit afloopt.

Groetjes Anita  :)
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door